Devoratorul de gazete. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 1,659 ori

“Administraţia publică a municipiului Hunedoara aduce la cunoştiinţa locuitorilor, societăţilor comerciale, instituţiilor şi asociaţiilor de proprietari că în urmatoarele 30 de zile se vor desfăşura lucrări ample de curăţenie în oraş”, scrie Oana Bimbirică, în Servus Hunedoara. Cunoştiinţa asta ce o fi? Cred că mulţi jurnalişti nu fac diferenţa dintre “cunoştinţă” şi “conştiinţă”, iar de aici s-a “născut” cuvântul “cunoştiinţă” – care este greşit. Şi nu e prima dată când îl văd scris într-un ziar local… “La această acţiune sunt sunt obligaţi să participe toţi cetăţenii şi agenţi economici”, mai scrie Oana Bimbirică. Toţi cetăţenii şi câţiva/unii agenţi economici sau toţi cetăţenii şi agenţii economici? “I”-ul care lipseşte aici s-o fi strecurat în cuvântul “cunoştiinţă”?

cunostiinta

Şoc şi groază! Un bărbat, dat în urmărire generală, a fost prins de jandarmi CHIAR ÎN TIMP CE MUNCEA!!! Iată ce scrie Ramona Ştefan, în Servus Hunedoara: “Un bărbat de 45 de ani, din Vulcan, Valea Jiului, ce era căutat de mai mulţi ani de poliţie a fost prins, astăzi, în timpul unei acţiuni de control desfăşurată de jandarmi, împreună cu inspectorii de muncă. Hunedoreanul figura pe lista urmăriţilor naţional, după ce, în 2011, fusese condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat. Acesta a fost prins în Simeria, chiar în timp ce muncea”. Cât tupeu, domnule! Să fii dat în urmărire generală şi să munceşti! Sunt vreo trei greşeli în citatul de mai sus, dar o las pe Ramona Ştefan să le identifice, în cazul în care mai are chef să-mi trimită un mail în care să-mi spună de ce nu am avut dreptate s-o critic.

prins in timp ce muncea

“RATUC vrea să mărească preţul biletelor cu 1 leu”, informează CityNews Hunedoara. Dacă nu cu mult timp în urmă aflam că “hunedorenii pot circula gratis cu metroul”, iată că acum aflăm o altă informaţie de interes pentru hunedoreni: se scumpesc biletele la transportul în comun din Cluj Napoca. Cam câţi hunedoreni să fie cu adevărat afectaţi de această scumpire? Câţi hunedoreni or fi interesaţi de informaţia asta? Cred că foarte puţini…

ratuc

Rătăcind pe CityNews, am dat peste titlul următor: “«Poate să fie strâmbă, eu oricum o iubesc» Cui crezi că i-a făcut Bote”. Să râd sau să plâng? Îmi vine să râd când mă gândesc cui/ce i-a făcut Bote, dar în acelaşi timp mă apucă plânsul când văd ce “informaţii” de doi bani sunt publicate pe site-urile de ştiri. Bag seama că CityNews are vreun parteneriat cu Libertatea şi de aceea apar mereu pe primul site link-uri către ştiri de pe Libertatea.ro. Presă, tată! Presă! Şi da, ştirea aşa se “termină” pe CityNews: “Cătălin Botezatu este un bărbat care are foarte multe”. Bravo ei lui!

poate sa fie stramba eu o iubesc

Chiar dacă sunt ardelean get-beget, mereu am râs cu poftă la bancurile cu ardeleni – care, între noi fie vorba, numai bancuri nu-s! Şi nu am râs după câteva zile, că de obicei mă prind repede; nu acelaşi lucru îl pot spune despre toţi ardelenii, totuşi. Iată titlul unei ştiri de luni de pe site-ul CityNews (tot Hunedoara, dar bineînţeles că-i o ştire din Cluj, că doar la noi nu se întâmplă niciodată nimic interesant…winking: “O femeie de 33 de ani din Floreşti, dispărută în decembrie, este căutată de familie”. Îi jumatea lu’ martie, oameni buni! Dacă o dispărut din decembrie, cum o căutaţi numa’ acum?!
Staţi, că ne bagă autorul ştirii şi mai tare-n ceaţă: “Secţia 6 Poliţie Rurală Floreşti a fost sesizată cu privire la faptul că femeia nu s-a mai întors la domiciliu în data de 13 februarie 2013, a plecat voluntar de la domiciliul său din localitatea Floreşti şi nu s-a mai întors”. Deci nu s-a mai întors, a plecat şi nu s-a mai întors. Din februarie a plecat, dar lipseşte de-acasă din decembrie! Bun, ne-am lămurit.

cautata de familie

Am intrat pe site-ul revistuţei de timp liber Zile şi Nopţi ca să văd ce se mai întâmplă prin Deva şi am dat peste următoarea ştire: “3.000 de vizitatori la Cazinoului din Constanţa”. Pfuuu, şi eu credeam că ziariştii sunt certaţi cu limba română! “Revistiştii” (cuvânt inventat de mine, că tot e la modă; înseamnă “jurnalişti care lucrează la revistă”) sunt de-a dreptul în război cu biata limbă română.

vizitatori la cazinoului

“A furat cablul de la linia ferată” şi “Acuzat de evaziune fiscală” sunt doar două titluri stupide “culese” din Mesagerul Hunedorean. Şi dacă aţi vedea că-i plină presa scrisă de astfel de titluri care nu spun nimic!

a furat cablul

acuzat

Ca fapt divers, ambele sunt semnate de Anamaria Nedelcoff. Şi iată-l şi pe al treilea: “Din nou, în faţa magistraţilor”. Cine? Cum? De ce? Eh, nu contează. Citiţi voi ştirea acolo, ca să-mi iau şi eu salariul, şi toată lumea-i fericită.

din nou

“«Este un adevărat miracol, cum mi s-a schimbat viaţa»“ este titlul unui alt articol semnat tot de Anamaria Nedelcoff, în Mesagerul Hunedorean. Titlul ar putea fi tradus aşa: “Felul în care mi s-a schimbat viaţa este un adevărat miracol” – deci nu-i nevoie de virgula aceea.

este un adevarat miracol

Digi 24 ne spune că “alegere Papei” este o afacere profitabilă.

alegere papei

Şi pe când mă gândeam cât sunt de grozav că-i “prind” pe oamenii de la Digi 24 cu atâtea greşeli (cel puţin una pe săptămână, când apuc să le fotografiez şi nu uit să vi le arăt), dau peste asta:

vaginul

Nu pot să garantez pentru veridicitatea imaginii, pentru că nu urmăresc acest post de televiziune, dar mă gândesc că fără foc nu iese fum – negru sau alb.

Ştiaţi că, mai nou, există “Partidul Valise Blaga”? Dacă nu ştiaţi, aflaţi din CityNews, aşa cum am aflat şi eu: “Prezent la Sibiu să-şi susţină moţiunea pentru alegerile interne din PDL, preşedintele partidului Valise Blaga a declarat duminică, că odată ajuns în opoziţie partidul a fost părăsit de susţinători”. Staţi aşa, că am şi o glumă de autobază derivată din textul celor de la CityNews: Valise este acel Vasile care s-a îngrăşat prea mult şi a ajuns cât două valize?

partidul valise

Acestea fiind spuse, până săptămâna viitoare, să corectaţi bine!

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'