Ponturi pentru pariori – revenire după internaţionale

Articolul a fost vizualizat de 1,101 ori

După două etape ale preliminarilor disputate pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, atenţia noastră se îndreaptă din nou către compentiţiile interne. Oferta este mai bogată şi am găsit, relativ uşor, cinci partide care ne pot aduce profit. Liga lui Mitică şi Primera Division ne aduc câte două partide, cireaşa pe tort fiind pusă de Bate Borisov, campioana Belarusului. Sper că am făcut alegeri inspirate şi vă invit să citiţi predicţile de săptămâna aceasta. 

Bate bate tot

Jocul de cuvinte de mai sus este sugestiv pentru ce se întâmplă în prima ligă din Belarus. Bate Borisov este lider clar şi are şapte puncte peste ocupanta poziţiei secunde. În 24 de atape a reuşi 17 victorii, patru remize şi a pierdut de trei ori. În această după-masă are un meci uşor pe terenul ocupantei locului nouă, Slavia M. Gazdele au pierdut jumătate din partidele disputate până acum şi au câştigat doar de cinci ori. Oaspeţii sunt mult mai în formă. Au obţinut 13 puncte, din 15 posibile, în ultimele cinci etape şi au şanse foarte mari să obţină încă trei astăzi. Oponenţii lor de astăzi se află la polul opus, obţinând doar două puncte în ultimele cinci meciuri. Bate Borisov a făcut o figură frumoasă şi în Liga Campionilor. Le-a învins pe Lille şi pe Bayern, deşi era cotată cu şanse foarte mici. Între jucătorii celor două echipe există o diferenţă mare de valoare, experienţă şi moral. Cred că nu se pune problema învingătoarei. Pariez cu foarte mare încredere 10 unităţi pe oaspeţi. Cota de 1.50 ne va aduce un profit de 5 unităţi.

Mai tare ca Oţelul

Oţelul Galaţi nu traversează o perioadă fastă. Jocul nu se ridică la nivelul aşteptărilor şi rezultatele se lasă aşteptate. Sâmbătă va juca pe teren propriu contra Astrei. Sunt sigur că vor juca la victorie şi vor face tot posibilul să se impună, dar determinarea nu este singurul ingredient de care ai nevoie pentru a-ţi răpune adversarul. Oaspeţii ocupă poziţia a treia în clasament şi sunt o echipă de temut pentru orice adversar din campionatul nostru. În ultimele cinci etape au obşinut trei victorii, au pierdut inexplicabil contra celor de la Ceahlăul şi au ratat în prelungiri victoria contra celor de la Vaslui. Judecând după aceste rezultate, am putea spune că traversează o formă bună. Gazdele au patru remize şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri. Ocupă primul loc retrogradabil şi situaţia lor este foarte grea. Mizez 5 unităţi pe forma, jocul bun şi liniştea jucătorilor antrenaţi de Gigi Mulţescu. Astra nu pierde această partidă. Cota pentru x2 este de 1.58 şi ne poate aduce 2.9 unităţi profit.

Mallaga rămâne o forţă

Deşi la începutul sezonului toţi se grăbeau să-i plângă de milă datorită plecărilor de la echipă, Mallaga are un parcurs foarte bun şi ocupă poziţia a treia în Primera Division. Are trei puncte peste Real Madrid şi se pare că această distanţă se va păstra şi la sfârşitul acestei etape. Valladolid, adversara ei de astăzi, se află în prima jumătate a clasamentului, clasându-se pe locul 8. Deşi stau bine în clasament, oaspeţii traversează o formă proastă. În ultimele cinci etape au reuşit să obţină doar patru puncte din 15 posibile. Gazdele au obţinut 10 şi au un moral mult mai bun. Parcursul bun din Liga Campionilor şi din campionat le dă aripi şi probabil vor obţine uşor victoria în meciul de sâmbătă. Cota de 1.55 este destul de bună şi mă face să mizez 7 unităţi pe 1 solist. Acest pariu ne va aduce un profit de 3.85 unităţi.

Deportivo prea mică pentru un adversar atât de mare

Barcelona are nevoie de victorie pe terenul celor de la Deportivo şi nu văd niciun motiv pentru care nu ar obţine cele trei puncte puse în joc. Situaţia în clasament a celor două echipe este diametral opusă. În timp ce oaspeţii ocupă prima poziţie şi obţin victorie după victorie, gazdele se află în zona retrogradării şi par a-şi face din înfrângere un obicei. Barcelona a obţinut 13 puncte în ultimele două etape, Deportivo doar două. Aceste cifre ne arată diferenţa imensă de formă dintre cele două echipe. La aceasta se mai adaugă şi valoarea individuală a jucătorilor, capitol la care catalanii domină incontestabil. Dacă mai luăm în calcul şi moralul jucătorilor, observăm că probabilitatea unei victorii a oaspeţilor este foarte mare. Cota pentru 2 solist nu este foarte mare, 1.30. Miza de 10 unităţi ne va aduce 3 unităţi profit.

Care pe care

Pandurii Târgu Jiu a avut un start bun de campionat şi s-a aflat multe etape în poziţia de lider. Steaua s-a menţinut aproape de echipa olteană şi a reuşit s-o depăşească în clasament. Multe voci susţin că echipa din Ghencea a avut un program mai facil şi acesta este motivul care a stat la baza evoluţiei bune din debutul campionatului. Apoi au venit meciurile cu Rapid, Petrolul şi CFR Cluj. Steaua le-a dominat pe toate trei şi a reuşit să le învingă. „Gurile rele” au fost aduse la tăcere de aceste rezultate. Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf se îndreaptă cu şanse mari spre câştigarea titlului de campioană. Cine o mai poate opri? Poate Pandurii. Echipa din Târgu Jiu primeşte vizita liderului. Dacă învinge va trece din nou pe primul loc. Dacă pierde se va distanţa la şase puncte de prima poziţie. Cu siguranţă va fi un meci disputat. Probabil, ambele echipe vor juca la victorie. Gazdele vor încerca să profite de avantajul propriului teren, iar “Steaua-i Steaua!”. Cred că forţa ofensivă a Stelei va face difenţa în acest meci. Jucători precum Chipciu, Rusescu şi Adi Popa îşi vor domina adversarii direcţi şi vor crea pericol la poarta adversă. Şi Tănase poate avea un moment de sclipire, dar nu te poţi baza pe el. Cota de 2.30 pentru Victoria oaspeţilor este destul de mare. Pariez 5 unităţi pe acest pronostic. Eventualul profit este de 6.5 unităţi.

Succes!

Fotbal la TV

Liga 1 – România
Joi – 18.10.2012
Ora 19:30 CFR Cluj – Viitorul Dolce Sport 1
Vineri – 19.10.2012
Ora 19:00 Ceahlăul – Gaz Metan Digi Sport 1
Ora 21:30 Dinamo – Gloria Digi Sport 1
Sâmbătă – 20.10.2012
Ora 19:00 Oţelul – Astra Digi Sport 1
Ora 21:30 Petrolul – Turnu Severin Digi Sport 1
Duminică – 21.10.2012
Ora 19:00 Vaslui – “U” Cluj Digi Sport 1
Ora 21:30 Pandurii – Steaua Digi Sport 1
Luni – 21.10.2012
Ora 19:00 CSMS Iaşi – Concordia Digi Sport 1
Ora 21:30 Dinamo – Rapid Digi Sport 1

Primera Division – Spania
Sâmbătă – 20.10.2012
Ora 19:00 Real Madrid – Celta Vigo Digi Sport 2
Ora 21:00 Valencia – Athletic Bilbao Digi Sport 2
Ora 23:00 Deportivo – Barcelona Digi Sport 2
Duminică – 21.10.2012
Ora 20:45 Osasuna – Betis Digi Sport 2
Ora 22:30 Real Sociedad – Atletico Madrid Digi Sport 2

Serie A – Italia
Sâmbătă – 20.10.2012
Ora 19:00 Juventus – Napoli Digi Sport 3
Ora 21:00 Lazio – AC Milan Digi Sport 3
Duminică – 21.10.2012
Ora 13:30 Cagliari – Bologna Digi Sport 1
Ora 16:00 Inter – Catania Digi Sport 1
Ora 21:45 Genoa – Roma Digi Sport 3

Premier League – Anglia
Sâmbătă – 20.10.2012
Ora 14:30 Tottenham – Chelsea Digi Sport 2
Ora 17:00 Manchester United – Stoke Digi Sport 2
Duminică – 21.10.2012
Ora 13:30 West Brom – Manchester City Digi Sport 3
Ora 15:30 Sunderland – Newscastle Digi Sport 3
Ora 18:00 QPR – Everton Digi Sport 3

Săptămâna trecută

Meci: Turcia – România
Pronostic: x2 – corect | Scor final: 0-1
Meci: Estonia – Ungaria
Pronostic: x2 – corect | Scor final: 0-1
Meci: Irlanda – Germania
Pronostic: 2 – corect | Scor final: 1-6
Meci: Moldova – Ucraina
Pronostic: 2 – greşit | Scor final: 0-0
Meci: Armenia– Italia
Pronostic: 2 – corect | Scor final: 1-3

About Cristi Iuhasz