Victorie fără emoţii

Articolul a fost vizualizat de 1,545 ori

FC Hunedoara îşi continuă parcursul fără greşeală din acest început de campionat, chiar dacă reperezentaţiile pe care le-a dat în cele patru apariţii pe teren nu au rupt gura târgului. Asta şi pentru că, după primele şase etape scurse, gruparea de pe Cerna a stat în runda cu numărul doi, iar jocul cu Arieşul Turda va fi adjudecat la „masa verde”, oaspeţii neprezentându-se. Aşa că, ţinând cont de ceea ce am văzut până acum, drumul spre liga secundă pare unul mai accesibil ca oricând, asta în condiţiile în care, subliniez încă o dată, jocul etalat nu este cel pe care mi l-aş fi dorit, atât eu, dar şi o mare parte dintre fanii echipei.

FC Hunedoara are parte de un debut excelent în noul sezon, iar dacă menţine ritmul, poate emite pretenţii la promovare

Dar până una alta, se contabilizează punctele acumulate, iar Hunedoara le are pe toate cele 15 puse în joc, antrenorul Opric având din acest punct de vedere acoperire totală.

Avantaj decisiv

Deplasarea de vineri, din judeţul Alba, nu a fost una cu probleme, mai ales că liderul avea de înfruntat „lanterna” seriei, “Europa Alba Iulia”, echipă care avea în cont doar două puncte şi nu prea dădea semne că ar putea să realizeze marea surpriză. Cu o formaţie lipsită de experienţă, dar care a desenat destul de frumos pe terenul din comuna Drîmba, gazdele au avut o primă oportunitate în minutul 4, când P. Munteanu a pătruns nepermis de uşor pe lângă Dosan, dar a fost blocat la timp de Cuciula şi Dragotă, care au scos în corner. Jocul a lâncezit o perioadă, băieţii lui Opric nereuşind să pericliteze buturile adverse. A venit însă minutul 17, când Suciu a fost tras discret şi arbitrul a acordat lovitura liberă de la 18 metri, perpendicular pe poartă. Veteranul Pepenar a executat pe jos, novicele portar Răducanu a respins greşit şi, aflat la locul potrivit, R. Cristian a trimis din apropiere în plasa porţii pentru 0-1. După alte cinci minute, avea să se scrie practic istoria acestui joc. Acelaşi Pepenar l-a angajat pe stânga pe Suciu, care a pătruns în careu, fundaşul Groza a căzut de unul singur, şi atacantul oaspeţilor l-a învins cu un şut în scurt pe acelaşi goalkeeper. Derutate, gazdele bagă „material”, victimă căzând Găceanu, care va părăsi terenul accidentat în minutul 32. Alb-iulienii se văd mai mult în joc şi apar, pe acest fond de „adormire” a hunedorenilor, fazele periculoase. În minutul 36, lovitura liberă de la 25 de metri trimisă de M. Cristea a fost reţinută de Dragotă. Peste patru minute aceiaşi combatanţi au fost faţă în faţă, hunedoreanul parând reluarea din apropiere. În minutul 41, portarul lui FC Hunedoara „bâlbâie” un balon, Hîrciagă îl trimite paralel cu linia porţii, dar Ambruş reuşeşete să degajeze.

Repriză egală

Zarurile au fost definitiv aruncate după 15 minute de la reluarea părţii secunde. Pepenar a şutat de la 25 de metri, portarul scoţând în corner de lângă bară. Lovitura de colţ de pe partea dreaptă a fost executată de Roiu şi, profitând de ezitarea apărătorilor şi a lui Răducanu, fundaşul central Ambruş a trimis cu capul, din patru metri, în gol. La acest scor, un antrenor cu „ştaif” i-ar fi aruncat în luptă pe jucătorii tineri aflaţi pe bancă, pentru a le da mai multă încredere. Nu acelaşi lucru l-a făcut însă Opric, care i-a trimis în teren pe Vişan şi Lintaru, uitându-l în continuare pe Răzvan Muntean (19 ani), un mijlocaş de mare perspectivă, promovat la prima echipă de reputatul tehnician Aurel Şunda. Ca să nu mai spunem că un alt hunedorean, Trăşcan, nu prinde nici lotul de 18 jucători. Păi ar trebui să ştie Opric că viitorul se clădeşte cu jucători tineri şi talentaţi, de pe urma cărora clubul poate trăi. Nu o să-i vinzi la alte cluburi pe Lintaru sau Vişan, ci, mai degrabă, pe Muntean, de exemplu. Spuneam însă că până acum antrenorul este acoperit de rezultate. Revenind la meci, să mai adăugăm că, de la acest scor, „negru-albaştrii” nu s-au mai omorât cu firea, dând posibilitatea gazdelor să înscrie golul de onoare în minutul 82, când Apetri a profitat de plasamentul greşit al lui Dragotă, învingându-l cu un şut de la 22 de metri. Cinci din cinci, bilanţ excelent, iar din etapa viitoare, FC Hunedoara va disputa partidele de acasă, sâmbăta. Prima, cu ocupanta locului secund, surprinzătoarea nou promovată, FC Oşorhei din judeţul Bihor.

Tags:

About Ion Bădin