Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 2,578 ori

Liga 1 ne propune nouă partide şi în această săptămână. Cel mai interesant meci al etapei pare a fi cel dintre Rapid şi Dinamo.

fotbalistiAmbele echipe trec printr-o perioadă grea şi ocupă locuri modeste în clasament, dar meciurile dintre echipa giuleştiană şi „câinii roşii” au fost întotdeauna foarte disputate. Rivalitatea dintre cele două echipe este factorul care face acest meci să fie interesant. Nu mă aştept la un meci foarte spectaculos.

Derby-ul suferinţei

Rapid primeşte vizita rivalei bucureştene Dinamo. Momentul este unul delicat pentru cele două echipe şi cred că niciuna nu are forţa necesară pentru a se clasa la sfârşitul sezonului pe un loc de cupă europeană. Dinamo are avantajul unui lot mai numeros şi, probabil, mai valoros, în timp ce Rapid are avantajul propriului teren şi al suportului publicului giuleştean. Etapa trecută Dinamo a câştigat la limită pe teren propriu contra celor de la FC Braşov, iar Rapid s-a impus cu mult noroc la Iaşi.

Oaspeţii au terminat la egalitate şase dintre cele opt meciuri jucate pe teren străin. Au fost cu greu învinşi, dar victoriile au fost la fel de rare. Gazdele au câştigat cinci din cele nouă partide disputate în Giuleşti. Aceste victorii au fost obţinute înainte de decimarea suferită de lotul Rapidului în această iarnă. Acum le va fi mai greu decât în turul campionatului. Cred că dinamoviştii sunt favoriţi în meciul de duminică şi nu vor pierde. Pariez 8 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,42 ne va aduce un profit de 3,36 unităţi.

Meci de trei puncte pentru Petrolul

Petrolul Ploieşti va juca sâmbătă pe teren propriu împotriva celor de la CSMS Iaşi. Meciul pare unul facil pentru ploieşteni. Când spun asta mă gândesc la forţa Petrolului în meciurile de acasă. În nouă partide au primit doar trei goluri şi au marcat de 15 ori. Ieşenii n-au rupt gura târgului în deplasare şi au reuşit să obţină doar şapte puncte în zece partide. Sâmbătă vor juca împotriva unui adversar puternic şi ar fi norocoşi dacă ar obţine un punct. Petrolul încă are şanse la un loc de cupă europeană şi trebuie să câştige meciurile de acest gen pentru a rămâne în această cursă. Gazdele au un lot mai valoros şi mai experimentat. Mizez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,50 ne va aduce un profit de 5 unităţi.

Gazul nu arde pe Arena Naţională

Steaua primeşte sâmbătă vizita celor de la Gaz Metan Mediaş. Deznodământul meciului pare clar pentru toată lumea. Steliştii au început în forţă această primăvară şi par de neoprit în Liga 1. În ultima partidă disputată pe Arena Naţională i-au executat pe olandezii de la Ajax fără drept de apel. Apoi a urmat meciul de la Cluj cu Universitatea, în care Steaua a controlat jocul şi a dat impresia că n-a forţat. Gaz Metan are doar un meci oficial disputat în această primăvară, cel câştigat pe teren propriu împotriva Gloriei Bistriţa. Cu Steaua le va fi mult mai greu. Dacă se vor cantona în apărare vor avea de îndurat o presiune imensă din partea „roş-albaştrilor”.

Dacă vor juca ofensiv, vor lăsa spaţii în devensivă, care pot fi fructificate de jucători precum Chipciu, Adi Popa, Tatu, Rusescu sau Tănase. Jucătorii antrenaţi de Reghecampf au valoare individuală mult mai mare decât cei de la Mediaş şi acest lucru va fi decisiv în partida de sâmbătă seara. În meciurile de pe teren propriu gazdele au avut un parcurs impecabil, reuşind să câştige toate cele zece meciuri jucate în faţa propriilor suporteri. Steaua se va impune şi va mai adăuga trei puncte celor 50 obţinute pâne acum. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,40 ne va aduce un profit de 4 unităţi.

PSG trebuie să câştige la Reims

După victoria din clasicul Franţei, PSG – Marseille, echipa antrenată de Ancelotti are o deplasare relativ uşoară la codaşa Reims. Spun relativ uşoară pentru că în prima ligă franceză surprizele sunt la tot pasul. Echipe de top se împiedică lamentabil în faţa unor echipe modeste. Dacă nu câştigă, parizienii ar putea pierde avantajul obţinut în faţa celor de la Marseille săptămâna trecută şi ar putea fi depăşiţi de principala urmăritoare, Lyon. Gazdele ocupă locul 17 în clasament şi sunt cu un punct deasupra primului loc retrogradabil. Pe teren propriu au pierdut doar de trei ori, dar acum vor avea un meci foarte dificil. Oaspeţii au avut un parcurs rezonabil în deplasare, obţinând 24 de puncte în 12 partide disputate pe teren străin. Mizez pe victoria lor şi la acest meci. Cota pentru acest pronostic nu este deosebită, dar la o miză de 8 unităţi ne poate aduce 3,6 unităţi profit.

Lyon, umăr la umăr cu liderul

Lyon se află pe locul doi în prima ligă din Franţa, la trei puncte în spatele liderului PSG. Mai sunt multe etape până la final şi lupta pentru titlul de campioană va fi foarte strânsă. Echipa antrenată de Garde trebuie să câştige fiecare partidă şi să aştepte un pas greşit al parizienilor. La finalul acestei săptămâni, Lyon se deplasează pe terenul celor de la Brest, echipa de pe locul 14. Victoria este singurul deznodământ convenabil pentru lyonezi. Un pas greşit, probabil, ar duce la o mărire a distanţei faţă de liderul PSG, care are un meci uşor etapa aceasta. Mizez pe plusul de valoare şi experienţă al oaspeţilor şi pariez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,90 ne va aduce 9 unităţi profit.

Săptămâna trecută

Iaşi – Rapid
Pronostic: X pauză sau final – greşit. Scor final: 0-1 (0-1)

Chiajna – Turnu Severin
Pronostic: X pauză sau final – corect. Scor final: 1-1 (1-0)

Ceahlăul – Pandurii
Pronostic: X pauză sau final – greşit. Scor final: 0-1 (0-1)

“U” Cluj – Steaua
Pronostic: 2 – corect. Scor final: 0-1

Fotbal la TV

România – Liga 1
Vineri – 1 martie
Ora 19:45 Gloria Bistriţa – Ceahlăul Digi Sport 1
Sâmbătă – 2 martie
Ora 19:30 Viitorul – “U” Cluj Digi Sport 1
Ora 21:30 CFR Cluj – Oţelul Digi Sport 1
Duminică – 3 martie
Ora 18:00 Petrolul – CSMS Iaşi Digi Sport 1
Ora 20:30 Rapid – Dinamo Digi Sport 1
Luni – 4 martie
Ora 18:00 Braşov – Concordia Digi Sport 1
Ora 19:00 Pandurii – Vaslui Dolce Sport 1
Ora 20:30 Turnu Severin – Astra Digi Sport 1

Spania – Primera Division
Sâmbătă – 2 martie
Ora 17:00 Real Madrid – Barcelona Digi Sport 1
Ora 23:00 Valencia – Levante Digi Sport 3
Duminică – 3 martie
Ora 13:00 Granada – Mallorca Digi Sport 1

Anglia – Premier League
Sâmbătă – 2 martie
Ora 17:00 Chelsea – West Brom Digi Sport 2
Ora 19:30 Wigan – Liverpool Digi Sport 2
Duminică – 3 martie
Ora 18:00 Tottenham – Arsenal Digi Sport 2
Luni – 4 martie
Ora 22:00 Aston Villa – Manchester City Digi Sport 2

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz