Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,240 ori

Low-cost spre SUA 

Compania aeriană scandinavă Norwegian va lansa anul viitor curse low-cost din Londra spre Statele Unite ale Americii, prima iniţiativă de acest gen după aproape 3 decenii de la o încercare similară eşuată din cauza costurilor prea mari de transport, scrie The Guardian. Norwegian va lansa în luna iulie 2014 primele curse de pe aeroportul Gatwick, din sudul Londrei, către New York, cu preţuri pornind de la 149 de lire (176 de euro) pentru un zbor dus. Alături de cele trei curse săptămânale spre New York, Norwegian va opera şi două zboruri săptămânale către Florida şi Los Angeles, de la 240 de euro pentru o cursă dus.

Băutură mai scumpă

În cel mult o lună, producătorii şi importatorii de spirtoase vor majora preţurile cu 10-16% pentru licorile fine şi cu 20-28% pentru băuturile destinate consumului de masă. Scumpirea este un efect al majorării accizelor la alcool, care se va resimţi în preţuri după ce producătorii locali şi importatorii îşi vor fi epuizat stocurile de băuturi produse sau achiziţionate pe când acciza avea nivelul dinaintea termenului fiscal 1 septembrie.

Abonamente online

Cotidianul britanic The Times şi suplimentul său de duminică, The Sunday Times, care, în 2010, au introdus taxe de acces pentru consultarea versiunilor lor online, au anunţat recent că au 150.000 de abonaţi la conţinutul lor digital, informează blog.wan-ifra.org. În plus, versiunile tipărite ale celor două publicaţii au în prezent 200.000 de abonaţi, cu 50.000 mai mult faţă de iulie 2010, când a fost introdus sistemul de taxare pentru consultarea versiunilor online ale celor două ziare.

Servicii bine plătite

Vorbitorii de limbi nordice – norvegiana, suedeza, daneza – şi de olandeză sunt cel mai bine plătiţi angajaţi în industria de call center din România, pe poziţii de începători. Candidaţii care vorbesc fluent limbi nordice sau olandeză sunt angajaţi ca începători pentru salarii lunare brute cuprinse între 1.450 şi 1.900 de euro, arată o analiză realizată de compania americană CGS, cel mai mare furnizor de soluţii de outsourcing din România.

About Adrian Sălăgean