Replica Hunedoara
Replica Hunedoara

Potrivit art. 206 CP, responsabilitatea juridica pentru continutul articolului apartine autorului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, respon sabilitatea juridica apartine acestora.

Aceasta forma a site-ului replicahd.ro este online din 14 iunie 2007. Pentru a putea vizualiza arhiva pana la acesta data, click aici.

Sondaj
Cat de multumit(a) sunteti de serviciile medicale oferite in spitalele "de stat"?
Vezi rezultatele
Grupul Micro Mega HD S.A.
Link-uri sponsorizate
XML RSS XML

Actualitate:: Noul site Replica

Din noiembrie 2011, vă aşteptăm pe noul site REPLICA.

Vă mulţumim pentru vizită!

11-11-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17622 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Filtrul lui Corneliu, la un pas de prima suta de mii de euro

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Adrian Salagean

Filtrele de aer ale inventatorului devean Corneliu Birtok-Baneasa reduc consumul de combustibil la transportul in comun din judetul vecin. Primele rezultate entuziasmeaza beneficiarii. "Air by Corneliu" ar putea primi o comanda masiva de filtre care sa echipeze intregul parc auto al Societatii de Transport Public Alba-Iulia.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17404 utilizatori., Scrie un comentariu

Saptamana nebuna:: Râsu' lumii: Pamflet 464

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011::
Materialele din aceasta pagina au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare. Imaginile marcate cu "T" reprezinta trucaje.
"Radeti cu noi sau de noi, dar nu uitati sa radeti!"

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17059 utilizatori., Scrie un comentariu

Opinii:: Editorial - De ce nu-si dau romanii CNP-ul la recensamant?

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ciprian Iancu

Nu a fost nevoie sa-mi caut in minte un raspuns rapid la intrebarea din titlu, pentru ca stiam deja destul de detaliat povestea unui bun prieten de-al meu. Pe scurt, lucrurile s-au intamplat cam asa: un oras mare, bande de hoti foarte de bine organizate. Prietenului meu i se fura portofelul. Necazul pierderii banilor din el trece relativ repede si e insignifiant comparativ cu cele care aveau sa vina.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17182 utilizatori., Scrie un comentariu

Administratie:: Cetatile dacice, înapoi la stadiul de proiect

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ciprian Iancu

Dupa o vara în care au iesit din nou la iveala, la modul cel mai acut, din cauza unor gafe marca "Dorel", problemele cetatilor dacice din Muntii Orastiei nu reusesc sa-si faca loc pe prima pagina cu prioritati a Guvernului. Asta desi însusi seful executivului, Emil Boc, a promis ca situatia va fi rezolvata pâna în septembrie 2011. De teama sa nu strice atmosfera de lucru, reprezentantii locali ai institutiilor implicate ezita, deocamdata, sa arate cu degetul. Peste Sarmizegetusa mai trece o iarna, iar daca nu se rezolva nimic clar pâna în primavara, din a doua jumatate a anului viitor problema va trebui reluata de la zero, pentru a "n" oara.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17301 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Batranul si mierea

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ada Ionescu

Are numai sapte clase facute în vreme de razboi si este, fara îndoiala, cel mai bun apicultor din judet. De 70 de ani îngrijeste gâzele aurii, "fetele soarelui", a recoltat de-a lungul vietii sute de tone de miere, a dat din curte cel putin 5.000 de stupi unor "ucenici" de-ai sai si a fost invitat, ca expert apicultor international, sa puna bazele unor combinate apicole în Insulele Canare, sau dincolo de Oceanul Atlantic.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17903 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Problema Retezatului, la judecata localnicilor

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Laura Oană

A fost nevoie de un gândac minuscul care sa atace molizii din Retezat si de o exploatare forestiera "colonialã" pentru ca interesele din jurul celui mai batrân si mai vestit parc national al României sa iasa la iveala. Si nu sunt interese dintre cele mai "frumoase". In principiu, cam toti vor sa taie lemn, sa supravietuiasca sau sa faca profit. In tot acest timp, Consiliul Stiintific al Parcului National Retezat a decis sa ceara silvicultorilor oprirea oricaror taieri in zona si, in plus, Ministerul Mediului va primi o solicitare prin care se va cere marirea ariei de protectie integrala a parcului.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17151 utilizatori., Scrie un comentariu

Special:: Noptile de toamna ale strigoilor

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Laura Oană

Babe facatoare de vraji, povesti cu draci sau aparitii de strigoi apartin unei lumi care a supravietuit revolutiei industriale si pasilor stiintei în satele de munte ale Hunedoarei, acolo unde misterele vechi se împletesc înca cu secolul 21. Tarancile cunosc vechi mestesuguri magice, dezleaga boli cu descantece si chiar barbati în toata firea poarta spaima strigoilor, o spaima care s-a transmis orasenilor care pasesc cu inima stransa noaptea în cimitire. Vorba taranului - cat de mort e un mort?

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17351 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: CFR, tot mai bine

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ion Bădin

Simerienii par sa nu se mai opreasca dupa începutul dezastruos de campionat, reusind ca în ultimele sase întâlniri sa obtina nu mai putin de 16 puncte (cinci victorii si un meci egal). Ultima lor victima a fost National Sebis, aceeasi grupare care în urma cu vreo doua saptamâni reusea sa plece cu un punct de la Hunedoara.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 21374 utilizatori., Scrie un comentariu

Devoratorul de gazete:: Devoratorul de gazete. Negresit!

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Chioru' Corectoru'

Intr-un articol de pe adevarul.ro, Tiberiu Stroia il citeaza pe directorul Muzeului Brukenthal, Sabin Luca: "«Importanta sitului arheologic de la Turdas este cunoscuta inca din 1875, primele sapaturi fiind facute de Zsofia Toma, considerata prima femeie arheolog din Romania»".

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17188 utilizatori., Scrie un comentariu

Retrospectiva:: Saptamâna în presa locala

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011::

Liberalii clatina fotoliul de vice al lui Costel Avram?
Carmen Cosman, Mesagerul Hunedorean

Liberalii vor inapoi postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, ocupat acum de Costel Avram, presedintele PRM Hunedoara.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17561 utilizatori., Scrie un comentariu

Coltul cultural:: Duo Continuo si Huniadi Cantores, la Ateneul Român

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Mircea Goian

Dupa trei reprezentatii la Ceainaria Serendipity, Ghyuri's Pub si Scala Pub, Duo Continuo si Huniadi Cantores, menestreli de la Hunedoara, au sustinut marti, 18 octombrie 2011, in sala mica de la Ateneul Român, cel mai important concert din activitatea lor de pâna acum.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17253 utilizatori., Scrie un comentariu

Sport:: Spectacol hunedorean

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ion Bădin

Din cele 40 de meciuri pe care le-a disputat in aceste doua sezoane in liga a treia, cel de vineri cu Flacara Faget este, in opinia mea, cel mai bun facut de FC Hunedoara pana in prezent. E clar ca se simte din ce in ce mai pregnant mana "meseriasului" Aurel Sunda, care incearca sa dea o noua fata si o noua atitudine echipei de pe malul Cernei. Cunoscandu-i seriozitatea, sunt convins ca actualul tehnician, daca va fi lasat sa lucreze asa cum isi doreste, va pune in scurt timp bazele unei echipe performante, care fara indoiala va reusi in cel mai scurt timp sa promoveze in liga secunda.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 21386 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Perdelele si covoarele, interzise in scoli si gradinite

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ada Ionescu

O adresa trimisa de reprezentantii Diectiei de Sanatate Publica (DSP) anunta conducerile scolilor si gradinitelor hunedorene ca perdelele si covoarele sunt interzise în unitatile de învatamânt. Perdelele trebuie retrase de la ferestre, pentru a creste luminozitatea naturala, iar covoarele trebuie sa dispara, pentru ca sunt considerate depozite de praf. Directorii unitatilor de învatamânt scolare si prescolare, dar mai ales dascalii, parintii si elevii sunt total nemultumiti de noua decizie.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17752 utilizatori., Scrie un comentariu

Realitatea Hunedoreana:: Numarul beneficiarilor de motorina subventionata s-a triplat

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Ada Ionescu

O adresa trimisa de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) anunta conducerile scolilor si gradinitelor hunedorene ca perdelele si covoarele sunt interzise în unitatile de învatamânt. Perdelele trebuie retrase de la ferestre, pentru a creste luminozitatea naturala, iar covoarele trebuie sa dispara, pentru ca sunt considerate depozite de praf. Directorii unitatilor de învatamânt scolare si prescolare, dar mai ales dascalii, parintii si elevii sunt total nemultumiti de noua decizie.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 16906 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: "Matriarhat" in breasla cizmarilor deveni

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Adrian Salagean

Degeaba cautati un cizmar la Deva. Nu veti gasi decât "cizmarite". Fostele muncitoare de pe liniile de fabricatie ale încaltamintei aflate în proprietatea cooperatiei, au luat locul, la reparat, cizmarilor barbati care între timp s-au retras din activitate. Este si cazul Mihaelei Popescu si Monei Pintea. În micul atelier de cizmarie, cele doua femei "jongleaza" cu o dexteritate "masculina" cu freza, cuiele si ciocanul de cizmarie. Si, ca fapt divers, criza le-a sporit numarul de clienti.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17075 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Saptamana economica

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Adrian Salagean

FONDURI EUROPENE
Judetul Hunedoara este pe primul loc în Regiunea Vest si ocupa locul trei national la atragerea de fonduri europene. La capitolul proiecte contractate, adica pentru care s-a primit finantarea, Hunedoara este nominalizata cu suma de 118,7 milioane de euro, peste Arad (95,4 milioane de euro), Timis (80,35 milioane de euro) si Caras-Severin (32,62 milioane de euro). Majoritatea proiectelor aprobate din judetul Hunedoara sunt destinate modernizarii infrastructurii rutiere.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17022 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Cifra saptamanii

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Adrian Salagean

16.500 de milionari
In plina criza, 16.500 de români apar ca milionari în dolari, într-un studiu al bancii elvetiene Credit Suisse.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17111 utilizatori., Scrie un comentariu

Jurnal de pescar:: Info pescar

Nr. 464:: 27 octombrie - 2 noiembrie 2011:: scris de Bogdan Leu

Tandemul Adi Seb Pescom
Cea de-a cincea editie a traditionalului deja concurs pe echipe Adi Seb Pescom va avea loc pe 30 octombrie, pe balta Ben. Organizatorul Adi Sebesten a gandit un concurs cu 16 echipe participante, insa numarul acestora a fost suplimentat la 18, de unde rezulta si popularitatea acestui concurs in randul pescarilor de competitie din tara. Mai multe informatii puteti afla de pe website-ul www.pescuitstationar.ro.

27-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17025 utilizatori., Scrie un comentariu

Special:: In asteptarea banilor promisi

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Ileana Paulina Geller are acum 87 de ani. Locuieste in Calan, intr-un apartament mic, de doua camere, impreuna cu o nepoata. Se trage dintr-o familie de austrieci, asa ca pune mare pret pe lege si corectitudine. In baza unei legi din 2009 s-a adresat instantei solicitand despagubiri pentru cei cinci ani de tinerete in care a fost chinuita intr-o mina sovietica. Procesul ei nu a ajuns la final, pentru ca i-a fost destul de greu sa parcurga toate procedurile. Nici nu mai are insa sperante prea mari ca va castiga, date fiind exemplele celorlalti deportati care au castigat in instantele de fond, dar nu au incasat niciun ban.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 17162 utilizatori., 1 comentariu

Special:: O lege prea “generoasa” pentru un buget prea mic?

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Ciprian Iancu

Imediat dupa ce legea 221 din 2009 a intrat in vigoare, solicitarile de despagubiri au inceput sa curga pe rolurile instantelor de judecata. Conform unei statistici efectuata de site-ul retrocedari.com, in noiembrie anul trecut, pe rolul instantelor din Romania existau nu mai putin de 15.811 dosare de acest fel.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 18087 utilizatori., Scrie un comentariu

Showroom economic:: Pamflet

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011

Materialele prezentate au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 18060 utilizatori., 1 comentariu

Social:: Criza din invatamant, sau imaginea neplacuta a viitorului

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Laura Oana

“Nu imi vine sa cred ce traiesc de cateva zile. Acesta nu mai e invatamant, nu mai putem vorbi de scoli. Sunt niste… spatii unde tinerii isi petrec jumatate din zi ascultand muzica, povestind si razand cu colegii. Si cei putini care mai vor sa invete sunt terorizati parca de comportamentul celorlalti care vin la scoala cu mainile in buzunare, fara un caiet sau un manual. Iti vine sa pleci in graba!” Aceasta este marturia unei profesoare cu zeci de ani de invatamant in urma. Este ingrozita de ce vede acum de la catedra, de felul in care copiii “invata”, iar profesorii accepta tacut umilirea. Este rezultatul a doua decenii de “reforme” si a anilor de haos democratic.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 22180 utilizatori., 3 comentarii

Social:: 4 din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Ada Ionescu

Pentru a contracara efectele devastatoare ale cancerului, Directia de Sanatate Publica Hunedoara (DSP) a lansat o campanie de prevenire a imbolnavirii, in conditiile in care medicii spun ca 40 la suta din imbolnaviri pot fi prevenite. In judetul Hunedoara, aproape 8.000 de persoane sufera de diferite tipuri de cancer, iar datele statistice cele mai recente arata ca exista o tendinta de crestere a numarului cazurilor de imbolnavire.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 22018 utilizatori., Scrie un comentariu

Reportaj:: Coltul de Rai al copiilor cu nevoi speciale

Nr. 463:: 20 - 26 octombrie 2011::Scris de Laura Oana

Un mic gest este pentru ei o uriasa realizare, un simplu “multumesc” face cat un adevarat examen. Lumea ii pune la colt. Sunt altfel si sunt pedepsiti pentru asta: in timp ce multi ii numesc “handicapati” si in scripte sunt trecuti “copii cu dizabilitati”, au cateva locuri in care pot trai… normal. Acum doua decenii, o mana de oameni au ridicat la Simeria Veche un centru unde se fac minuni cu micutii bolnavi.

20-10-2011, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 18046 utilizatori., Scrie un comentariu

:: Pagina urmatoare >>