Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,551 ori

Săptămâna aceasta oferta este foarte bogată datorită meciurilor din etapa a patra a fazei grupelor Europa League. Astăzi însă, nu voi respecta tradiţia şi îmi voi îndrepta atenţia tot către meciurile din competiţiile interne. Meciurile europene disputate astăzi sunt foarte echilibrate. Unele echipe sunt deja calificate, altele nu mai au nicio şansă şi orice pronostic cu o cotă acceptabilă este prea riscant. 

Hamburg, mai bună decât Dusseldorf

După disputarea primelor 12 etape, în Bundesliga clasamentul a început să se contureze. Chiar dacă mai sunt multe meciuri de jucat până la sfârşitul campionatului, putem spune că Augsburg, Furth şi Fortuna Dusseldorf par condamnate la retrogradarea în eşalonul secund. Lupta pentru titlu se va da între Bayern, Dortmund şi Schalke. Pe lângă echipele care luptă pentru rămânerea în prima ligă şi cele care luptă pentru titlul de campioană, mai sunt cele care speră la o prezenţă în competiţiile europene sezonul viitor. Hamburg pare o echipă capabilă să se claseze pe un loc de Europa, chiar dacă momentan se află pe locul 9. Aceasta este la egalitate de puncte cu Hannover, echipa care ocupă ultima poziţie care permite participarea în Europa League. O poate depăşi pe aceasta dacă învinge mâine în deplasarea de la Dusseldorf.

Şansele ca acest lucru să se întâmple sunt destul de mari. Oaspeţii au un lot mai valoros şi o oarecare tradiţie în prima ligă din Germania. Până acum au avut un parcurs mai bun decât adversara de mâine şi sunt într-o formă mai bună. Chiar dacă nu a strălucit, Hamburg s-a descurcat bine în deplasare şi a reuşit să obţină două victorii şi două remize în şase partide. Fortuna nu este o forţă pe teren propriu. A pierdut doar două meciuri disputate acasă, dar nu a reuşit nicio victorie. Patru puncte a reuşit să obţină acasă Dusseldorf în acest sezon. Cota oferită de casele de pariuri pentru 2 solist este foarte bună, 2,60. Pariez 5 unităţi pe acest pronostic pentru a obţine un profit de 8 unităţi.

Deplasare grea pentru “lanterna roşie” a Rusiei

Mordovia Saransk a avut evoluţii slabe în primele nouă etape şi a obţinut doar patru puncte. Forma pe care o traversează este deplorabilă. A pierdut ultimele cinci partide disputate în campionat şi, probabil, seriei negre înregistrate până acum i se va mai adăuga un meci, deplasarea de mâine de la Rostov. Gazdele sunt în a doua jumătate a clasamentului, dar s-au descurcat onorabil în meciurile disputate pe teren propriu până acum. Au obţinut trei victorii şi două remize în şapte partide. Confruntarea cu Mordovia Saransk pare a fi mai uşoară decât partidele disputate până acum. Cred că gazdele vor reuşi să se impună, nu pentru că sunt o echipă deosebită, ci pentru că adversarii lor sunt la pământ. Mizez pe plusul de experienţă şi pe forma mai bună a celor de la Rostov. Victoria gazdelor este cotată la 1,55. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Eventualul profit va fi de 5,5 unităţi.

Beşiktaş “suflă” în ceafa liderului

Beşiktaş se află pe locul cinci în prima ligă din Turcia, dar o despart doar trei puncte de liderul Galatasaray. Mâine are un meci care pare uşor, pe teren propriu, cu una dintre codaşele primului eşalon, Akhisar Belediespor. Oaspeţii au fost o „nucă tare” în cele şase partide disputate până acum în deplasare. În şase etape au pierdut doar de două ori şi au obţinut două victorii. Beşiktaş nu s-a descurcat foarte bine pe teren propriu până acum. Au câştigat de două ori, au făcut trei remize şi au pierdut o dată. Cred că oaspeţii vor reuşi să menţină rezultatul de egalitate până la pauză, dar vor fi învinşi până la final. Cota pentru un rezultat de egalitate la pauză este de 2,50. Pariez 4 unităţi pe acest pronostic. Eventualul profit ar fi de 6 unităţi.

Derby în inima ardealului

Sâmbătă va avea loc un meci al orgoliilor la Cluj. CFR va înfrunta, în deplasare, echipa de tradiţie a oraşului, Universitatea. Acest moment găseşte cele două echipe în situaţii diametral opuse. “U” Cluj este într-o formă foarte proastă. Instabilitatea de la nivelul conducerii are consecinţe grave asupra evoluţiei echipei din acest sezon şi a dus-o pe locul 15, mult sub pretenţiile suporterilor. În ultimele cinci etape, Universitatea a reuşit să obţină doar un punct.
CFR ocupă poziţia a şasea în clasament şi are şanse reale de a se clasa pe podium în acastă ediţie a Ligii I. Deşi nu a trecut mult de la ultima schimbare de antrenor din tabăra CFR-ului, echipa din Gruia traversează o formă acceptabilă şi are un moral mult mai bun decât adversara din acest meci. Diferenţa de valoare, de formă şi de moral este prea mare între cele două echipe. Pariez cu încredere 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1.65 ne va aduce un profit de 6.5 unităţi.

Tunarii, favoriţi pe Villa Park

Echipa antrenată de Wenger este o candidată serioasă pentru ocuparea unui loc de Champions League în acest sezon. Momentan ocupă locul şase, la nouă puncte în spatele liderului Manchester City. Nu traversează o formă deosebită, dar a făcut un meci foarte bun cu Tottenham. Aston Villa ocupă un loc retrogradabil şi pare să nu se regăsească în acest sezon. Vine după două înfrângeri consecutive şi există şanse mari să vină şi a treia. Arsenal are jucători mai buni, o tradiţie mai bogată şi trebuie să obţină cele trei puncte puse în joc pentru a rămâne pe unul dintre locurile fruntaşe din Premier League. Cota de 1.70 oferită pentru victoria oaspeţilor este foarte bună. Mizez 8 unităţi pe acest pronostic pentru a obţine 5,6 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru Steaua

Echipa din Ghencea se va deplasa la Brasov pentru a juca împotriva echipei locale. Gazdele au avut câteva meciuri dificile în ultimele săptămâni şi au reuşit să obţină doar patru puncte în ultimele cinci etape. Steaua este clar cea mai în formă echipă din România. Are un joc solid şi constant. Acest lucru stă la baza diferenţei de opt puncte care o desparte de ocupanta poziţiei secunde, Pandurii Târgu Jiu. Astăzi are un joc greu cu Stuttgart, dar lotul numeros şi echilibrat din punct de vedere valoric îi permite lui Reghecampf să schimbe echipa de la un meci la altul. Casele de pariuri oferă o cotă de 1.90 pentru victoria oaspeţilor. La o miză de 10 unităţi vom obţine 9 unităţi profit.

Fotbal la TV

Europa League
Joi – 22.11.2012
Ora 19:00 Rubin – Inter – Digi Sport 1
Ora 20:00 Lazio – Tottenham – Digi Sport 3
Ora 22:00 Steaua – Stuttgart – Digi Sport 1
Ora 22:00 Marseille – Fenerbahce – Digi Sport 3

România – Liga 1
Vineri – 23.11.2012
Ora 18:00 Gaz Metan – Petrolul – Digi Sport 1
Ora 19:00 Chiajna – Gloria – Dolce Sport 1
Ora 20:30 Dinamo – Oţelul – Digi Sport 1

Sâmbătă – 24.11.2012
Ora 18:00 “U” Cluj – CFR Cluj – Digi Sport 1
Ora 20:30 Ceahlaul – Rapid – Digi Sport 1

Duminică – 25.11.2012
Ora 20:30 Astra – Pandurii – Digi Sport 1

Luni – 26.11.2012
Ora 18:00 Turnu Severin – Viitorul – Digi Sport 1
Ora 18:00 Braşov – Steaua – Digi Sport 1

Spania – Primera Division
Sâmbătă – 24.11.2012
Ora 21:00 Malaga – Valencia – Digi Sport 2
Ora 23:00 Betis – Real Madrid – Digi Sport 1

Duminică – 25.11.2012
Ora 13:00 Espanyol – Getafe – Digi Sport 1
Ora 20:00 Atletico Madrid – Sevilia – Digi Sport 3
Ora 22:00 Levante – Barcelona – Digi Sport 3

Luni – 26.11.2012
Ora 22:00 Zaragoza – Celta Vigo – Digi Sport 3

Anglia – Premier League
Sâmbătă – 24.11.2012
Ora 14:45 Sunderland – West Brom – Digi Sport 2
Ora 17:00 Manchester Utd – QPR – Digi Sport 2
Ora 19:30 Aston Villa – Arsenal – Digi Sport2

Duminică – 25.11.2012
Ora 16:00 Chelsea – Manchester City Digi Sport 2

Italia – Serie A
Duminică – 25.11.2012
Ora 16:00 Pescara – Roma Digi Sport 3
Ora 21:45 Milan –Juventus Digi Sport 2

Luni – 26.11.2012
Ora 20:00 Cagliari – Napoli Digi Sport 2
Ora 22:00 Parma – Inter Digi Sport 2

Franţa – Ligue 1
Duminică – 25.11.2012
Ora 15:00 Montpelliere – Bordeaux Digi Sport 1

Olanda – Eredivisie
Duminică – 25.11.2012
Ora 13:30 Roda – Ajax Sport.ro
Ora 15:30 PSV – Vitesse Sport.ro

Săptămâna trecută

Norwich – Manchester: Pronostic: 2 – greşit. Scor final: 1-0

Dortmund – Furth: Pronostic: 1 (handicap 0-1) – corect. Scor final: 3-1

Frankfurt – Augsbrug: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 4-2

Steaua – Turnu Severin: Pronostic:1 (handicap 0-1) – greşit. Scor final: 2-1

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz