ArcelorMittal Hunedoara: Noul laminor a început să producă Euro profile

Articolul a fost vizualizat de 2,622 ori

ArcelorMittal Hunedoara a început producţia comercială la un nou laminor, în urma unei investiţii în valoare de 43 de milioane de Euro. Noul echipament îl va înlocui în totalitate pe cel vechi – utilizat înainte de modernizare – şi va avea o capacitate de producţie estimată de 400.000 de tone pe an.

“În ciuda situaţiei economice dificile, continuăm proiectele noastre de modernizare la unitatea de produse lungi de la Hunedoara, pentru a ne îmbunătăţi calitatea, în vederea extinderii portofoliului de produse şi a includerii Euro-profilelor”, a declarat Amit Kumar, Director General al ArcelorMittal Hunedoara. Ca urmare a acestei investiţii, unitatea din Hunedoara produce atât profile clasice (precum UPN, IPN), profile noi (Euro profile IPE, UPE and H) precum şi laminate rotunde.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări. În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde USD şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel. Operaţiunile miniere ale Grupului au produs 54 de milioane de tone de minereu de fier şi 8 milioane de tone de cărbune metalurgic. ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Tags:

About Adrian Sălăgean