Ce trebuie să urmăriţi când faceţi cumpărături pe Internet

Articolul a fost vizualizat de 1,365 ori

Visa Europe îndeamnă consumatorii să urmeze următoarele sfaturi pentru a se asigura că sunt întodeauna în siguranţă atunci când fac cumpărături pe Internet: 

  1. Utilizaţi ultima versiune disponibilă a software-ului de navigaţie pe Internet şi asiguraţi-vă că sistemul de operare al calculatorului este actualizat.
  2. Achiziţionaţi de la magazinele cunoscute sau informaţi-vă cu privire la acestea pentru a vă asigura că se bucură de o reputaţie bună şi sunt de încredere.
  3. Asiguraţi-vă că informaţiile despre cardul dumneavoastră vor fi încriptate în siguranţă înainte de a le furniza pe Internet – verificaţi dacă în subsolul paginii de web apare simbolul unei chei care nu este ruptă sau al unui lacăt, sau verificaţi dacă adresa site-ului utilizat este de forma https:// în loc de http://.
  4. Păstraţi o dovadă/notă cu tranzacţiile efectuate pe Internet, inclusiv cu pagina de Internet a magazinului. Mulţi dintre comercianţii online trimit clienţilor e-mailuri cu informaţii despre cumpărăturile făcute – salvaţi-le sau printaţi-le.
  5. Înainte de a cumpăra, citiţi despre procedurile de livrare şi returnare care trebuie să se afle pe site-ul magazinului. Pot fi trimise înapoi obiectele necorespunzătoare? Dacă obiectele prezintă defecte, poţi primi banii înapoi sau un certificat de garanţie?
  6. Site-ul magazinului ar trebui, de asemenea, să ofere informaţii în legătură cu detaliile şi costurile livrării, în ce valută se poate face plata şi ce comisioane se aplică.
  7. Căutaţi un număr de telefon sau adresa de e-mail şi notaţi-le în cazul în care veţi avea nelămuriri.

About Adrian Sălăgean