Spre Sebeş, pe autostradă, numai din noiembrie

Articolul a fost vizualizat de 2,495 ori

Promisiunile autorităţilor că la începutul lunii septembrie vom putea circula pe autostradă până la Sebeş s-au dovedit simple amăgeli.

autostrada sebesDacă până la ieşirea din judeţul Hunedoara totul pare a fi pregătit pentru inaugurare, în judeţul Alba încă mai sunt probleme nerezolvate. Potrivit prefectului de Alba, există probleme legate de instalaţiile electrice de mare putere de pe traseu. “Dacă iniţial a fost vorba de începutul lunii septembrie, constructorii ne-au anunţat că finalizarea celor două tronsoane e amânată, din cauza unor probleme de ordin tehnic, pentru luna noiembrie”, a declarat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, citat de agenţiile de presă. Iniţial, acest tronson de autostradă trebuia inaugurat în luna aprilie 2013. Momentul a fost amânat ulterior pentru începutul lunii septembrie.

Autostrada Orăştie – Sebeş este împărţită în două tronsoane. Primul tronson, de la Orăştie până la intrarea în Sebeş, are 24 de kilometri, iar valoarea proiectului a fost de 550 de milioane de lei, cu TVA, cea mai mare parte fiind contribuţia Uniunii Europene. Proiectul este executat de Strabag. Cel de-al doilea tronson, de la intrarea în Sebeş până la ieşirea din Sebeş, are 19 kilometri şi include centura ocolitoare a municipiului Sebeş, de circa 10 kilometri. Lucrările contractate în vara anului 2011 de compania Straco au o valoare de proiect de circa 380 de milioane de lei.

Tronsonul A1 Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu va avea o lungime de 115 kilometri şi o lăţime de 26 de metri. Autostrada este construită cu ajutorul finanţărilor de la Uniunea Europeană, acordate prin programul de finanţare ISPA 2004, Autostrada Orăştie – Sebeş face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa. Construcţia autostrăzii va însemna, în primul rând, degajarea traficului greu de pe cel mai aglomerat drum naţional care tranzitează judeţul Hunedoara, DN 7 Arad – Deva – Sibiu.

About Adrian Sălăgean