Foto: Off road – Corvin Adventure Trophy

Articolul a fost vizualizat de 3,029 ori

Fotografii de Remus Suciu

Spectacol off-road, lângă Hunedoara

22 de echipaje formate din împătimiţi ai vehiculelor 4×4 au participat sâmbătă şi duminică la prima ediţie a întrecerii numite Corvin Adventure Trophy, organizată de Club Off-Road Hunedoara. Prima zi a constat într-un traseu lung de aproximativ 60 de kilometri, cu plecare de la Castelul Corvinilor, spre comuna Cerbăl, întoarcere spre Govăjdie, Ghelari şi, apoi, Hunedoara. Aproape jumătate dintre participanţi au “reuşit” să se rătăcească înainte de a ajunge la jumătatea traseului. Pădurile, dealurile şi văile i-au încurcat serios. A existat chiar un caz în care un participant a deviat atât de mult de la traseu încât, de pe culmea care ducea spre Cerbăl, a ajuns tocmai în Valea Nandrului.  

A doua zi de concurs a fost şi mai spectaculoasă. Trialul organizat în cariera de lângă Teliuc i-a solicitat la maximum pe toţi participanţii, indiferent că e vorba de cei de la clasa “open” sau cei de la categoria “extrem”. Traseul a presupus obstacole făcute “de mâna omului”, mai bine zis, de cupa excavatorului, dar şi treceri prin apă, şanţuri “naturale” ori peste bolovani imposibili, urcări şi coborâri care au solicitat destul de mult abilităţile maşinilor şi piloţilor.

“E bine că există iniţiativa asta. Locurile sunt frumoase, zona are potenţial pentru asemenea competiţii, este foarte bine la Hunedoara. Traseul are un grad de dificultate de 6, din 10 ca maximum”, spunea înainte de a intra la trial Adrian Nicoară, din Cugir, un împătimit al off-road-ului care a reuşit să termine destul de greu proba din cariera de la Teliuc.

“Am organizat această întrecere nu neapărat pentru premii sau pentru prestigiul câştigătorilor, ci pentru a promova Castelul Corvinilor şi Ţinutul Pădurenilor. Au venit echipaje din judeţele Timiş, Cluj şi Alba, ai căror componenţi ne-au declarat că sunt foarte încântaţi de zonă. A fost destul de greu să organizăm această primă ediţie, iar la anul, dacă ne ajută Dumnezeu, vom face o a doua ediţie, de două ori mai bună decât prima”, ne-a mărturisit Radu Crişan, preşedintele Clubului Off – Road Hunedoara.

Video:

About Ciprian Iancu