Săptămâna 19 – 25 ianuarie 2006, numărul 168

SPORT



Schimbare de antrenor, asteptam rezultate


de Bogdan Barbu

Dupa pauza lunga din Liga Nationala de handbal – cauzata de prezenta Nationalei feminine la Mondialele din Rusia, unde româncele au obtinut în sfârsit o medalie, dupa ani si ani de „seceta” – întrecerea interna s-a reluat cu partidele etapelor cu numerele 10 si 11. Si acestea au fost însa perturbate de meciurile reprezentantelor noastre – Silcotub, Oltchim, Rulmentul si Rapid – în Cupele europene, astfel încât întâlnirile au fost programate decalat pe parcursul a doua saptamâni. Ca o paranteza, sa amintim ca doar Rapid Bucuresti si Rulmentul Brasov au obtinut calificarea în turul al patrulea al competitiilor continentale (unde mai este prezenta direct si Tomis Constanta), Silcotub si Oltchim fiind eliminate.

În ceea ce priveste pe singura reprezentanta a judetului în primul esalon handbalistic al tarii, CSM Cetate Deva, aceasta a pornit la drum în noul an calendaristic cu un nou antrenor principal. E vorba aici de un nume binecunoscut în handbalul hunedorean, profesorul Dinu Cojocaru, care revine astfel pe banca tehnica a unei echipe devene, dupa ce a mai antrenat pe Universitatea Remin si pe CSM Cetate. Fostul international Dumitru Berbece nu a rezistat prea mult în postura de tehnician la Cetate, principalele motive care au dus la îndepartarea sa fiind lipsa rezultatelor, jocul slab practicat de echipa si autoritatea scazuta în fata jucatoarelor.

Una calduta, alta mai rece

Primele meciuri din 2006 au adus pentru Poenaru, Cartas si compania doua rezultate scontate, chiar daca obtinute la scoruri mai strânse decât era de asteptat. Daca partida de pe teren propriu cu Rapid – zero puncte acumulate de bucurestence pâna la acea ora! – era cotata ca fiind usoara la prima vedere, deplasarea de la Buzau nu oferea prea multe sperante, Astral Posta Câlnau reprezentând un team cu ambitii declarate în campionat si având o situatie superioara lui Cetate în clasament. „Calculul hârtiei” nu a fost însa confirmat decât dupa emotii în ambele meciuri – în sens negativ într-unul si pozitiv în celalalt. Rapid Bucuresti (pregatita de V. Margulescu si C. Popescu) a reprezentat o nuca greu de spart, chiar si în Sala Sporturilor din Deva, Cetate impunându-se cu un 29 – 25 mai degraba nesatisfacator. Acest meci a adus doar doua puncte si atât, jocul etalat de devence fiind unul extrem de modest, iar victoria a parut mai degraba rodul „subtirimii” adversarelor decât meritelor proprii. Altfel au stat lucrurile în partida cu Astralul, în care au aparut primele semne ale unui potential de joc aflat pâna acum doar în stadiul de deziderat. O înfrângere la limita, 23 – 26, poate însemna punctul de plecare pentru adevaratul start spre performanta.

Program infernal în ianuarie si februarie

Programat fara pauza între tur si retur, campionatul ofera în intervalul de timp de o luna si jumatate cei mai puternici adversari posibili echipei pregatite de Dinu Cojocaru si Ion Matasaru. Dupa Astral (locul 7 în clasament), Silcotub, Jolidon, Rulmentul, Oltchim, Tomis si Roman sunt exact echipele clasate pe primele sase pozitii în Liga Nationala si aspirantele cel putin la un loc în Cupele europene, între ele si singurele pretendente la titlul de campioana. Orice punct/ puncte obtinute în compania acestor adversari reprezinta câstig(uri) certe pentru formatia deveana, aflata în prezent pe un loc care nu îl multumeste deloc pe patronul Marian Muntean, ale carui ambitii s-au vazut limitate în ultimii doi ani la obtinerea unor pozitii pe la mijlocul clasamentului. Daca emotiile în privinta retrogradarii par sa fie departe de Cetate, pentru evitarea ultimelor doua locuri Sibiu, Piatra Neamt si Rapid ducând în prezent o lupta în trei, apropierea de fruntea clasamentului se poate face numai prin evolutii superioare în meciurile care urmeaza, cele în compania primelor clasate. Cu alte cuvinte, la sfârsitul acestei luni si în februarie vom vedea daca numirea noului (vechi) antrenor va aduce si rezultatele care au lipsit pâna acum echipei în aceasta editie de campionat.


Lotul de jucatoare


Andreea BORDI - extrema
Carmen CARTAS - inter
Mirela CHIRILA - extrema
Roxana DIMA - extrema
Raluca DOBCA - pivot
Denisa FILIP - inter
Mihaela IALOMITEANU - portar
Adina MITREA - extrema
Elena NICA – PODELEAN - pivot
Daniela PETRESCU - extrema
Laura POENARU – portar
Oana PRUNA - pivot
Alina SOVAR - centru
Renata TATARAN - centru
Laura VASILESCU - inter
(au parasit echipa Iulia ALBES, Diana CUPSE si Daniela RADUCANU)

Antrenori
Dinu COJOCARU (principal) si Ion MATASARU (secund)



Săptămâna 19 – 25 ianuarie 2006, numărul 168