Europa League: Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,667 ori

Săptămâna aceasta se va desfăşura o nouă etapă a grupelor Europa League. Meciurile sunt în oglindă cu cele disputate acum două săptămâni. Se vor înfrunta aceleaşi echipe, dar gazdele de etapa trecută vor juca în deplasare. 

Rubin poate obţine calificarea la Baku

Neftci Baku va primi vizita ruşilor de la Rubin Kazan. Meciul tur a fost câştigat de către oaspeţii de astăzi la limită, cu scorul de 1-0. Diferenţa de goluri înregistrată acum două săptămâni este surprinzător de mică. Rubin este peste Neftci la toate capitolele. Au un lot mai bun, sunt mai experimentaţi şi se luptă pentru ocuparea unui loc pe podium în Rusia. Ambele echipe se clasează pe locul şapte în campionatele în care evoluază, dar campionatul Rusiei este mult mai puternic decât cel din Azerbaijan. În Europa League, Rubin stă mult mai bine decât echipa din Baku. Ruşii ocupă poziţia a doua, la egalitate de puncte cu Inter. Neftci a reuşit să obţină un singur punct şi se bate cu Partizan Belgrad pentru locul trei. Cu o victorie în această seară, oaspeţii adună zece puncte şi fac un pas aproape decisiv spre calificarea în primăvara europeană.

Cred că aceştia vor juca la victorie, pentru că acesta pare cel mai facil meci pe care îl vor disputa pânâ la sfârşitul fazei grupelor. Cota oferită de casele de pariuri pentru victoria oaspeţilor este de 1.80. La o miză de 5 unităţi, acesta ne va aduce un profit de 4 unităţi.

Molde – Steaua, versiunea norvegiană?

Steaua se deplasează în Norvegia pentru a juca împotriva echipei pe care a întâlnit-o acum două săptămâni la Bucureşti. Atunci antrenorul oaspeţilor a menajat mai mulţi jucători şi Steaua a avut un meci uşor. A câştigat cu scorul de 2-0, dar diferenţa putea fi mult mai mare. Steaua nu a mai forţat după pauză. Astăzi, Molde se va prezenta cu echipa de bază şi cu siguranţă va da o replică mult mai bună Stelei, dar cred că echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf este favorită în această confruntare. „Roş-albaştrii” sunt pe val şi reuşesc să obţină victorii pe bandă rulantă. La sfârşitul săptămânii trecute au câştigat împotriva marei rivale Dinamo. Steaua a reuşit să obţină două victorii şi o remiză în primele trei etape ale grupelor Europa League, în timp ce Molde a reuşit doar o victorie pe teren propriu în confruntarea cu nemţii de la Stuttgart. Norvegienii au mare nevoie de un rezultat pozitiv, pentru a rămâne în continuare în cursa pentru calificare. Steaua are nevoie de cel puţin un punct pentru a-şi păstra şansele mari de a ajunge în primăvara europeană. Va fi un meci foarte disputat, cu o miză mare pentru ambele echipe. Cred că echipa noastră va pleca neînvinsă din Norvegia şi pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1.37 ne va aduce un profit de 3.7 unităţi.

Meci închis între Anzhi şi Liverpool

Ruşii de la Anzhi vor primi vizita englezilor de la Liverpool, după ce în urmă cu două săptămâni au jucat contra cormoranilor pe Anfield. Atunci meciul a fost echilibrat şi nu a excelat la capitolul spectacol. Gazdele s-au impus la limită, cu scorul de 1-0. Meciul din această seară are o miză mare pentru ambele echipe. Liverpool ocupă prima poziţie cu şase puncte, dar nu este deloc sigură de calificare. Anzhi se află pe locul doi, la egalitate cu Udinese, ambele având câte patru puncte. Ruşii joacă pe teren propriu şi au nevoie de victorie. Cred că englezii se vor mulţumi şi cu un punct. O eventuală înfrângere ar pune în dificultate oricare dintre cele două echipe şi cred că acestea vor juca prudent. În aceste condiţii, anticipez un meci cu puţine goluri. Pariez 6 unităţi pe „sub 2.5 goluri”. Cota de 1.75 ne va aduce un profit de 4.5 unităţi.

Meci decisiv pentru Stuttgart

Nemţii de la Stuttgart se vor deplasa în Danemarca pentru a juca pe terenul celor de la Copenhaga. Oaspeţii de astăzi au reuşit să strângă doar două puncte până acum şi în cazul unei înfrângeri îşi compromit în proporţie foarte mare şansele la calificare. Gazdele au patru puncte şi dacă înving în această seară scot, în mare măsură, din cursa pentru accederea în primăvara europeană o contracandidată care se anunţa favorita acestei grupe. Cred că niciuna dintre combatante nu se va arunca în atac şi ambele echipe vor aştepta eroarea adversarului. Jocul prudent al celor două echipe nu va aduce spectacol şi nici goluri multe. Cred că se vor marca maxim două goluri şi pariez 7 unităţi pe acest pronostic. Remiza albă înregistrată în turul acestei duble confruntări este un argument solid pentru acest pariu. Cota de 1.95 ne va aduce un profit de 6.65 unităţi.

Maribor, revelaţia grupei J

Reprezentanta Sloveniei în grupele Europa League, Maribor, a făcut o impresie plăcută până acum. În primele trei etape, a reuşit o victorie categorică în faţa celor de la Panathinaikos, scor 3-0, şi o remiză, 1-1, pe teren propriu contra englezilor de la Tottenham. Astăzi are cel mai greu meci din această grupă. Joacă în Anglia contra echipei pe care a întâlnit-o şi acum două săptămâni. Englezii sunt o forţă pe teren propriu şi, la prima vedere, Maribor pare victimă sigură. Eu am o altă părere despre echipa slovenă. Deşi gazdele vor să obţină prima victorie din această fază a grupelor Europa League şi au jucători valoroşi care pot face diferenţa în orice moment, cred că vor avea un meci greu. O să fac două pronosticuri referitoare la această partidă. Pariez 2 unităţi pe un X2 la pauză. Cota de 2.06 ne va aduce 2.12 unităţi profit. Cred că oaspeţii nu vor pierde la mai mult de un gol diferenţă şi pariez 3 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1.95 ne va aduce un profit de 2.85 unităţi.

Succes!

Săptămâna trecută

Steaua – Dinamo: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 3-1
Malaga – Rayo Vallecano: Pronostic: 1 – greşit. Scor final: 1-2
Tottenham – Wigan: Pronostic: 1 – greşit. Scor final: 0-1
West Ham – Manchester City: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 0-0
Swanse – Chelsea: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 1-1
Manchester United – Arsenal: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 2-1

Fotbal la TV

Europa Legue
Joi – 08.11.2012
Ora 19:00 Anzhi – Liverpool Digi Sport 2
Ora 20:00 Molde – Steaua Digi Sport 1 / Pro TV
Ora 20:00 Copenhaga – Stuttgart Digi Sport 3
Ora 22:00 Partizan – Inter Digi Sport 2
Ora 22:00 Athletic Bilbao – Lyon Digi Sport 3

Liga 1 – România
Vineri – 09.11.2012
Ora 19:00 Turnu Severin – Gloria Bistriţa Digi Sport 1
Ora 21:30 Gaz Metan – CSMS Iaşi Digi Sport 1
Sâmbătă – 10.11.2012
Ora 19:00 Astra – Petrolul Ploieşti Digi Sport 1
Ora 21:30 Dinamo – Vaslui Digi Sport 1
Duminică – 11.11.2012
Ora 19:30 Braşov – Pandurii Digi Sport 1
Ora 21:30 Viitorul – Steaua Digi Sport 1

Tags: ,

About Cristi Iuhasz