Ce trebuie să ştiţi despre pedichiura SPA

Articolul a fost vizualizat de 2,280 ori

Cuvântul “SPA” nu are o semnificaţie clară. Unele surse spun că este o abreviere a sintagmei latine Salus Per Aquam care înseamnă “sănătos cu ajutorul apei”. Altele susţin că termenul provine de la statiunea balneoclimaterică belgiană din regiunea Valonia, numită chiar Spa. Aceasta este cunoscută încă din Evul Mediu pentru izvoarele sale pline de virtuţi terapeutice.
Pedichiura SPA este o îngrijire completă pentru picioare, cu un efect mai durabil decât cel al pedichiurii clasice. Aceasta se realizează, în aproximativ o oră, prin parcurgerea următorilor paşi:

  1. Revitalizarea şi pregătirea picioarelor se face cu Soak dizolvat în apă călduţă. Datorită ingredientelor pe bază de fructe, pielea va fi mai catifelată şi va avea un aspect plăcut. Unghiile sunt curăţate şi protejate împotriva bacteriilor şi a ciupercilor.
  2. Tratarea callusului (bătăturilor) se face cu produsul special Soften. Acesta înmoaie pielea crăpată şi uscată de pe călcâie şi o pregăteşte pentru îndepărtare. Crema se masează pe călcâie până este absorbită, apoi acestea sunt curăţate cu pila specială pentru călcâie. Callusul este o aglomerare de celule moarte respinse de piele, îngroşate şi întărite. Acesta reprezintă o reacţie firească de apărare a organismului împotriva presiunii constante exercitate la nivelul epidermei, presiune rezultată în urma frecării pielii cu alte corpuri. Acesta poate fi cauzat de pantofi, şosetele sintetice şi mersul pe suprafeţe dure.
  3. Exfolierea asigură pregătirea pielii şi eliminarea celulelor moarte. Procedeul prin care se realizează constă în masarea picioarelor cu Scrub timp de două minute, până când cristalele de zahăr se topesc.
  4. Reînnoirea repară şi reface aspectul pielii datorită activilor pe care îi conţine Mask, produsul folosit pentru realizarea acesteia. Pielea este hrănită cu ajutorul măştii pe bază de argilă, această etapă fiind cea mai importantă în procesul realizării pedichiurii SPA. Timp de 10 minute, picioarele sunt înfoliate şi acoperite cu un prosop. În acest timp se lucrează la unghii şi cuticule.
  5. Hidratarea intensivă este etapa cea mai relaxantă, deoarece clienta are parte de un masaj deosebit de relaxant pentru picioare, masaj care are şi rol de revitalizare.
  6. Protecţia. Crema Smooth lasă o peliculă protectoare care va menţine picioarele hidratate pentru mai mult timp şi le va proteja împotriva formării callusului.

Pedichiura SPA nu are niciun efect negativ asupra unghiilor şi oferă o serie de avantaje, printre care se numără catifelarea pielii picioarelor, un aspect mai sănătos al acestora şi repararea cuticulelor.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz