Sport: Trei puncte şi… atât!

Articolul a fost vizualizat de 2,019 ori

Primăvara a început cum nu se poate mai prost pentru liderul seriei a V-a din liga a treia, FC Hunedoara. Chiar dacă returul a avut startul acum două săptămâni, gruparea de pe Cerna a intrat în scenă abia sâmbătă, într-o partidă extrem de importantă şi dificilă în acelaşi timp. Una care, în cazul unui succes, sau chiar al unui egal al elevilor lui Marius Opric, ar fi însemnat, aproape sigur, încheierea luptei pentru promovarea în liga secundă, iar, din contră, un eventual eşec ar fi redeschis lupta pentru şefia seriei, sătmărenii urmând să se apropie la doar patru puncte, dar cu un meci în plus disputat. Până la urmă a ieşit rău pentru hunedoreni, care au pierdut dramatic, în prelungirile jocului, din cauza unei erori nepermise a lui Bogdan Roiu.

FC Hunedoara - Naţional Sebiş

FC Hunedoara – Naţional Sebiş

Chiar dacă s-au scurs deja patru etape din retur, FC Corvinul a bifat abia a doua întâlnire oficială din acest an. Asta pentru că, în prima etapă, elevii lui Marius Opric şi-au trecut în cont cele trei puncte fără să se întrebuinţeze pe gazon, datorită retragerii nedorite din competiţie a conjudeţenei Jiul Petroşani. A urmat o nouă pauză forţată, pentru ca în runda următoare, într-o întâlnire ce se anunţa a fi şi una a derby-ului seriei, deoarece se întâlneau primele două clasate, hunedorenii să înregistreze primul lor eşec din acest campionat, pierzând dramatic în prelungirile jocului, la Satu Mare, în faţa principalei contracandidate la promovare, Olimpia. O înfrângere care a învolburat oarecum apele în această a cincea serie, sătmărenii apropiindu-se la doar patru puncte de lider.

Scriam în cronica de săptămâna trecută că FC Hunedoara a avut o evoluţie mediocră în acel meci, nepunând în niciun moment în pericol poarta adversă, dar că ar fi putut, totuşi, să se întoarcă acasă cu un punct, ceea ce ar fi pus, teoretic, capăt luptei pentru accederea în eşalonul doi al fotbalului românesc, unul din ce în ce mai diluat. Tot atunci notam că aştept prima evoluţie pe stadionul “Michael Klein”, care să ne arate o altă faţă a “negru – albaştrilor”, cea a unei echipe închegate, cu temele puse la punct, şi care într-adevăr merită să evolueze la un nivel superior. Din păcate, aveam să asistăm din nou la o evoluţie “palidă”, cu puţine momente de fotbal autentic, cu un gol mai mult norocos, dar meritat, care avea să se dovedească decisiv în cucerirea celor trei puncte absolut necesare, mai ales că Olimpia se impusese şi ea în deplasare, la Sighetu Marmaţiei, cu un sec 3-0.

Veteranul Pepenar, din nou decisiv

Chiar dacă intrarea a fost liberă, în tribunele stadionului au luat loc doar aproximativ 600 de spectatori, ceea ce nu le face cinste hunedorenilor, care îşi doresc să aibă din nou o echipă competitivă, care să evolueze măcar în liga secundă.

În faţa gazdelor s-a aflat un adversar facil, Naţional Sebiş, chiar dacă gruparea din judeţul Arad nu pierduse nicio partidă în acest retur, relizând o victorie şi “remizând” în alte două rânduri. Spuneam că venea pe Cerna un adversar “uşor”, mai ales că în tur FC Hunedoara se impusese chiar în fieful sebişenilor cu 3-1. Prima “şarjă” ofensivă am consemnat-o chiar în secunda 30, când centrarea de pe dreapta a lui J. Vajda a fost reluată “moale” cu capul de Nicula, fără probleme pentru portarul Şoltesz. Aşteptam ca acest asalt să continue, dar a urmat o perioadă “cenuşie”, fără realizări importante. Tânărul “vârf” Nicula a fost mai tot timpul izolat, puţine fiind “baloanele” care au ajuns la el.

Asta şi pentru că lipsea susţinerea celor din linia a doua, în special a lui Pepenar, Făgărăşanu şi Robert Cristian. De partea cealaltă, elevii lui Mihai Petcuţ au stat “cuminţi” în jumătatea lor, apărându-se aglomerat, încercând să facă diferenţa prin tehnica lui Bozian şi prin jucătorul de culoare Mohamed Izzeldin, dar nu au reuşit să pericliteze “buturile” adverse, Dragotă fiind un simplu şomer. Când soarele începuse să ne încălzească, avea să vină şi golul, care a mai ridicat cu câteva grade temperatura din tribune. J. Vajda a verticalizat spre Nicula, care a deviat spre Pepenar. Veteranul hunedorenilor, chiar dacă a avut o preluare aproximativă, a reuşit să pătrundă în careu pe partea stângă, iar execuţia lui, care, probabil, s-a vrut a fi mai mult o centrare, s-a transformat în gol norocos la colţul lung. Putea fi 2-0, patru minute mai târziu, când Făgărăşanu a şutat “violent” sub transversală, balonul revenind în teren şi fiind apoi degajat. Abia în minutul 36 am notat şi prima lovitură de colţ, aceasta venind pentru Naţional, dar fără efecte pe tabela de marcaj. Şi totul a reintrat în normal, în acea “astenie” de primăvară. Doar că la fluierul de final al primei părţi, pe culoarele care duc la vestiare, s-a creat o “ambuscadă”, unele surse dezvăluind că Ambruş i-ar fi aplicat o “corecţie” arădeanului Ceca. Asta şi pentru că, în teren, jucătorii nu reuşiseră să-şi consume adrenalina.

Aceeaşi apatie

Debutul celui de-al doilea mitan a trecut aproape neobservat, deoarece pe teren nu prea îţi dădeai seama cine este liderul seriei. Iar în loc de fotbal asistam mai degrabă la un meci de “trânte”, protagonişti fiind oaspeţii. Şi când credeam că această luptă “oarbă” pentru balon va continua la nesfârşit, a venit şi primul corner pentru gazde. Era deja minutul 68, Ambruş a reluat cu capul din acea lovitură de colţ şi, de la 6-7 metri, R. Cristian a încercat o semi-foarfecă ce s-a dus tocmai în “plopi”. Presiunea la poarta sebişenilor pare a se accentua, dovadă cele şase cornere care au urmat până la final, dar finalizarea a lăsat de dorit. În minutul 72, în urma unei astfel de lovituri, Cuciula a reluat cu capul, portarul reuşind să boxeze, pentru ca după alte cinci minute, şutul-centrare a lui R. Cristian să cadă pe transversală. Fără virtuţi ofensive până atunci, oaspeţii puteau produce surpriza în minutul 82, când Budur şi Ceca s-au jenat reciproc la limita careului mic.

Intrat în teren, I. Radu, despre care se auzise că s-a schimbat mult în bine, a mai dat o probă a indolenţei în minutul 84. Angajat în adâncime de Pepenar, atacantul hunedorean a scăpat singur spre poartă, dar, în locul unui “lob” sau al unui şut sănătos, a încercat un dribbling prea larg pe lângă portar, care i-a furat “obiectul”. Cele patru minute de prelungire ne-au arătat o echipă hunedoreană dornică de a ţine cât mai departe mingea de poarta lui Dragotă. Au fost până la urmă trei puncte. Şi atât.

About Ion Bădin