pe contrasens – Daddy-Dragnea, unde-s salariile?

Articolul a fost vizualizat de 2,049 ori

Dacă pro­gra­mul de guver­nare Dragnea-PSD e în aer, previziunile că el e de fapt o făcătură se împlinesc punct cu punct. Nu e vorbă, programe încăl­cate au mai fost. Le regăsim în CV-urile tuturor guvernărilor de până acum. Dar parcă de data asta toată povestea degenerează într-un fel de escrocherie electorală. Numai un talent penal de acest tip poate fi atât de convingător în minciună încât să înșele așteptările a mii și mii de oameni amărâți. Ca șnapanii ăia care înșeală vârstnicii la telefon. Numai că acum, în loc de premii, s-au promis salarii.
Salarii care ia-le de unde nu-s, române! Ridicolul e maxim! Oficialii au mutre de chelneri care nu-ți pot onora comanda! Uitați-vă la doamna ministru a Muncii, Olguța Vasilescu! Parcă e în practică la vulcanizare. Tot montează și demontează anvelopa aia salarială din ianuarie și tot spartă e. Habar nu are care va fi finalul! Din toată declarația domniei-sale am reținut doar o singură idee clară: nu contați, nu se dă nimic! Poate, din 2018 se vor mări ceva salarii. Poate, se vor da vauchere de vacanță. E posibil, colo pe la anul, ca medicii și profesorii să plece cu mai mulți bani acasă, dar, nu, nu cât s-a promis. Nici vorbă de programul de guvernare promis românilor de Dragnea. Dacă ea este mai pretabilă la coțofăneală, colegul ministresei muncii Viorel Ștefan, de la finanțe, e sobru. Se comportă ca un om băgat de șefi într-o mare nasoleală, care, de dragul fotoliului, rezistă stoic și e dispus să halească tot rahatul pus pe masă.
Evident, cel mai bine joacă scena regizorul ei, domnul Liviu Dragnea, daddy, pentru prieteni. Doar știa de la început că se va ajunge aici. Și ce spune mai marele PSD, inginer de meserie? ”Este o lege destul de complicată, cu foarte multe cifre. Noi nu am spus nici în campanie, nici după alegeri că toată legea va intra în vigoare de la 1 iulie. Asta este o greșeală. Noi nu am spus așa ceva niciodată, nici nu se poate lucrul ăsta. Am explicat, dimpotrivă, foarte clar că va fi o aplicare etapizată — până în 2020 o etapă și până în 2022 altă etapă”. Dar, de ce 2022 și nu 2044, că tot un drac ar fi! După care, cu tonul lui Ioan Stoica de la Caritas, domnul Dragnea aruncă, vorba aia, bomba:  ”Nu se amână nimic, dimpotrivă, creșterile sunt mai mari decât am discutat inițial”.
Magistral!
Cât de bine știe domnul Dragnea că la proști speranța moare ultima.
Singura reacție promițătoare la toată tărășenia asta PSD-istă este a primului ministru Grindeanu. În­trebat în direct de ce nu se respectă programul de guvernare, domnul Grindeanu a dat cel mai bun răspuns posibil: o grimasă!
Și nu știu cum se face că, de când a fost criticat de Gabriela Firea, șeful Executivului chiar îmi devine sim­patic.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean