Fotbal liga a III-a, seria a IV-a: Egal în Banat

Articolul a fost vizualizat de 1,681 ori

Spuneam, în urmă cu ceva timp, că nu ştiu dacă alegerea lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF este cea mai potrivită. Tânărul şi neliniştitul Burleanu, dar în acelaşi timp şi neexperimentat în acest domeniu, s-a văzut cu sacii în căruţă, a început să aibă discuţii contradictorii cu mari jucători din generaţia de “aur”, în principal cu exponentul ei, Gică Hagi, a afişat de multe ori acel ton de superioritate şi a început să dea şi cu “băţul în baltă”, comisiile din forul condus de el încercând să bulverseze chiar înainte de start programul stabilit pentru “play-off”-ul ligii a doua şi a treia. Se crease un adevărat haos cu doar 24 de ore înainte de start, încât nimeni nu mai înţelegea nimic. Până la urmă s-a revenit la programarea iniţială, aşa că startul a fost dat în Vinerea Mare.

FC Hunedoara – Millenium Giarmata

FC Hunedoara – Millenium Giarmata

Pentru gruparea de pe Cerna, aceste 10 meciuri care au mai rămas de disputat sunt tot atâtea finale, în tentativa de a reuşi o minune, aceea de a promova pe scena diviziei secunde.
Greu, aproape imposibil dacă ne gândim că se porneşte cu un deficit de opt puncte faţă de liderul actual, FC Caransebeş. Şi mai greu dacă e să ne luăm după primele două runde din “play-off”, în care hunedorenii se deplasează în Banat, în timp ce “gugulanii” joacă de două ori consecutiv în propriul fief. La doar 21 de zile distanţă, băieţii lui Romulus Gabor au întâlnit din nou pe cei de la Millenium Giarmata, care se impuseseră pe nedrept la Hunedoara, pe arena “Michael Klein”, cu 2-1, într-o partidă în care gazdele au ratat cât pentru zece meciuri, irosind şi un penalty.

În tur, bănăţenii câştigaseră cu un sec 3-0, aşa că “negru-albaştrii” îşi doreau cu ardoare revanşa, o eventuală victorie menţinându-i în “cărţile” promovării.

Egal echitabil

Până la urmă a fost un rezultat de egalitate, care nu favorizează niciuna dintre combatante, dar care menţine în continuare o fărâmă de speranţă dacă luăm în calcul că liderul s-a “împiedicat” pe propriul teren, “remizând”, 0 – 0, cu Vulturii Lugoj.

A fost o primă repriză în care cei de la Giarmata au avut iniţiativa, încercând să-şi impună statutul de favoriţi, mai ales după succesul clar din tur. Chiar dacă au fost la cârma jocului, bănăţenii au avut prima oportunitate abia în minutul 18, în urma unei faze fixe. Dancia a executat o lovitură liberă de la 17 metri lateral stânga în faţa porţii, de unde Gideon a reluat, dar Dragotă a fost la post şi s-a opus golului. După alte 14 minute, acelaşi Dancia a trimis direct, de această dată de pe partea opusă, o nouă lovitură liberă, goalkeeper-ul oaspeţilor reţinând cu siguranţă.

Abia în minutul 38 au reuşit elevii lui Gabor să-şi facă simţită prezenţa în ofensivă, când în urma unui corner executat de Petresc, urcat în careu, fundaşul central Băiţă a reluat cu capul, dar Gîrlea era acolo.

Cu un minut înainte de pauză, Millenium a fost de două ori în aceeaşi fază aproape de 1-0. A fost un şut – centrare de pe partea dreaptă a lui Rosenblum, Dragotă a respins în bară, balonul a revenit în teren, de unde Călin a reluat cu capul în transversală.

Debutul celui de-al doilea mitan a fost fulminant, cu două goluri care aveau să stabilească şi rezultatul final al meciului. Era minutul 46 când Băiţă a degajat greşit, Boldea a “semiluftat”, iar Călin a profitat, trimiţând cu “latul” în plasa porţii. Hunedorenii nu au dezarmat şi au restabilit egalitatea după doar 120 de secunde.

Introdus inspirat la pauză, J. Vajda a trimis din lovitură liberă în careul advers, de unde celălalt fundaş central, Ionuţ Homei, a reluat în gol cu capul, din 6-7 metri. Încurajaţi de această reuşită, hunedorenii s-au menţinut în atac şi au avut alte două oportunităţi, în minutele 60 şi 62. La prima, Boldea, urcat pe flancul stâng, a centrat înşelător pe colţul lung, Gîrlă respingând în extremis, pentru ca, mai apoi, J. Vajda să trimită o “ghiulea” de la 30 de metri, acelaşi portar reuşind să reţină. Gazdele revin în ofensivă şi au o bună ocazie în minutul 78, când Fuchs a centrat înapoi, iar Rosemblum a reluat, însă Dragotă a scos miraculos de sub transversală. Lucrurile pentru oaspeţi s-au precipitat în minutul 82, când autorul golului, Homei, a văzut al doilea “galben” şi implicit cartonaşul “roşu”, fiind trimis la vestiare.

Chiar dacă au avut în ultimele 10 minute superioritate numerică, bănăţenii nu au mai reuşit să străpungă defensiva hunedoreană, care a respins cu multă siguranţă baloanele venite spre propriul careu. Un 1-1 care este echitabil, dar să vedem dacă va fi benefic pentru vreuna dintre echipe.

Millenium Giarmata – FC Hunedoara: 1-1 (0-0)

Au marcat: Călin (min. 46) / Homei (min. 48)
Eliminat: Homei (min. 82 – pentru cumul de cartonaşe galbene )
MILLENIUM GIARMATA: Gîrlea (min. 55, Bota) – Mihălceanu, Dancia, Oneţ, Gîrba – Naidin, Călin (min. 66, Beloescu), Rosemblum, Fuchs – Hoţa (min. 53, Moroşanu), Gideon.
Antrenor: Călin Cojocaru.

FC HUNEDOARA: Dragotă – Petresc, Homei, Băiţă, Boldea (min. 77, Zdrîncu) – Şoit, R. Munteanu (min. 46, J. Vajda), Bratima (min. 90, Lorincz), Uibariu (min. 64, Blaga) – Lintaru, Dîrvaru.
Antrenor: Romulus Gabor.

Arbitru: Mircea Ardelean
Asistenţi: Marius Alexandru – Sebastian Pantea (toţi trei din Arad).
Spectatori: 100.

About Ion Bădin