Piaţa Dunărea mai are o şansă

Articolul a fost vizualizat de 3,254 ori

În urma dezbaterii publice de la începutul acestei săptămâni, edilii municipiului Hunedoara au decis să mai încerce o dată să eficientizeze activitatea complexului comercial “Dunărea”. Iniţial, se vehiculase ideea închiderii complexului pe motiv că acesta nu-şi acoperă cheltuielile lunare. Hunedorenii au cerut însă ca Piaţa Dunărea să nu dispară.

Piata DunareaDistanţele prea mari pe care unii locuitori ai Hunedoarei trebuie să le parcurgă până la Piaţa Obor şi preţurile mai ridicate la unele produse din principala piaţă agro-alimentară a judeţului au făcut ca cei prezenţi la dezbaterea publică de luni să ceară reprezentanţilor Primăriei găsirea unor soluţii astfel încât Piaţa Dunărea să funcţioneze în continuare.

“Sunt trei lucruri importante pe care trebuie să le facem în încercarea de a face Piaţa Dunărea mai eficientă: să reducem tarifele de închiriere pentru producătorii care-şi scot marfa la vânzare aici, să reamenajăm spaţiul de la parter astfel încât să avem un circuit mai bun, iar o parte dintre comercianţii aflaţi la etaj să poată avea şi ei spaţii la primul nivel, iar ultima măsură este să înfiinţăm în zonă o staţie de autobuz. Noi nu am pornit deloc pe ideea închiderii pieţei, însă era necesară o discuţie cu cetăţenii, mai ales că niciodată, de când a fost dată în folosinţă, piaţa Dunărea nu şi-a putut asigura din venituri proprii sumele necesare pentru utilităţi”, spune primarul Viorel Arion.

Construcţia Pieţei Dunărea a început în cel de-al treilea mandat de primar al lui Remus Mariş. Lucrările au durat ani întregi, fiind deseori blocate de lipsa de lichidităţi a Primăriei. Iniţial, se plănuise demolarea vechiului complex comercial şi amenajarea unei parcări în faţa noii clădiri a pieţei agroalimentare. Între timp, agenţii economici din vechiul complex şi-au cumpărat spaţiile şi nu au mai putut fi mutaţi. Clădirea a fost inaugurată abia în mandatul lui Nicolae Schiau.

About Ciprian Iancu