Cinci afaceri cu investiţii reduse, pe care le poţi începe cu bani puţini şi mult talent

Articolul a fost vizualizat de 2,192 ori

Ca să se întreţină în facultate sau chiar să-şi rotunjească salariile, tot ce au nevoie tinerii este puţin spirit antreprenorial, puţin know-how şi de o idee de afaceri cu costuri scăzute. Pentru a face un mic profit sunt la îndemână câteva idei “low-cost”:

1. O afacere cu tricouri personalizate
Dacă dispuneţi de un simţ al umorului dezvoltat sau dacă sunteţi un bun designer, puteţi încerca un astfel de business. După ce vă faceţi câteva schiţe sau dacă aveţi câteva idei bune, următorul pas este să apelaţi la serviciile unei firme care poate să le printeze şi atâta vreme cât ai o cerere pentru tricourile tale veţi avea şi profit.

2. Creare de site-uri
Aveţi experienţă în HTML şi grafică? Se poate câştiga bine din crearea de site-uri sau logouri pentru firme mici. Poţi câştiga de la 200 la 1.000 de lei pentru un site, în funcţie de complexitatea acestuia, dar preţurile pot urca până la 4.000 de lei, sau chiar mai mult. Aşadar, dacă sunteţi pasionat şi aveţi cunoştinţe în domeniu, această afacere ar putea să fie foarte profitabilă.

3. Vânzarea de obiecte de artă sau produse handmade
Tinerii cu înclinaţii spre artă ar putea să îşi vândă creaţiile pentru un profit decent. Dacă sunteţi în această situaţie, puteţi să vă faceţi cunoscute operele fie în campusul facultăţii unde studiaţi, fie pe site-urile de socializare, sau vă puteţi crea un site special pentru vânzarea lor. De asemenea, puteţi participa la evenimente de artă unde se pot expune lucrările şi, dacă au succes (adică sunt vandabile), pot ajunge să fie expuse într-o galerie de artă, unde vor putea fi vândute la un preţ mai bun.

4. Reprezentant Avon
“Esti propriul tău şef !” Asta este lozinca celor de la Avon, dacă alegeţi să fiţi reprezentant pentru firma lor. Pe lângă faptul că aveţi un program flexibil şi se poate aloca cât timp doriţi acestei activităţi, beneficiaţi de înscriere şi instruire în promovare gratuite. De asemenea, există posibilitatea participării la cursuri de machiaj şi cosmetică fără niciun cost.

5. Meditaţii
La începutul facultăţii mulţi studenţi văd materia mult prea dificilă sau nu îşi dau interesul pe parcursul semestrului, iar în sesiune au nevoie de meditaţii. Dacă sunteţi un student bun şi aveţi răbdarea necesară pentru a explica, puteţi câştiga de la 100 de lei pentru 2 ore de “muncă” în care vă ajutaţi colegii.

Tags:

About Adrian Sălăgean