S-a emis certificatul de naştere pentru Complexul Energetic Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 1,388 ori

Pentru început, vorbim despre fuziunea legală dintre cele două termocentrale, asta în timp ce minele viabile ce vor fi încorporate au scăpat de datorii. „Complexul Energetic Hunedoara este pe calea cea bună. Complexul a luat naştere prin fuziunea iniţial a celor două termocentrale, Mintia şi Paroşeni.

Este un punct de unde pornim şi până în data de 31 ianuarie intră în această structură şi cele 4 mine viabile”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Cristian Resmeriţă, deputat în colegiul de Vest al Văii Jiului.

De asemenea, parlamentarul spune că s-a reuşit curăţarea de datorii a minelor viabile ce vor fi înglobate în noua structură energetică. „Am reuşit să scăpăm minele viabile – Lupeni, Vulcan, Livezeni şi Lonea – de datoriile istorice, printr-o legătură între AVAS şi ANAF, iar acum este momentul să-i dăm Complexului Energetic o şansă de a deveni viabil şi a se dezvolta”, a mai adăugat Resmeriţă. Cu sediul la Paroşeni, Complexul Energetic Hunedoara va funcţiona ca un tot unitar. Altfel spus, cele două termocentrale, Mintia şi Paroşeni, vor arde cărbunele extras din Valea Jiului.

Tags:

About Adrian Sălăgean