Competiţia tenismenilor veterani, o reuşită deplină

Articolul a fost vizualizat de 1,811 ori

Sala de sport a Colegiului „Traian Lalescu” din Hunedoara a găzduit, la finalul săptămânii trecute, prima ediţie a „Campionatului Judeţean de tenis de câmp +30 ani”, la startul căruia s-au aliniat 20 de cupluri de jucători. Meciurile s-au disputat în sistem turneu, patru categorii la masculin şi o categorie la feminin, cu jucători şi jucătoare din Deva, Brad, Haţeg, Simeria şi Hunedoara.

Pe parcursul celor trei zile de concurs am avut parte de meciuri spectaculoase, de un bun nivel tehnic şi spectacular, urmărite cu sufletul la gură de numeroşii spectatori prezenţi în tribunele sălii de sport.

La categoria +70 ani (fiecare cuplu să aibă cumulat cel puţin această vârstă), s-a impus tandemul hunedorean format din Doru Răţoi şi Dan Lucaci, în timp ce pe poziţia secundă s-au clasat simerienii Claudiu Cristian şi Marius Corne.

La categoria +90 de ani, titlul a fost adjudecat de perechea Lucian Ioniţă – Dan Adam, urmată în clasament de hunedorenii Cosmin Paşca – Ştefan Tomoiu.
Suspansul cel mare a fost la categoria +100 ani, unde învingătorii au fost desemnaţi la numărul de game-uri (s-a jucat, de-a lungul întrecerilor, un singur set, câştigător fiind declarat cuplul care a acumulat primul 9 game-uri). Până l-a urmă, s-a dovedit mai bună perechea formată din Lucian Hărău şi Viorel Căciulescu (Hunedoara), urmată de două cupluri din Deva, Claudiu Tîrnoveanu – Iuliu Gyorfi şi Ilie Branga – Eugen Cornean, toate cele trei perechi înregistrând acelaşi număr de victorii. 

Marea surpriză a acestei categorii au înregistrat-o Branga – Cornean, care au învins cu 9-8 pe principalii favoriţi, Hărău – Căciulescu.

La categoria +110 de ani, laurii au revenit perechii Ioan Sonea – Mircea Gulea (Deva), care i-a devansat în clasament pe hunedorenii Nicu Şunda – Octavian Mărgineanu.

Şi doamnele au avut reprezentante prin cele trei perechi prezente pe parchetul sălii. Categoria a fost adjudecată de Cristina Răţoi – Lili Cristean (Hunedoara), care le-au devansat pe devencele Flori Cristea – Daniela Botaş.

Festivitatea de premiere care a avut loc la închiderea întrecerii a fost oficiată de deputatul de Hunedoara, Carmen Hărău, şi primarul urbei, Viorel Arion, participanţii fiind răsplătiţi, pentru ceea ce au arătat de-a lungul celor trei zile, cu diplome şi cupe. Competiţia s-a bucurat de sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Hunedoara (care a oferit cupele puse în joc), a grupului de firme MICRO MEGA HD şi a Primăriei municipiului Hunedoara.

Această primă ediţie a fost organizată de Tenis Club Siderurgica, iar reuşita a fost asigurată de antrenorul Viorel Căciulescu.

Tags: , ,

About Ion Bădin