Firmele îşi pot recupera din nou TVA-ul. Dar numai pe jumătate

Articolul a fost vizualizat de 1,564 ori

Firmele îşi pot recupera jumătate din taxa pe valoare adăugată la achiziţia de maşini şi jumătate din cheltuielile pe carburant. Noua prevedere va fi valabilă de la începutul anului viitor. Firmele vor avea din nou posibilitatea să deducă 50 la sută din sumele cheltuite pe carburant la maşinile folosite în transportul de persoane, cu maximum nouă locuri.

De asemenea, 50 la sută din TVA-ul aferent achiziţiei de autoturisme va fi recuperat de firmele care vor să cumpere maşini.
Această prevedere va fi valabilă pentru vehicule care nu sunt folosite la intervenţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal, taximetrie sau instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

În urmă cu aprope 3 ani, executivul a hotărât, pe fondul crizei economice, ca acele cheltuieli de combustibil pentru maşinile destinate exclusiv transportului rutier de persoane să fie considerate cheltuieli nedeductibile la determinarea impozitului pe profit. În acelaşi timp, a fost restricţonat şi dreptul de deducere a TVA aferentă achiziţiilor de autoturisme şi combustibil.

Tags:

About Adrian Sălăgean