2014 va fi şi mai agitat decât 2013

Articolul a fost vizualizat de 1,653 ori

Un an agitat în care continuă vânzoleala din 2013! Asta spun astrologii despre 2014, o perioadă care se anunţă mai dificilă şi mai plină de energie decât cea anterioară. Berbecii şi Capricornii vor fi cele mai încercate zodii, dar nici Scorpionii nu scapă de probleme din a doua jumătate a anului.

Astrologul şi numerologul Firicel Ciarnău spune că 2014 va fi un an cu multe convulsii generale, dar şi cu regăsiri individuale

Astrologul şi numerologul Firicel Ciarnău spune că 2014 va fi un an cu multe convulsii generale, dar şi cu regăsiri individuale

Pentru cei cărora 2013 li s-a părut un an agitat şi dificil, astrologii au o veste: se pare că anul trecut a fost doar începutul problemelor, pentru că 2014 va fi şi mai problematic şi agitat. Cea mai optimistă interpetare a poziţiei stelelor pe cerul lui 2014 se poate traduce doar ca mai multă energie în atingerea scopului. “Deci, dacă am văzut agitaţie în 2013, ne aşteptăm ca ea să continue în 2014. Eventual, cu mai multă forţă, pentru că, de la 1 februarie, începe anul chinezesc al Calului de Lemn, care este mai agitat, plin de energie, nu neapărat în sensul rău. Lucrurile se vor precipita şi se vor manifesta cu mai multă forţă”, spune unul dintre cei mai cunoscuţi astrologi români, Firicel Ciarnău, cel care conduce “Fidelia”, prima şcoală de astrologie din România recunoscută de Ministerul Muncii.

Acesta spune că în 2014 “se consumă ultimele două episoade din înfruntarea pornită în 2012 de către mai greii planetari Uranus şi Pluton, care-şi încleştează forţele refăcând cuadraturi în semnele cardinale ale Berbecului şi Capricornului”. Planetele agitate ale lui 2013, combinate cu agitaţia “calului” chinezesc vor da un an “efervescent”, deloc liniştit. Astrologii cred că ne aşteaptă nici mai mult nici mai puţin decât o continuare “intensă” a anului trecut. “Gândindu-mă că Uranus şi Pluto sunt în Berbec, respectiv Capricorn, cele două zodii ar trebui să fie mai conştiente de ceea ce fac şi să facă schimbări. De fapt, toţi trebuie să trecem prin schimbări în acest an, dar Berbecii şi Capricornii s-ar putea să fie forţaţi să le facă. Pe de altă parte, pentru Scorpioni: mai ales în a doua jumătate a anului, după ce că se află Saturn în Scorpion, mai vine şi Marte, ceea ce înseamnă doi “malefici” la pachet şi cei din zodie vor avea parte de… viaţă! O vor trăi din plin!”

Astre vs politicieni

Astrologul – fost profesor de matematică – crede că, la nivel personal, nativii acestor semne zodiacale, cei cu Ascendent ori cu planete personale poziţionate în Berbec şi Capricorn vor avea pornirea ca, aflaţi la răspântie de drumuri, să facă o alegere importantă, s-o apuce pe un nou culoar de destin. “Privind la nivel global, poate intra în disoluţie vechiul mod de reprezentare a puterii, se pot căuta şi impune noi forme de guvernare, de ierarhizare în stat. La scară largă, sunt posibile acumulări de violenţă mocnită în rândul maselor, spasme, răbufniri şi mişcări populare, tensiuni şi revolte brutale ale categoriilor sociale defavorizate”. În acest an, agitaţia străzii va izbucni mai tare. Ţinând cont că este an electoral, oamenii au astfel o şansă în plus să se facă auziţi şi să fie luaţi în seamă de politicieni.

“Ca de obicei, într-un an electoral vom vedea că politicienii vor încerca să ofere marea cu sarea, dar de data asta s-ar putea să îi şi credem. Este un an în care mentalitatea politicienilor s-ar putea schimba. Observaţi încet că unii sunt luaţi la întrebări care nu sunt în regulă, mai fluieraţi, deci într-acolo merg lucrurile. S-ar putea ca politicienii români să fie, de exemplu, mai conştienţi de ceea ce fac şi spun, mai responsabili cu faptele lor. Anul 2014 chiar le va oferi această ocazie, să fie responsabili, să asculte părerea maselor. Pare acum o utopie, dar… trebuie să şi visăm ca ceva să prindă contur, iar 2014 este acel tip de an”, spune astrologul, care, cercetând harta cerului din acest an, a ajuns la concluzia că în 2014 este încurajată nesupunerea la legi şi ordine publică, dezorganizarea şi haosul putând afecta, destabiliza orice structură de control social: “Agitaţia străzii va izbucni mai tare, adică cine a zbierat în 2013, anul acesta va urla de-a dreptul, iar astrele îi vor determina pe politicieni să îi ia în considerare pe aceşti oameni şi vor realiza că nu există doar mâna lor, care are pâinea şi cuţitul, ci mai e şi masa pe care taie. Şi până la urmă, treaba lor cine îi forţează, dar să facă ceva bun”.

Renunţăm la răutăţi

Astrologii obişnuiesc să spună că stelele predispun – la nivel global -, dar oamenii dispun: “În prima jumătate a anului ne bucurăm pe deplin de exaltarea în semnul Racului a marelui benefic, Jupiter. Ni se recomandă să ne cufundăm în depozitul cu amintiri, să avem accese de duioşie, să ne întoarcem cu folos la trecut, la melancolii şi fantasme. Ne vom stârni probabil mai cu uşurinţă amintirile, ne vom expune mai cu sârg vulnerabilităţile romantice, înclinaţi fiind să ne visăm mai mult viaţa decât s-o trăim”. Datele se schimbă din 16 iulie, când planeta Jupiter în Leu încurajează creativitatea şi mobilizează viguros energia. Situaţia stelară eliberează vanităţi exuberante şi “ne îndeamnă să ne lăsăm mânaţi de orgoliul personal ori să ne arătăm în lumina care ne favorizează. Să căutam să aranjăm lucrurile aşa încât să se vorbească despre noi cu admiraţie, să impresionăm la scenă deschisă. Să nu trăim probabil şters, ci să ţinem să fim adulaţi”.

De-a lungul întregului an, poziţia lui Saturn în Scorpion înlesneşte renunţarea la apariţiile enigmatice şi întunecate, abandonarea practicilor închizitorii şi a judecăţilor care torturează. Astrologii cred că oamenii vor renunţa mai simplu la acţiunile lipsite de scrupule: “Suntem avertizaţi că adâncim prea mult lucruri care n-ar trebui adâncite, că insistăm asupra unor dedesubturi care n-au nicio relevanţă. E momentul să renunţăm la o serie de obsesii de chin, la ironiile necruţătoare, la sincerităţile prea cinice”. În privinţa planetei Mercur, astrologii “Fideliei” au identificat trei perioade distincte de retrogradare: prima începe în 7 februarie şi “poate semnala că adoptăm în exprimare un ton impropriu, când prea personal, când prea detaşat”. Pe 8 iunie, “Mercur intră în mers aparent retrograd în Rac, ulterior Gemeni, ceea ce ar putea avea drept efect un prost control asupra memoriei, un trecut scăpat de sub controlul raţional, care năvăleşte şi blochează clipa prezentă, iar a treia etapă de retrogradare mercuriană debutează în 5 octombrie şi vizează Scorpionul şi Balanţa, ceea ce s-ar putea traduce prin atacuri verbale virulente şi remarci otrăvite”.

Astrograma, harta vieţii

Marte în Balanţă aruncă slăbiciune asupra oamenilor care îşi văd mai greu îndeplinite dorinţele prin ei însăşi şi dă tentinţa către o aşteptare păguboasă ca altcineva să ne îndemne pentru a trece la acţiune. Va fi o perioadă în care e destul de dificil să dăm răspunsuri prompte la urgenţe şi provocări imediate. Tranzitul lui Neptun în semnul Peşti creşte semnificativ receptivitatea la mediu, o perioadă în care oamenii vor ignora propriile urgenţe, se risipesc în ceilalţi sau acceptă orice. Una peste alta, anul 2014 poate descrie un context de instabilitate generală. De referinţă pot fi reperele de viaţă comunitară în permanentă ajustare violentă şi descărcările destul de mari de tensiune şi furie socială. Putem fi astfel menţinuţi într-o stare permanentă de veghe detaşată şi de alertă constructivă, putem arăta disponibilitate la schimbare şi îndrăzneli noi, fără spaimă de viitor”, concluzionează astrologii.

Ca numerolog, Firicel Ciarnău spune că această ştiinţă arată că acest an ar putea fi unul înclinat către spiritualitate, în care persoanele dispuse să îşi asculte sufletul şi-ar putea găsi calea vieţii: “La 2013, dacă aduni cifrele componente dă şase, o cifră guvernată de planeta Venus, planeta care a “îndulcit” acel 13. La adunare, 2014 dă cifra şapte, care e guvernată de planeta Neptun, care e cea “spirituală” şi mă gândesc că este şi un an în care oamenii se pot întoarce către sine, să-şi privească şi analizeze sufletul. Oamenii îşi pot auzi astfel vocea interioară şi să apuce calea pe care o au de urmat”.

Chiar dacă este puţin cunoscut în judeţ, Firicel Ciarnău a pregătit majoritatea astrologilor care apar des în mass media: “Şcoala de astrologie este mândria mea, am fost primul din ţară care a spart gheaţa şi am făcut ca astrologii să aibă o calificare, o diplomă oficială oferită de Ministerul Muncii şi valabilă peste tot în Uniunea Europeană. Vor apărea şi alţii în urmă, dar de această realizare sunt mândru. Am reuşit într-o lume în care mulţi pun sub semnul întrebării calitatea de astrolog”, spune fostul profesorul care este convins că: “În suflet avem o pecete – harta vieţii noastre, pe care astrologii o numesc astrogramă”.

Tags: , ,

About Laura Oană