Europa League: Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,283 ori

Săptămâna trecută am mers pe mâna reprezentantelor ţării noastre în Europa League şi am ratat două pronosticuri. Rapid a fost învinsă fără drept de apel de către Heerenveen, scor 4-0. Giuleştenii au nevoie de o minune pentru a trece în turul următor, minune care sigur nu se va întâmpla. Este foarte greu de anticipat deznodămâtul meciului care se dispută în această seară în Giuleşti. Cel mai bine ar fi să nu pariaţi pe această partidă. 

Una dintre cele mai mari surprize ale acestor preliminarii de Europa League a fost furnizată de Spartak Trnava. Slovacii s-au impus în faţa Stelei cu 1-0, chiar pe terenul acesteia. Scorul este mincinos şi nu reflectă ce s-a întâmplat pe teren. Oaspeţii s-au apărat tot meciul şi, deşi au fost bine organizaţi, jucătorii Stelei au avut câteva ocazii rarisime. Lipsa de eficienţă în faţa porţii a fotbaliştilor antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf a fost principala cauză a acestui eşec. Steliştii au astăzi şansa să întoarcă soarta acestei duble manşe şi să obţină calificarea în partida de pe terenul celor de la Spartak. În ultima partidă de campionat, echipa din Ghencea a arătat un apetit ofesinv ridicat, reuşind să înscrie de cinci ori în poarta Universităţii Cluj. Adversarul de astăzi are o apărare mai bună, dar nu poate scăpa de asaltul Stelei. Cred că Raul Rusescu şi brazilianul Adi Rocha ar fi cuplul potrivit de atacanţi în această seară. Combinaţiile lor rapide pot destabiliza apărarea slovacilor. Mizez pe valoarea, dorinţa şi tradiţia roş-albaştrilor. Steaua, emblema fotbalului românesc, nu poate fi eliminată din primul tur, de către o echipă de anvergura celei din Trnava. Cota pentru victoria oaspeţilor este una foarte bună. La 8 unităţi pariate, ne dublăm banii şi obţinem tot 8 unităţi profit.

Un alt meci interesant este cel dintre ruşii de la Dinamo Moscova şi scoţienii de la Dundee United. Meciul tur, disputat în Scoţia, s-a încheiat la egalitate, fiecare echipă marcând câte două goluri. Acest rezultat le avantajează pe gazdele de astăzi. Un scor nul sau un egal la unu ar trimite-o pe Dinamo Moscova în etapa următoare. De obicei, în Scoţia, Glasgow Rangers şi Celtic fac legea. Echipe precum Dundee United contează prea puţin în economia campionatului. Prima ligă din Rusia este mult mai echilibrată. Dinamo Moscova are un start foarte slab de campionat. A pierdut toate meciurile din primele trei etape şi are golaveraj negativ. Gazdele sunt mai valoroase, dar traversează o formă proastă şi victoria lor nu este o certitudine. Scoţienii au jucătorii tineri pentru care meciurile din cupele europene sunt o şansă mare de afirmare. Ruşii vor o victorie pentru a mai spăla imaginea creată de acest debut ratat de sezon. Cota de 2.70 la “X2” îmi face cu ochiul şi nu pot să nu mizez 4 unităţi pe acest pronostic. Dundee are şanse rezonabile să nu piardă în timpul regulamentar. Acest pariu ne poate aduce un profit de 6.8 unităţi.

Rapid Viena primeşte vizita sârbilor de la Vojvodina. În meciul tur, aceştia au reuşit să se impună cu 2-1. Scorul le dă şanse destul de mari la calificare. În turul precedent au jucat împotriva lituanienilor de la Suduva. Primul meci l-au disputat pe teren propriu, reuşind să obţină doar un 1-1 chinuit, cu gol marcat în ultimul minut. În deplasare au făcut un meci mult mai bun şi au câştigat clar cu 4-0. Se pare că sârbii preferă arma contraatacului. Rapid Viena este mult peste Suduva, dar nu va avea un meci uşor. Sunt şanse mari ca oaspeţii să nu piardă la o diferenţă mai mare de un gol. Cota pentru acest pronostic este acceptabilă, 1.50. La o miză de 6 unităţi, vom obţine 3 unităţi profit.

Irlandezii de la St. Patrick’s se deplasează în Germania pentru a disputa returul confruntării cu cei de la Hannover. În tur, nemţii au câştigat fără emoţii, cu 3-0. Deşi soarta calificării este decisă, cred că gazdele vor trata cu seriozitate acest meci şi vor câştiga cele trei puncte puse în joc. Diferenţa de valoare între cele două combatante este evidentă, nemţii crează o atmosferă impresionantă la fiecare meci disputat acasă şi sunt toate premisele pentru un spectacol care se va termina cu victoria gazdelor. Pariez 6 unităţi pe victoria acestora la cel puţin două goluri diferenţă. Acest pronostic este cotat cu 1.40 şi ne poate aduce 2.4 unităţi profit.

Multă baftă!

About Cristi Iuhasz