Cele mai atractive dobânzi pentru economiile persoanelor fizice

Articolul a fost vizualizat de 1,452 ori

Criza i-a făcut pe români, iar hunedorenii nu fac excepţie, să reducă consumul în favoarea unei economisiri pentru “zile negre”. Din această perspectivă, este normal ca, în ultimul an, să se consemneze o creştere a numărului depozitelor bancare. Pentru un câştig rezonabil, dar şi pentru o frecvenţă satisfăcătoare a încasării acestuia, depozitele cu o maturitate de 3 luni, constituite la ghişeul unităţilor bancare, pot fi o soluţie de luat în calcul pentru traversarea acestei perioade dificile.

Există o singură întrebare la care trebuie răspuns: care bănci oferă cea mai atractivă dobândă?

Băncile greceşti, în top

6,5% – dobânda se obţine de la Bank of Cyprus – Depozit cu plata dobânzii la maturitate şi de la Piraeus Bank – Depozit Star. Ambele bănci solicită o sumă minimă de 500 de lei şi un comision de eliberare numerar înainte/după scadenţă de 0,5% (minim 6 lei la Bank of Cyprus şi minim 4 lei la Piraeus Bank).

6,35% – este rata de dobândă acordată de Banca Românească la Depozitul la termen cu dobândă fixă. Suma minimă este 500 lei, iar comisionul de eliberare numerar înainte/după scadenţă este 0,50% (minim 2 lei).

6,25%Piraeus Bank intră pentru a doua oară în acest top cu Depozitul 3 x Câştig. La fiecare dintre prelungirile automate de pe parcursul unui an (3 prelungiri posibile) dobânda creşte cu câte 0,3%. În momentul prelungirii, creşterea de dobândă se va aplica la dobânda practicată de bancă în acel moment. Suma minimă este 1.000 lei. Se pot realiza retrageri parţiale, de maxim 30% din suma iniţială a depozitului. Comisionul de eliberare numerar înainte/ după scadenţă este de 0,5% (minim 4 lei).

6,20% – dobânda care se poate obţine de la Banca Feroviară prin intermediul Depozitului Intercity. Suma minimă este de 100 lei, iar comisionul de eliberare numerar înainte/după scadenţă este de 0,5% (minimum 2 lei).

Tags: , ,

About Adrian Sălăgean