S-au mobilizat pentru colegul poliţist

Articolul a fost vizualizat de 1,549 ori

Situaţia poliţistului băgat în spital de doi indivizi pe care-i cercetase pentru diferite fapte penale este mai gravă decât se anunţase iniţial. Agentul principal Paul Nelu Obreja a suferit leziuni şi mai grave decât cele anunţate imediat după accidentul despre care procurorii spun că a fost provocat cu bună ştiinţă de cei doi tineri cu antecedente penale. Medicii sunt rezervaţi, colegii sunt îngrijoraţi, iar membrii familiei poliţistului încearcă, pe cât posibil, să fie tari, ca să-l ajute pe tânărul şef de post să îşi revină mai repede.

Seria intervenţiilor chirurgicale pe care trebuie să le suporte poliţistul Paul Obreja îl va obliga apoi la lungi sesiuni de recuperare

Seria intervenţiilor chirurgicale pe care trebuie să le suporte poliţistul Paul Obreja îl va obliga apoi la lungi sesiuni de recuperare

În noaptea de 7 spre 8 februarie, şeful postului de poliţie din comuna Bretea Română, Paul Obreja (32 de ani), fusese chemat de colegii de la Poliţia Transporturi Feroviare, pentru a-i ajuta să rezolve un caz de furt de pe linia ferată. S-a urcat în maşina lui, un VW Polo, şi a plecat de acasă, din Haţeg. Era deja 4 dimineaţa când se întorcea spre casă. Pe drum a fost “interceptat” de Ioan Neag (20 de ani – pe care îl cercetase recent pentru infracţiuni de furt şi lovire) şi Sergiu Ardelean (30 de ani – căruia îi întocmise un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului). Conform anchetatorilor, cei doi, aflaţi într-un Opel Agila, au început să-l şicaneze în trafic. Într-o curbă la dreapta, Opelul a lovit micul Volkswagen al poliţistului în partea din dreapta spate. Ambele autoturisme au ieşit în decor şi au fost serios avariate. Iniţial, s-a crezut că e vorba de un banal accident. La o zi după aceea s-a stabilit însă că accidentul a fost provocat intenţionat de cei doi tineri, aceştia fiind acuzaţi de ultraj, după care arestaţi preventiv în urma unei decizii a judecătoriei Haţeg. Ancheta este derulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba.

După impact, cei doi au dispărut de la locul accidentului, iar mama lui Ioan Neag (cel care se afla la volanul Opelului) a apărut în zonă declarând că ea a condus. Se pare însă că, înainte de impact, Paul Obreja reuşise să-şi anunţe colegii că este urmărit, aşa că varianta mamei aflate la volan nu a ţinut prea mult. În urma impactului, poliţistul a fost, practic, scalpat de maşina contorsionată într-o fracţiune de secundă şi a suferit şi o fractură de coaste. El a fost operat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Deva.

Transferat la Timişoara

Un RMN făcut la câteva zile după accident a arătat că avea probleme mari şi la coloană, dar şi la un plămân perforat de una dintre coastele fracturate. Aici a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale prin care, pe coloană, i s-au montat şuruburi şi plăci. Medicii de la “Casa Austria” refuză, deocamdată, să se pronunţe clar asupra felului în care va evolua starea de sănătate a poliţistului. “În asemenea intervenţii, primele trei săptămâni de după operaţie sunt critice. Pot apărea complicaţii”, spune medicul Dan Ilincaru. Chiar dacă intervenţiile chirurgicale vor fi 100 la sută reuşite, Paul Obreja îşi va petrece umătorul an în proceduri de recuperare, având nevoie de numeroase sesiuni de fizio-kineto-terapie.
Imediat după ce au aflat că starea lui Paul Nelu Obreja este mai gravă decât se comunicase iniţial, colegii din poliţia hunedoreană au pus mână de la mână şi au strâns peste 10.000 de lei. Suma a fost completată cu 2.500 de lei oferiţi de Corpul Naţional al Poliţiştilor. “Nu ne-a cerut nimeni să facem asta, dar Paul va avea nevoie de medicamente scumpe şi sesiuni de recuperare intense. În plus, este şi tată de tripleţi (trei băieţei în vârstă de 7 luni şi jumătate – n.r.). Ne dorim ca el să-şi revină cât mai repede, iar familia lui să facă faţă mai uşor acestei perioade dificile”, ne-a mărturisit unul dintre colegii poliţistului.

Cei care vor să îl ajute pot dona bani în contul deschis la BRD pe numele lui Paul Nelu Obreja: IBAN: RO87 BRDE 220SV 279 6659 2200.

“Au vrut să-mi omoare fiul”

Ioan Obreja, tatăl poliţistului, se declară convins de faptul că cei doi indivizi acuzaţi acum de ultraj au vrut, de fapt, să-i omoare fiul. “Am spus-o şi imediat după accident, pot să o spun şi acum: au vrut să-mi omoare fiul. Cred că au vrut să-l şi scoată din maşină şi cine ştie ce să-i facă. Spun asta pentru că imediat după ce s-a trezit din anestezia făcută pentru prima operaţie, de la Deva, era foarte agitat şi striga «Luaţi mâinile de pe mine! Luaţi mâinile de pe mine!». De când a ajuns la spital şi până acum am evitat să vorbim cu el despre cele întâmplate. Încercăm să-i ridicăm moralul, arătându-i poze cu cei trei băieţei, vorbindu-i despre lucruri plăcute. Suntem optimişti, oarecum, dar Paul va trebui să treacă printr-o perioadă de recuperare dificilă. Nu ştim dacă se va recupera sau nu 100 la sută şi în cât timp. Detalii din anchetă nu cunosc şi nici nu mă interesează, până la momentul în care dosarul va ajunge pe rolul instanţei de judecată”, adaugă Ioan Obreja.

About Ciprian Iancu