Liga 1 revine – ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,500 ori

După o lungă pauză competiţională, Liga 1 revine mâine cu meciul dintre Gaz Metan Mediaş şi Gloria Bistriţa. “Balul” continuă sâmbătă, când intră în scenă Concordia Chiajna, Turnu Severin, Ceahlăul Piatra Neamţ, Pandurii Târgu Jiu, Rapid şi CSMS Iaşi.

Misiune grea pentru Severin

fotbalTurnu Severin porneşte la luptă cu un handicap de şapte puncte faţă de Ceahlăul Piatra Neamţ, echipa care ocupă ultima poziţie care asigură un loc în prima ligă sezonul viitor. În această iarnă a adus câţiva jucători străini şi trei jucători consacraţi în Liga 1, Florin Costea, Dorel Stoica şi Ovidiu Dănănae. Probabil aceştia vor aduce un plus de forţă echipei din Severin, dar nu ştiu dacă vor reuşi să se salveze de la retrogradare. Primul meci din care oltenii trebuie să obţină puncte este cel de pe terenul Concordiei Chiajna. Echipa antrenată de Ilie Stan stă mai bine în clasament. A acumulat 24 de puncte, cu 12 mai mult decât Severin, şi se clasează pe poziţia a zecea, la două puncte în spatele Rapidului. Cred că meciul va fi foarte disputat. Chiajna este o echipă bună pe teren propriu, iar Severinul îşi va vinde scump pielea. Mizez 8 unităţi pe un egal la pauză sau la final. Cota de 1,70 ne va aduce 5,6 unităţi profit.

Meci de “X” la Piatra Neamţ

Pandurii se deplasează la Piatra Neamţ pentru a juca împotriva echipei locale, Ceahlăul. Oaspeţii ocupă locul patru şi luptă pentru o participare în Europa League sezonul viitor. Gazdele se află pe locul 14 şi au ca obiectiv evitarea retrogradării. Pandurii sunt favoriţi în această confruntare, dar Ceahlăul este greu de învins pe teren propriu. În zece meciuri jucate acasă a obţinut cinci victorii şi trei remize, fiind învinsă doar de două ori. Oaspeţii au schimbat antrenorul, aducându-l pe Pustai în locul lui Grigoraş. Acesta a făcut treabă bună la Gaz Metan Mediaş, dar la Pandurii se află abia la debut şi mai are nevoie de timp pentru a arăta ce poate. Meciul va fi foarte disputat. Cele două echipe vor încerca să-şi intre în ritm după perioada de pauză şi cred că egalul este cel mai probabil rezultat. Pariez 8 unităţi pe egal la pauză sau la final. Cota de 1,55 ne va aduce un profit de 4,4 unităţi.

Momentul adevărului pentru Rapid

Rapid este una dintre echipele care are în fiecare an ca obiectiv unul dintre primele locuri în Liga 1. Dacă sezoanele trecute le impunea o oarecare teamă adversarilor de pluton din prima ligă, acum nu mai sperie pe nimeni. Giuleştenii se află la jumătatea clasamentului, pe locul 9. În cele 19 etape disputate până acum au reuşit să acumuleze doar 26 de puncte. Insolvenţa şi-a pus amprenta asupra lotului Rapidului, mulţi jucători plecând de la echipa giuleştiană. Teorectic, după plecarea acestora, echipa antrenată de Marian Rada este mai slabă. Sâmbătă va juca la Iaşi împotriva unei echipe modeste, care se zbate în subsolul clasamentului. Ar trebui să fie un meci uşor pentru o echipă de anvergura Rapidului, dar cred că nu va fi deloc aşa. Oaspeţii au reuşit doar două victorii pe teren străin în acest campionat. Acum vin după pauza de iarna cu un lot foarte subţire şi cu un antrenor modest, folosit întotdeauna ca soluţie de avarie pentru giuleşteni. Se poate întâmpla orice în această partidă. Mizez 7 unităţi pe un egal la pauză sau la final. Cota de 1,57 ne va aduce un profit de 4 unităţi.

Astra, revelaţia sezonului

La începutul campionatului toată lumea vedea o luptă pentru primele locuri între Steaua, CFR, Vaslui, Rapid şi Dinamo. Nimeni nu o lua în calcul pe Astra. Micuţa echipă din Giurgiu şi-a văzut de treabă şi a acumulat conţiincios puncte. Aşa a ajuns pe locul doi şi la un moment dat plănuiau detronarea Stelei din fotoliul de lider. A venit însă meciul direct cu echipa din Ghencea şi Astra a fost readusă cu picioarele pe pământ. Un obiectiv realist pentru echipa antrenată de Valentin Sinescu este clasarea pe un loc de cupă europeană. Luni primeşte vizita echipei lui Hagi, Viitorul Constanţa. Oaspeţii au făcut o impresie plăcută în prima parte a campionatului şi au şanse mari de a rămâne pe prima scenă a fotbalului românesc, dar în faţa unui adversar precum Astra au şanse mici de izbândă. Astra a avut un parcurs foarte bun pe teren propriu, pierzând doar în faţa Stelei. Mizez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,70 ne va aduce 7 unităţi profit.

Steaua continuă defilarea

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf se deplasează la Cluj cu gândul de a obţine victoria şi de a păstra distanţa de zece puncte faţă de princpala urmăritoare. “U” Cluj a ajuns într-o situaţie delicată. Dacă sezoanele trecute avea ca obiectiv participarea în cupele europene, acum trebuie să muncească mult pentru evitarea retrogradării. Primăvara începe pentru clujeni cu un adversar foarte puternic, Steaua. Oaspeţii sunt peste echipa gazdă din toate punctele de vedere. Au un lot valoros şi omogen, experienţă, moral mai bun şi la ora meciului vor avea două partide oficiale disputate în această primăvară, dubla cu Ajax. Mizez 10 unităţi pe victoria Stelei. Cota de 1,45 ne va aduce 4,5 unităţi profit.

Săptămâna trecută

Ajax – Steaua
Pronostic: marchează oaspeţii – greşit. Scor final: 2-0

Basel – Dnepr
Pronostic: X2 – greşit. Scor final: 2-0

Sparta Praga – Chelsea
Pronostic: 2 – corect. Scor final: 0-1

Fotbal la TV

Europa League
Joi 21 februarie
Ora 19:00 Rubin Kazan – Atletico Madrid Digi Sport 2
Ora 20:00 CFR Cluj – Inter Digi Sport 1
Ora 20:00 Lyon – Tottenham Digi Sport 3
Ora 20:00 Lazio – Monchengladbach Digi Sport Dolce Sport 2
Ora 22:00 Steaua – Ajax Digi Sport 1
Ora 22:00 Liverpool – Zenit Digi Sport 3
Ora 22:00 Chelsea – Sparta Praga Dolce Sport 2

 

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz