Micro Mega HD – 20 de ani. Recom Sid, Proserv şi REPLICA – 10 ani

Articolul a fost vizualizat de 4,296 ori

Grupul de firme Micro Mega a marcat sâmbătă, simultan, patru aniversări. S-au împlinit 20 de ani de când mediul economic hunedorean a fost îmbogăţit cu apariţia uneia dintre cele mai serioase firme din domeniul privat: Micro Mega HD. După 10 ani de la înfiinţare, în jurul acesteia s-au grupat şi alte societăţi, Recom Sid şi Proserv, foste filiale ale vechiului combinat siderurgic. În aceeaşi perioadă a luat fiinţă şi săptămânalul REPLICA, publicaţie editată de acelaşi grup de firme. Peste 1.000 de persoane, angajaţi ai grupului şi membri ai familiilor acestora, împreună cu oficiali ai judeţului şi oraşului, au sărbătorit sâmbătă, 20 octombrie, pe platoul de lângă Stadionul “Michael Klein”. 

Cu mic, cu mare, cei 700 de angajaţi ai grupului Micro Mega şi membrii familiilor lor s-au adunat sâmbătă la sărbătoarea de pe platoul de lângă Stadionul “Michael Klein”

Momentul discursurilor a deschis sărbătoarea Micro Mega, nume ce a devenit un reper economic al municipiului Hunedoara. Concursurile sportive de fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, fotbal – tenis, popice şi atletism au completat sărbătoarea, urmate de spectacolul folcloric de sâmbătă după-amiaza şi festivitatea de premiere a sportivilor amatori. Pe scurt, grupul Micro Mega a ţinut să le mulţumească şi altfel tuturor angajaţilor şi colaboratorilor. Şi a reuşit, oferindu-le o zi cu totul specială.

O altfel de panglică tăiată

Prezent la sărbătoarea Micro Mega, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, a recunoscut că este pentru prima oară când “taie” o panglică aniversară, şi nu una inaugurală, în cei peste opt ani petrecuţi în funcţia actuală. “Este pentru prima dată când tai o panglică imaginară aniversară într-un loc în care s-a făcut investiţie în oameni. Ceea ce face familia Hărău este o investiţie în oameni, în primul rând, care, îmbinată cu investiţiile în producţie, înseamnă foarte mult pentru economia oraşului, a judeţului Hunedoara şi, de ce nu, chiar pentru economia României.

Doamna Hărău Eleonora – Carmen a îmbinat utilul cu plăcutul. A făcut ceva util reuşind să realizeze ceva pentru societatea românească, plăcutul venind din faptul că vă vede pe Dumneavoastră, cei 700 de salariaţi, acum, aici. Iar 700 de salariaţi înseamnă 700 de familii, câteva mii de oameni, cărora reuşeşte să le asigure un trai bun. Ţineţi-o tot aşa şi cred că este bine şi pentru Dumneavoastră şi pentru municipiul Hunedoara să o trimiteţi în Parlament pe doamna Hărău, fiindcă ştie – subliniez – ştie ce să facă pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi chiar pentru cele mari”.

Un “10” din partea primarului

Pentru Preşedintele Consiliului Judeţean, sărbătoarea Micro Mega a însemnat o premieră: “… o panglică imaginară «tăiată» la moment aniversar într-un loc în care s-a investit în oameni”

Cu aceeaşi ocazie, primarul Hunedoarei, Viorel Arion, a remarcat faptul că grupul Micro Mega este singura unitate din oraş care, pe timp de criză economică, a reuşit să-şi menţină numărul de angajaţi şi chiar să-l crească în mod considerabil. “Îi felicit pe cei care au rezistat în timp de criză, chiar mai mult, în loc să scadă numărul de anagajaţi, aşa cum s-a întâmplat la celelalte firme din oraş, au reuşit să-l menţină, mai mult decât atât, au reuşit să-l crească, să plătească salariile la timp, e vorba de doamna Hărău Eleonora – Carmen şi, cu această ocazie, vreau să vă dau un 10 pentru Dumneavoastră, pentru că sunteţi cine sunteţi şi un 10 pentru doamna Hărău, pentru ceea ce a făcut, ce face şi ce va face de acum încolo”.

Rezultatul unei abordări serioase

Preşedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidoş, le-a reamintit celor prezenţi perioada dificilă prin care a trecut combinatul în procesul său de filializare a activităţilor conexe, ce a făcut parte din strategia de privatizare a fostei societăţi Siderurgica Hunedoara. Petru Vaidoş consideră că faptul că Recom Sid şi Proserv au rezistat şi au reuşit să se dezvolte dovedeşte că decizia privatizării acestor filiale a fost alegerea corectă. “În perioada 2000 – 2002, Hunedoarei i-a trecut glonţul pe la ureche. Pentru noi, a fost un moment foarte greu, dar astăzi putem spune că nu am greşit, dovadă că Proserv şi Recom Sid fac parte din grupul de firme care, pe perioadă de criză, nu şi-au redus numărul de salariaţi, dimpotrivă, l-au crescut. Un alt lucru remarcabil este că aceste două firme au câştigat licitaţia şi au dus la bun sfârşit lucrările de montare a Laminorului de profile economice din cadrul combinatului hunedorean. În plus, colegii noştri din Recom Sid şi Proserv sunt angajaţi ai singurului subcontractant din România care lucrează pe o platformă metalurgică şi beneficiază de condiţii speciale de muncă şi de celelalte drepturi pe care le au şi metalurgiştii”.

Un singur exemplu – Recom Sid

La aniversarea de sâmbătă, 20 octombrie, vizibil copleşită de emoţii, Doamna Lili Bolea, inginer – şef în cadrul societăţii Proserv, a reuşit să puncteze faptul că angajaţii grupului formează, de fapt, o mare familie: “Sunt emoţionată să văd atâta lume cu zâmbetul pe buze. În 2002 am fost primiţi în această familie a doamnei Hărău şi a domnului Hărău şi am constituit o familie şi mai mare. Îmi doresc să fim uniţi şi să continuăm să ne luptăm ca tot ceea ce facem noi să aibă rezultate bune şi din ce în ce mai bune”. Directorul societăţii Recom Sid, Ion Giurgiu, a dezvăluit secretul reuşitei unei privatizări cum, din păcate, prea puţine s-au reuşit în Hunedoara, în urmă cu un deceniu.

“În urmă cu 10 ani, produceam 35 de tone de confecţii metalice pe lună. Acum producem aproximativ 400 de tone pe lună, dintre care 250 sunt pentru export în ţări din Uniunea Europeană. Dacă în urmă cu mai bine de 10 ani, secţia de reparaţii siderurgice se ocupa mai mult cu demolarea combinatului, în aceşti ultimi 10 ani avem un bilanţ cu care putem să ne mândrim, bilanţ constituit de lucrări de amploare în mai multe centre industriale din ţară, nu doar la Hunedoara. Sunt trei motive pentru care am înregistrat aceste reuşite: avem angajaţi serioşi, dedicaţi şi bine pregătiţi, apoi am avut şansa unei bune colaborări cu Sindicatul Siderurgistul şi, mai ales, am avut norocul de a fi preluaţi de Doamna Hărău Eleonora – Carmen. Au fost nouă filiale privatizate în acea perioadă. Acum mai există doar trei: Mecanica – sider (patronată de ArcelorMittal – n.red.), Proserv şi Recom Sid. Repet: şansa noastră a constat în faptul că am fost preluaţi de Doamna Hărău. Dacă-n urmă cu 10 ani, unii spuneau că vom rezista cel mult doi sau trei ani, acum, după un deceniu, avem un portofoliu de lucrări importante cu care ne mândrim şi nicio zi de întârziere la plata salariilor, în nicio lună, în niciun an din ultimul deceniu”.

Discursurile au fost urmate de concursuri sportive şi de un spectacol folcloric susţinut de Daniela Tărnăuceanu, Mariana Suciu, Ana Almăşana Ciontea şi Formaţia de Dansuri Populare “Haţegana”.

Hărău Eleonora – Carmen: “Am reuşit şi vom reuşi doar împreună”

 

Managerul grupului Micro Mega, Hărău Eleonora – Carmen, a recunoscut în faţa angajaţilor că este un şef pretenţios, dar a adăugat că, dacă nu ar fi fost pretenţioasă cu ea însăşi şi cu cei din jurul său, probabil că aniversarea de sâmbătă nu ar mai fi fost posibilă. “Vă consider prietenii mei, colaboratorii mei şi o să mă străduiesc ca Dumneavoastră să simţiţi grija pe care un om serios a considerat că trebuie să o investească. Eu acum mă aflu la o răscruce, dar vă asigur că suntem împreună la o răscruce, pentru că întotdeauna, cu consimţământul Dumneavoastră, am avut grijă să vă implic, alături de mine, în proiectele pe care le-am iniţiat şi pe care le voi iniţia. Vreau să vă rog frumos, dragi prieteni şi vechi colaboratori, să încercăm să fim noi, echipa noastră de succes, cei 700 de angajaţi, nucleul care va duce la bunăstarea municipiului Hunedoara”, a declarat Hărău Eleonora – Carmen.

Managerul grupului de firme amintit, care este şi candidatul USL la postul de deputat al Colegiului nr. 7 Hunedoara, a adăugat: “Sunt convinsă că vom reuşi, cu oameni care au habar pe ce lume sunt, cu oameni ataşaţi de Hunedoara noastră, este imposibil să nu reuşim, astfel încât să putem să o ducem cu toţii mai bine. Vă anunţ, cu mare onoare, că avem promisiunea de susţinere a preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Mircea Moloţ, că ne va sprijini în acest demers. Vom avea guvern USL, suntem USL, suntem pentru Hunedoara noastră aici şi am nădejdea că veţi fi cu umărul Dumneavoastră lângă al meu, ca să facem treabă bună pentru oraş. Am convingerea că Dumnezeu, fiind lângă oamenii care gândesc şi fac lucruri bune, va fi şi de această dată, ca şi lângă Micro Mega, alături de noi”.

Aniversarea Micro Mega a reuşit să-i impresioneze pe angajaţii grupului, dovadă fiind prezenţa numeroasă la sărbătoarea de sâmbătă. Câţiva dintre angajaţi ne-au împărtăşit câte un gând, cu această ocazie:

Sergiu Aninoiu: “Lucrez în grupul Micro Mega de şase ani. Îmi place aici organizarea foarte bună şi faptul că fiecare este recompensat pe măsura muncii sale. Cel mai important lucru este că niciodată nu s-a întârziat nici măcar o zi cu plata salariilor, iar asta spune multe. Este un mediu de lucru plăcut, iar nouă, salariaţilor, nu ne rămâne decât să ne facem treaba cât mai bine, pentru ca firma să meargă cel puţin la fel de bine pe mai departe”

Monica Bondane: “Este, probabil, cea mai frumoasă zi pe care o petrec alături de colegii mei. Ne-am lăsat grijile acasă şi am venit aici pentru a sărbători împreună aniversarea firmei care ne-a asigurat un mediu propice pentru dezvoltarea personală şi stabilitatea financiară de care orice om, orice familie, are nevoie. Ne simţim cu toţii bine şi nu vom uita curând acestă zi. La mulţi ani Micro Mega!”.

Costel Mardale: “Mă bucură felul în care s-a organizat această sărbătoare a grupului Micro Mega. Întrecerile sportive şi spectacolul folcloric au creat exact atmosfera de care noi aveam nevoie. Am avut noroc şi de o zi însorită. Eu unul mă bucur nespus că am avut ocazia de a petrece alături de colegi această zi specială. Sper să mai avem aniversări de genul acesta şi îi mulţumesc doamnei Carmen Hărău pentru că datorită ei avem un loc de muncă stabil, chiar şi în contextul economic actual”.

Premianţii aniversării

Se poate spune că toţi cei 700 de salariaţi ai grupului Micro Mega pot fi declaraţi drept “premianţi” ai aniversării de sâmbăta trecută, însă unii dintre ei şi-au dorit şi premii suplimentare, participând la întrecerile sportive organizate cu această ocazie. Copiii care au participat la concursurile de alergări şi cele de desene pe asfalt au fost răsplătiţi cu dulciuri, iar cei care au câştigat probele sportive s-au ales şi cu diplome. Vă prezentăm în continuare lista tuturor premianţilor întrecerilor sportive organizate cu ocazia aniversării Micro Mega HD.

Tenis de câmp
Locul I Mardale Constantin
Locul II Pîndaru Cristian

Tenis cu piciorul
Locul I Butnariu Constantin
Locul II Turcu Gheorghe
Locul III Sofica Ovidiu

Tenis de masă
Locul I Gaici Marian
Locul II Holtea Gheorghe
Locul III David Laszlo

Fotbal
Recom Sid – ArcelorMittal
Câştigător: Recom Sid

Popice
Locul I Bondane Monica
Locul II Iftimie Ionela
Locul III Becheanu Gabriela

Cros copii
Băieţi 7 – 12 ani
Locul I Agrigoroaie Bogdan
Locul II Kalanyos Robert Valentin
Locul III Bînă Paul Andrei

Băieţi 13 – 16 ani
Locul I Butnariu Bogdan
Locul II Nicu Dan Cristian
Locul III Gostian Cristian Lucian

Fete 7 – 11 ani
Locul I Mareş Alyssia
Locul II Lakatos Izabela
Locul III Kabai Edit

Fete 12 – 16 ani
Locul I Agrigoroaie Andreea
Locul II Purcescu Loredana
Locul III Crăciunescu Claudia

Tags: ,

About Ciprian Iancu