Domenii cu risc de concedieri în 2013

Articolul a fost vizualizat de 1,825 ori

Potrivit unor studii făcute de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspecţia Muncii şi compania de plasare forţei de muncă Manpower, în acest an domeniile cu cel mai mare risc pentru angajaţi de a-şi pierde locul de muncă sunt construcţii, transport rutier şi de marfă, producţie şi distribuţie de carburanţi; difuzare şi transmitere de programe de televiziune; industria metalurgică; finanţe-bănci; protecţie şi pază; agricultură; hoteluri şi restaurante; utilităţi (energie electrică, gaze şi apă). 

benzinaSunt şi domenii norocoase

Potrivit site-ului de recrutare BestJobs, cei mai mari angajatori se anunţă a fi în 2013 companiile din IT/telecom, vânzări şi inginerie. De asemenea, conform studiului Manpower privind perspectivele angajării de forţă de muncă pentru primul trimestru 2013, angajatorii se aşteaptă ca volumul de personal să crească şi în sectorul comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, asigurări şi servicii imobiliare.

Anul trecut domeniul cel mai lovit de recesiune a fost cel al construcţiilor. Au avut loc peste 40.000 de concedieri individuale şi colective în acest domeniu, faţă de 32.000 în 2011, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii.

About Adrian Sălăgean