Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,181 ori

Cvasi-recesiune

Economia României a crescut în 2012 doar cu 0,2 %. Este vorba aşadar, practic, despre o stagnare. Cifra este mult mai mică decât se aşteptau autorităţile în urmă cu câteva luni. Anul acesta ne aşteptăm la o creştere de 1,5%. Chiar şi aşa nu va fi suficient de mare ca să aducă cu ea şi o creştere a nivelului de trai. 

Devalorizare în insolvenţă

Valoarea Hidroelectrica s-a redus cu aproape 6,7 miliarde de lei (peste 300 de milioane de euro), faţă de 31 decembrie 2011, până la puţin peste 10 miliarde de lei, potrivit calculelor evaluatorului independent KPMG, calcule prezentate de un raport recent al Fondului Proprietatea. Fondul deţine un pachet de 19,94% din acţiunile Hidroelectrica, companie aflată în insolvenţă.

Promoţii

Hotelierii de pe litoral au pregătit pachete speciale pentru minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte, cu preţuri care pornesc de la 60 de lei de persoană/ noapte la un hotel de 3 stele. În acest context, reprezentanţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării au cerut premierului Victor Ponta ca 2 şi 3 mai să fie declarate zile libere.

Joburi în dubai

Emad Tours, tour-operator din Dubai care activează pe piaţa de profil de peste 24 de ani, caută două românce dispuse să lucreze în Dubai ca operator ghişeu, respectiv ca secretară. Dacă vorbeşti fluent limba engleză şi ai înfăţişare plăcută, ai şanse mari să fii selectată să lucrezi la firma din Dubai. Româncele alese pentru cele două posturi vor câştiga pentru început 700 de euro pe lună.

Fiţe BNR

Banca Naţională a României (BNR) a cumpărat un pian de 700.000 de lei pentru activităţile culturale în care este implicată. Achiziţia s-a făcut direct de la o firmă din România, fără licitaţie. “Modelul Steinway D 274 este modelul preferat de marii interpreţi atunci când susţin concerte pe scenele lumii”, spun oficialii BNR. Pianele fabricate de Steinway & Sons, companie fondată în 1853, sunt printre cele mai apreciate din lume. Modelul D este vârful de gamă al firmei.

About Adrian Sălăgean