Primăria Hunedoara a lansat licitaţia pentru ecologizarea fostei platforme industriale a oraşului

Articolul a fost vizualizat de 1,973 ori

Pe 20 de hectare din zona pe care cu ani în urmă se ridicau halele industriale ale Siderurgica SA va fi lansat un program de ecologizare. Primăria Hunedoara, beneficiarul final al acestui proiect, a lansat pe SEAP licitaţia pentru „Reabilitarea sitului industrial Hunedoara şi pregătirea sa pentru noi activităţi”. 
ruine combinatPotrivit municipalităţii hunedorene, valoarea lucrării este estimată la o sumă cuprinsă între 44,6 şi 47,4 milioane de lei, în timp ce valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute poate fi de maximum 2,8 milioane de lei.

Contractul trebuie să se încheie în 12 luni de la demararea lucrărilor, care cuprind reabilitarea şi ecologizarea a 20 de hectare de teren în zona fostului combinat siderurgic şi, inclusiv, proceduri de decontaminare a solului.

Banii necesari derulării proiectului provin din două surse. Pe de o parte, este vorba despre fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 4, dar şi de o cofinanţare venită de la bugetul local.

About Adrian Sălăgean