Hunedoara, cele mai scumpe proiecte pe drumuri naţionale

Articolul a fost vizualizat de 1,661 ori

Două drumuri naţionale din judeţul Hunedoara se află pe primele două locuri în topul celor mai mari investiţii în infrastructura rutieră din primul semestru al acestui an.

70 de milioane de euro

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a făcut publică lista proiectelor de reabilitare de drumuri care au alocată finanţare în acest moment. Pentru două drumuri care vizează şi judeţul Hunedoara, Compania a alocat o sumă record pe plan naţional de 70 de milioane de euro. Cel mai important contract atribuit anul acesta de către CNADNR vizează reabilitarea DN 76 Deva – Oradea şi Beiuş – Oradea. Valoarea contractului se ridică la 36,6 milioane de euro, potrivit informaţiilor transmise de CNADNR. Contractul i-a fost atribuit unui consorţiu condus de CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara la finalul lunii ianuarie.

Următorul contract aflat în topul celor mai bănoase lucrări finanţate anul acesta de Ministerul Transporturilor pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere este cel legat de lucrările la DN 66 Petroşani – Bumbeşti Jiu. Valoarea contractului este de 149,7 milioane de lei (cam 34 milioane de euro).

Execuţia a fost atribuită unui consorţiu de firme condus de Copisa Constructora Piraneica.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean