Chiar dacă nu curg, investiţiile “picură” la Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 1,894 ori

Hunedoara este una din acele zone din ţară, unde dezindustrializarea a generat o “foame” acută de locuri de muncă. Chiar dacă acoperirea cererii de locuri de muncă este cvasiimposibilă la moment, totuşi anumite investiţii anunţate promit să realizeze o serie de posturi menite a coborî uşor procentul şomajului în locul gol lăsat de fostul combinat siderurgic. 

Concesiuni pentru noi afaceri

Astfel, administraţia locală a Hunedoarei a pus în discuţie concesionarea unui teren de aproximativ 25.000 de metri pătraţi, din domeniul privat al municipiului, pe care două companii plănuiesc să dezvolte două puncte de producţie. Compania Hidroconstrucţia S.A. are un proiect prin care să construiască o staţie de preparare a mixturilor asfaltice. Potrivit reprezentanţilor primăriei, terenul se află în zona Peştişu Mare, pe locul în care cândva a funcţionat un depozit de materii prime. Durata concesiunii se întinde pe 49 de ani.

O nouă linie de îmbuteliere a băuturilor răcoritoare

Totodată, un alt teren al Hunedoarei, de 80.000 de metri pătraţi, ar putea deveni locul unde va fi construită o fabrică de îmbuteliere a apei minerale şi a sucurilor naturale, dar şi un centru logistic. Compania Quasar a solicitat concesiunea terenului aflat, de asemenea, în zona Peştişu Mare. Concesiunea va fi pusă în discuţie, în aceleaşi condiţii cu cea a terenului de aproape 25.000 de metri pătraţi.

La o evaluare “avant la lettre”, cele două noi afaceri vor genera pentru piaţa muncii locală circa 80 de noi locuri de muncă.

About Adrian Sălăgean