S-a declanşat procedura! Acordul de mediu pentru Certej va fi anulat

Articolul a fost vizualizat de 1,800 ori

În cazul acordului de mediu pentru exploatarea auriferă de la Certej, emis de Agenţia regională de Mediu Timişoara, nu s-au respectat toate procedurile legale. „În şedinţa de Guvern, doamna ministru ne-a informat că acel aviz pentru zona Certej s-a eliberat fără respectarea procedurilor legale şi în mod clar va fi anulat.

Cel mai grav este că şefa de acolo, fără niciun fel de control din partea Guvernului şi a Ministerului, a rezolvat o problemă care ţine de programul de guvernare al PDL. (…) Există o procedură legală prin care se poate anula şi aceasta a fost declanşată”, a declarat premierul Victor Ponta la Tulcea, cu ocazia unei întâlniri cu liderii locali.Emiterea acordului de mediu pentru viitoarea exploatare auriferă de la Certej a stârnit un imens scandal, după ce două organizaţii de mediu au protestat împotriva acestuia, din cauză că, spun ei, procedura se bazează pe cianuri.

La Certej, exploatarea zăcământului de aur ar urma să fie făcută de către compania canadiană Eldorado Gold Corporation, care, prin intermediul societăţii Deva Gold, a primit acordul de mediu din partea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara. Ministrul Rovana Plumb a dispus prin ordin verificarea, în regim urgenţă, a acordului de mediu pentru proiectul de la Certej şi a precizat încă de la acea dată că, dacă se va constata că acordul nu a fost emis în conformitate cu legea, acesta se va anula.

Tags:

About Adrian Sălăgean