Surse dubioase propuse pentru finanţarea modernizării energeticii hunedorene

Articolul a fost vizualizat de 1,341 ori

Prezent într-o vizită în judeţ, Ministrul Energiei, Constantin Niţă, a declarat, ca primă necesitate, retehnologizarea de urgenţă a minelor viabile din Valea Jiului care vor fi componente ale Companiei Energetice Hunedoara (CEH). 

Constantin NiţăOficialul a făcut o evaluare succintă a necesarului investiţional şi a ajuns la concluzia că pentru mine ar fi nevoie de circa 60 de milioane de euro.

În paralel, pentru că se apropie termenul limită până la care este permisă funcţionarea ei, se impun modernizări urgente la instalaţia de desulfurizare a Termocentralei Mintia. Termenul limită a acestor două macro-investiţii este 2014.

Există informaţii că modernizarea centralelor termice de la Mintia şi Paroşeni, finalizarea practic a investiţiilor începute, ar mai reclama încă un minim de 300 de milioane de euro.

Bani? Din profit

Ministrul a precizat din capul locului că actualul Guvern nu are resurse pentru a suporta o asemenea investiţie. Prin urmare, planul autorităţilor este de a suporta costurile din profitul realizat de CEH. În timpul discuţiilor avute la Hunedoara, cei de la Sindicatul Muntele au pus o întrebare cheie: care profit?

About Adrian Sălăgean