Săptămâna în presa locală

Articolul a fost vizualizat de 2,146 ori

Liberalii clatina fotoliul de vice al lui Costel Avram?
Carmen Cosman, Mesagerul Hunedorean

Liberalii vor inapoi postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, ocupat acum de Costel Avram, presedintele PRM Hunedoara. Desi Costel Avram este privit drept un apropiat al presedintelui CJ Hunedoara, Mircea Molot (PNL), caruia i-a facut cam toate jocurile, o parte a liberalilor hunedoreni ar vrea inapoi postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean. In cadrul unei sedinte a Biroului Executiv al PNL Hunedoara, desfasurata la finele saptamânii trecute, unii reprezentanti ai PNL Hunedoara au pus aceasta problema, dupa ce si-au adus aminte ca acest post le-ar reveni de drept.

Conform surselor noastre, cei care au decis ca Avram trebuie inlocuit – Tiberiu Balint, Bogdan Þimpau si Marius Surgent – s-ar fi suparat tare rau dupa ce Costel Avram a declarat public ca ar putea avea un candidat mult mai bun decât actualul primar PNL de la Hunedoara, Ovidiu Hada. In plus, nici pozitia de non-combat din Consiliul Local Deva a consilierei PRM Ana Mermezan nu ar fi pe placul liberalilor. Postul, spun aceleasi surse, ar urma sa fie ocupat de Tiberiu Balint, vicepresedinte al PNL Hunedoara.

Contactat de noi, Costel Avram a declarat ca nu stie nimic despre aceste demersuri si nu vrea sa comenteze. “Nu stiu nimic despre acest lucru si nu doresc sa fac vreun comentariu”, a spus Avram. Nici Tiberiu Balint nu a vrut sa comenteze aceasta informatie si nici faptul ca s-a propus ca postul sa fie ocupat chiar de el.

Joi, 20 octombrie 2011
Un hunedorean a fost prins cu o plantatie de cannabis in casa
Mihai Radic, Ziarul Hunedoreanului
Politistii au gasit mai multe plante, echipamente si nutrienti pentru crestere, precum si câteva grame din produsul finit. Tânarul câstiga mii de lei in fiecare luna. Un tânar hunedorean a dat dovada de adevarate abilitati de agricultor. Din nefericire pentru el, culturile sale sunt ilegale, iar politistii au dat buzna peste el in casa. Membrii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Hunedoara au organizat o perchezitie la adresa suspectului, in vârsta de 24 de ani, din municipiul Hunedoara, si au dat peste o mini “fabrica” de produs marijuana. Tânarul este acuzat de trafic si consum de droguri de risc si ar putea sta ani buni departe de libertate.

Nivel profesionist. Inainte de a intra in “afacere”, hunedoreanul s-a pregatit temeinic. A studiat si a pus la punct o adevarata sera, improvizata intr-una dintre camere. Temperatura era constanta, in jur de 24 de grade Celsius, iar umiditatea se pastra la aproximativ 10 la suta. Avea chiar si un aparat special care monitoriza cele doua valori, astfel ca productia sa fie maxima.

“In urma perchezitiei, politistii au descoperit, in una dintre anexele imobilului, o cultura de cannabis, formata din plante cu o inaltime de aproximativ 1,5 metri. Au mai fost descoperite echipamente specifice cultivarii indoor de cannabis, mai multe bidoane cu nutrienti, doua cântare electronice de precizie, un microscop pentru recoltat cannabisul, mai multe pachete cu foite pentru confectionarea de tigari artizanale, doua grindere pentru macinat cannabisul, câteva zeci de grame de muguri de cannabis recoltati si pusi la uscat”, se arata intr-un comunicat al SCCO Hunedoara.

Anchetatorii au recoltat cultura descoperita si au reusit sa adune aproximativ doua kilograme de masa vegetala. Cantitatea era obtinuta de tânar la fiecare 60 de zile, iar comercializarea catre consumatorii din zona ii aduceau un profit la care multi pot doar visa. Fiecare gram de cannabis era vândut cu sume cuprinse intre 40 si 60 de lei. La o medie de 50 de lei pe gram, tânarul câstiga aproximativ 5.000 de lei lunar.

Cu dovezi greu de contestat si probe puternice impotriva suspectului, procurorul de caz din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara a dispus retinerea hunedoreanului. Acesta a fost acuzat de trafic si consum de droguri de risc si prezentat judecatorilor din cadrul Tribunalului Hunedoara.

Variante. Magistratii au decis ca au suficiente probe si au emis un mandat pe numele suspectului, care va petrece cel putin 29 de zile in arest, timp in care anchetatorii vor continua cercetarile pentru trimiterea sa in judecata. Faptele de care este acuzat tânarul ar putea sa ii aduca o condamnare de pâna la 15 ani de inchisoare.

Marti, 25 octombrie 2011
Cel mai bogat hunedorean este bradeanul Alin Popa
Irina Nastase, Glasul Hunedoarei

Noua dintre cei 300 de oameni de afaceri prezenti in clasamentul anual al revistei Capital au afaceri importante in judetul Hunedoara. Dintre cei noua bogati ai României cu afaceri in zona, doar unul singur, Alin Popa – Edy International Spedition, are sediul firmelor in judetul Hunedoara.

Conform TOP 300 Capital, cel mai bogat hunedorean este Alin Alexandru Popa, din Brad. Patronul firmei de transport si logistica Edy International Spedition este singurul om de afaceri inregistrat in clasamentul revistei Capital ca fiind din judetul Hunedoara.

In 20 de ani a strâns 125 de milioane de euro. Alin Popa a reusit sa adune in cei 20 de ani de când a inceput afacerile o avere considerabila. El figureaza pe locul 52 in clasamentul Capital, in urcare fata de anul trecut cu trei locuri. Dezghetarea exporturilor in ultimul an a facut ca veniturile firmei Edy International Spedition sa creasca cu 26 la suta. Veniturile grupului de firme condus de Alin Popa au depasit in anul 2010 valoarea de 120 de milioane de euro, iar cresterea din prima jumatate a anului 2011 este de peste sapte la suta. In prezent, Edy Spedition detine 1.100 de camioane, reprezentând cea mai mare flota auto din România.

Milionari cu afaceri in judetul Hunedoara. Cel mai bine clasat om de afaceri, legat de judetul Hunedoara, in afara de liderul clasamentului, Frank Timis, este Ovidiu Tender, patronul ICSH Hunedoara. Tender se claseaza pe locul 10, cu o avere de 450 de milioane de euro. Imediat dupa patronul ICSH, pe locurile 11 si 12 se situeaza Gruia Stoica, cu 450 de milioane de euro si fratii Cristescu – 440 de milioane de euro.

Primul este patronul firmei REVA Simeria, membra a Grupului Feroviar Român si a Agregate Buituri SA, una dintre societatile comerciale care a concesionat halda de zgura a fostului combinat siderurgic de la Hunedoara. Fratii Marius si Emil Cristescu desfasoara mai multe afaceri in judetul Hunedoara, cea mai cunoscuta fiind Arsenal Park din Orastie.

Urmatorii oameni de afaceri cu firme in judetul Hunedoara sunt fratii Boromiz, care se claseaza pe locul 92 cu o avere estimata la 76 de milioane de euro. Fratii Boromiz sunt patronii grupului de firme Boromir. Chiar daca nu are afaceri in judetul Hunedoara, patronul firmelor BitDefender, Florin Talpes – locul 83 cu 75 de milioane de euro, este legat de aceasta zona. Talpes s-a nascut in Brad si a absolvit Liceul “Avram Iancu” din localitate.

Adriean Videanu, proprietarul grupului de firme Titan Mar, din care face parte fabrica Marmosim din Simeria, ocupa pozitia 96 cu 70 de milioane de euro. Ultimul hunedorean clasat in TOP 300 Capital este proprietarul hotelului Germisara din Geoagiu Bai, Gheorghe Grec, cu o avere estimata de 30 de milioane de euro. Conform revistei Capital, Grec a intrat in rândul milionarilor in anul 2007, atunci când Heineken a cumparat Fabrica de Bere Mures si el a primit in calitate de actionar nu mai putin de 35 de milioane de euro. Cu o parte din acesti bani a cumparat hotelul Germisara din Geoagiu Bai, pe care l-a modernizat si clasificat la patru stele.

Tags:

About Chioru' Corectoru'