Info pescar 24 noiembrie 2011

Articolul a fost vizualizat de 1,690 ori

Somn de peste 80 kg la Tâncăbeşti

Complexul Two Lakes – Two Brothers a primit un nou chiriaş, un somn de aproape 82 kg. Uriaşul are o lungime de 2,10 m şi a făcut cunoştinţă cu rezidenţii lacului pe data de 13 noiembrie. Este ştiut că lacul ţine foarte mulţi peşti capitali, iar somnii nu fac excepţie. Gigantul de peste 80 de kg, relocat recent, vine să îmbogăţească oferta şi aşa generoasă a lacului, Tâncăbeşti 1 devenind astfel un “target” de luat în seamă de toţi “vânătorii” celui mai mare răpitor de apă dulce din România. Administratorul lacului, Vlad Parfene, ne-a dezvăluit că populările cu astfel de exemplare excepţionale nu se opresc însă aici şi că astfel de repopulări vor continua pe Tâncăbeşti şi că tocmai a încheiat negocierile pentru achiziţionarea unui alt “monstru” capital, un crap scoicar de 50 kg. 

4,5 tone de caras pe balta Ben

Administratorul celei mai bune bălţi de pescuit din judeţ a populat acumularea cu peste 4 tone de caras, între 200 şi 1 kg bucata, pe care l-a adus tocmai de la o crescătorie de lângă Suceava. Peştele este destinat pescuitului din perioada de prohibiţie de anul viitor, când membrii APS Hunedoara vor putea pescui pe balta Ben contra sumei de 10 lei pentru o zi de pescuit şi vor putea reţine fiecare câte 2 kg de caras. Acelaşi sistem a fost aplicat şi anul acesta, ocazie cu care pe balta Ben s-au perindat peste 1.000 de pescari.

Cincişul nu este de vânzare

Se zvonea luna trecută că lacul Cinciş ar fi scos la vânzare de către RNP Romsilva, zvon care a fost dezminţit de către conducerea Administraţiei Apele Române. RNP ar fi depus însă documentaţia necesară pentru licitaţia ce va avea loc în primăvara anului viitor, licitaţie la care va fi desemnat concesionarul dreptului de pescuit sportiv pe această acumulare. Până atunci însă nimic nu-i împiedică pe pescari, indiferent de asociaţia din care fac parte, să pescuiască pe lac în limitele impuse de lege.

Tags:

About Bogdan Leu