Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,282 ori

Rectificare

Prima rectificare bugetară din acest an se bazează pe un PIB mai mare cu 2,6 miliarde lei, iar deficitul bugetului consolidat va creşte de la 13,4 miliarde lei la 14,7 miliarde lei, prin folosirea banilor rezervaţi PNDI către alte proiecte, iar plafonul de garanţii va fi majorat cu 2 miliarde de lei. Astfel, Produsul Intern Brut estimat a fost revizuit în urcare la 626,2 miliarde lei, iar deficitul bugetar pe cash va creşte, de la 2,1% din PIB, la 2,3% din PIB. Ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Justiţiei vor beneficia de alocări suplimentare, a anunţat premierul Victor Ponta. O nouă rectificare bugetară a fost deja programată pentru finele lunii octombrie.

ANAF

Peste 2.000 de angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală primesc, începând de luni, preavize de concediere. Aproape 300 de directori de direcţii din cadrul ANAF au primit astăzi preavize. Măsura face parte din actul normativ care prevede concedierea a 4% din angajaţii din ministere, adică 3.000 de oameni. Surse din instituţie spun însă că nu este vorba de concedieri, ci de realocări de resurse umane.

Loto

Loteria Română a acordat în primele şapte luni ale acestui an peste 4,1 milioane de premii, în valoare totală de peste 87,7 milioane de euro, a anunţat luni compania.

Declaraţie-şoc

Noul acord încheiat de România cu FMI şi Comisia Europeană poate fi un semnal pozitiv pentru investitorii străini, iar dacă autorităţile vor respecta programul de reforme ar putea face ca economia românească să aibă una dintre cele mai mari creşteri din UE, precizează Fondul Proprietatea. România a încheiat cu FMI şi CE un nou acord de tip preventiv, pe 24 de luni, în valoare de 4 miliarde euro, împărţite în mod egal între FMI şi CE.

About Adrian Sălăgean