“Campania electorală” de la Oltchim s-a încheiat

Articolul a fost vizualizat de 1,237 ori

Premierul Victor Ponta a arătat că Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului, şi a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului, potrivit Mediafax.

Contractul de privatizare la Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, cel care şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro, pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, a anunţat anterior ministrul Economiei.

“Adjudecatarul acţiunilor nu a putut aduce dovezi că are banii pe care s-a angajat să îi plătească. În aceste condiţii, nu mai avea sens să continuăm. Termenul pentru semnarea contractul a expirat astăzi (luni – n.r.)”, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim (OLT) şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca “circul” din ultimele zece zile să înceteze.

Tags:

About Adrian Sălăgean