Sport: Cu “Sănătatea” şubredă

Articolul a fost vizualizat de 1,737 ori

A fost ultima apariţie oficială din acest sezon a formaţiei hunedorene pe arena proprie, “Michael Klein”. Din păcate, chiar dacă rezultatele o recomandă ca principală candidată la promovarea în eşalonul secund, prezenţa iubitorilor fotbalului de pe Cerna în tribune nu este în consens cu performanţele obţinute până în acest moment. Cu generozitate putem spune că la meciul cu “viruşii verzi” am putut număra aproape 400 de spectatori, chiar dacă intrarea a fost liberă, la fel ca la celelalte partide. 

Chiar dacă a fost un timp răcoros, şi o ceaţă “londoneză”, aceste detalii nu scuză prezenţa scăzută a fanilor localnici. Hunedoara îşi doreşte de câţiva ani buni să revină în eşaloanele superioare, dar acest lucru este destul de dificil de realizat dacă tribunele rămân aproape goale. La urma urmei, eforturile financiare şi logistice pe care le face administraţia locală, dar mai ales principalul finanţator al echipei, în persoana domnişoarei Alina State, sunt depuse pentru iubitorul jocului cu balonul rotund.

La rândul lor, fotbaliştii, care sunt actorii de pe dreptunghiul verde, nu pot, de multe ori, să dea măsura talentului de care dispun, dacă pe scaune se află prea puţini spectatori care să-i susţină, să le ofere acel imbold pe care orice public îl oferă oricărui sportiv. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă rezultatele ar fi fost cu totul altele de cele de acum? Dacă miile de susţinători din Hunedoara îşi doresc cu ardoare o promovare, de ce au devenit aşa de comozi şi evită să vină la stadion?

Iată o temă de gândire pentru această pauză de iarnă, care va fi una foarte lungă (aproape patru luni). În returul din primăvară, aşteptăm cu toţii o prezenţă pe măsură a suporterilor în tribunele stadionului care în urmă cu vreo 30 de ani era de multe ori neîncăpător pentru 15.000 de sufletişti.

Ocazii multe, doar două goluri

Revenind la meciul de sâmbătă, să spunem că “negru-albaştrii” nu au avut nicio emoţie în a-şi trece în cont a zecea victorie stagională, singura “sincopă” fiind acel 3-3 de acum două runde, din propriul fief, cu “Şoimii Pîncota”. Tot atât de adevărat este şi faptul că gruparea de sub Feleac, care în urmă cu ceva timp făcea furori în competiţia K.O., “Cupa României”, nu a arătat mai nimic, fiind o echipă cuminte, cu un joc limitat, care nu a pus nicio problemă adversarului.

Ca de obicei, gazdele au început abrupt, “veteranul” Pepenar fiind la originea primelor “şarje” ofensive la poarta lui Todoran. În minutul 6, lovitura liberă de la 22 de metri a trecut peste, pentru ca, un minut mai târziu, şutul lui din 9 metri să fie scos în corner de apărători. Pe acest fundal a venit şi primul gol. Era minutul 13, când Făgărăşanu a executat un corner de pe partea stângă, Ambruş a deviat cu capul pe spate şi, din apropiere, Robert Cristian a îndeplinit o simplă formalitate. Putea fi 2-0 în minutul 18, dar Făgărăşanu a trimis de la doar 12 metri, din poziţie centrală, pe lângă, în urma unei acţiuni începută de R. Cristian şi continuată de Nicula. Apoi, fotbalul s-a pierdut mai bine de 20 de minute în ceaţă, şi la propriu şi la figurat.

Spectatorii au ieşit din amorţeală abia în minutul 39 când, la pătrunderea lui Roi, pe stânga, şutul-centrare al acestuia a întâlnit transversala. Inexistenţi în plan ofensiv o repriză întreagă, clujenii erau să dea lovitura chiar în minutul 45, când Văidean a şutat puţin pe lângă, de la 15 metri.

Soarele a revigorat jocul

Mult mai animat avea să fie cel de-al doilea mitan, odată cu apariţia soarelui. La doar patru minute de la reluare, Ambruş trimite o pasă lungă spre tânărul Nicula, care pătrunde în viteză în careu şi, de la 10-11 metri uşor lateral dreapta, a trimis în colţul lung pentru un reconfortant 2-0. Din acest momnent, Sănătatea iese mai curajos la atac, iar jocul devine mult mai alert. Oaspeţii au două bune oportunităţi prin Ceaca (min. 57) şi Văidean (min. 60), dar tabela rămâne neschimbată. De partea cealaltă, elevii lui Opric se întrec care mai de care în ratări, semn că rezultatul înscris pe tabela de marcaj îi deconectase de la joc. În minutul 63, Făgărăşanu (mult prea altruist, sau individualist când nu trebuia) a trimis de la 15 metri în braţele goalkeeperului.

Trei minute mai târziu, J. Vajda l-a evidenţiat şi el pe Todoran cu un şut din 13 metri, pentru ca, în minutul 69, Pepenar să trimită cu efect, spre vinclu, din stânga, dar pe lângă. Spiritele se încing spre final, când se crează o aglomeraţie, Găceanu alegându-se cu un “galben”. Acelaşi jucător va trimite puternic de la 30 de metri puţin peste transversală (min. 88), pentru ca, în minutul imediat următor, Lintaru să rateze nepermis, avându-l în faţă doar pe portarul oaspeţilor. Astfel, FC Hunedoara îşi păstrează “ecartul” de nouă lungimi faţă de echipa urmăritoare şi va ierna în fotoliu de lider al seriei a cincea cu gândul la liga a doua.

FC Hunedoara – Sănătatea Cluj: 2 – 0 (1 – 0)

Au marcat: R. Cristian (min. 13), Nicula (min. 49)

FC Hunedoara: A.Ilie – Dosan (min. 81, Bier), Ambruş, Cuciula, Roiu – Găceanu – R. Cristian (min. 77, Lintaru), J. Vajda, Pepenar (min. 69, Vişan), Făgărăşanu – Nicula (min. 69, Munteanu). Antrenor: Marius Opric.

Sănătatea Cluj: Todoran – Creţu (min. 81, Cl. Rus), Şoş, Simioancă, Mureşan – Crişan (min. 72, S. Vădana), Văidean, S. Tothăzan, B. Rus (min. 46, A. Pop) – T. Tothăzan, Maric (min. 46, Ceaca). Antrenor: Marius Semeniuc.

Arbitru: Silviu Gulei. Asistenţi: Andrei Căluşeru – Ionel Drulă (toţi trei din Drobeta Turnu Severin). Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 400.

About Ion Bădin