Ponturi pentru pariori: Derby-ul etern al Ligii I

Articolul a fost vizualizat de 1,652 ori

Liga 1 ne pregăteşte un meci foarte interesant săptămâna aceasta. Mâine, pe Arena Naţională, se vor confrunta Steaua şi Dinamo. Între cele două echipe există o rivalitate mare şi ambele echipe îşi doresc foarte mult victoria. Cred că vom avea parte de un meci foarte disputat, cu multe ocazii de gol.

Steaua, favorită certă

Echipa din Ghencea a dominat în ultimii ani Liga 1. Sezonul acesta, lucrurile par să se desfăşoare după acelaşi scenariu. Deşi Steaua a vândut mai mulţi jucători importanţi, continuă să conducă Liga 1. Echipa antrenată de Constantin Gâlcă este implicată în patru competiţii şi are probleme de efectiv din cauza accidentărilor, dar cred că antrenorul Stelei va găsi o formulă optimă pentru meciul de mâine. Dinamo a avut un parcurs bun până acum. După 12 etape se clasează pe poziţia a patra în clasament. Pe teren propriu este o echipă puternică, dar în deplasare n-a obţinut rezultate convingătoare. În şase etape a înregistrat două victorii, două remize şi două înfrângeri. Oaspeţii vor avea un meci foarte greu pe terenul Stelei. „Roş-albaştrii” au cel mai bun atac din campionat şi cred că vor înscrie cel puţin două goluri în acest meci. În ultimele nouă confruntări directe, Steaua s-a impus de şapte ori şi două partide s-au terminat la egalitate. Între cele două echipe există o diferenţă clară de valoare şi experienţă. Gazdele traversează o perioadă bună şi au şanse mari să obţină o victorie în acest meci. Forma, valoarea, experienţa şi suportul publicului sunt atuurile care o fac pe Steaua favorită clară la câştigarea celor trei puncte puse în joc. Cred că fanii Stelei vor crea o atmosferă incendiară şi îşi vor împinge de la spate favoriţii. Pariez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,85 ne va aduce 8,5 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru Astra

Astra Giurgiu a început cu stângul acest sezon. În Liga 1 se clasează abia pe locul şase şi este departe de aşteptările pe care le avea la începutul campionatului. În grupele Europa League a pierdut primele trei partide şi nu mai are şanse de calificare în faza următoare a competiţiei. Aceste rezultate au dus la demiterea antrenorului. Isăilă a fost înlocuit cu Protasov. Noul antrenor al Astrei nu este la prima aventură în Liga 1. Acesta a mai antrenat-o pe Steaua şi a făcut o impresie bună. Rămâne de văzut ce va reuşi la Giurgiu. La finalul acestei săptămâni, Astra va primi vizita celor de la Ceahlăul. Oaspeţii sunt un adversar accesibil. În cele 12 etape disputate până acum au câştigat 13 puncte şi se clasează pe locul 12, ultimul loc care permite rămânerea pe prima scenă a fotbalului autohton. Astra a avut evoluţii bune pe teren propriu. A obţinut patru victorii şi o remiză, în şase partide, a marcat de 14 ori şi a primit doar trei goluri. Atacul Ceahlăului nu a funcţionat foarte bine în deplasările din acest sezon. A înscris doar patru goluri pe teren străin şi îi va fi foarte greu să-i pună probleme Astrei. Gzdele au nevoie mare de o victorie. Aceasta le-ar aduce un plus de încredere jucătorilor şi antrenorului proaspăt instalat la cârma echipei. Un pas greşit în acest meci i-ar îndepărta pe giurgiuveni de podium. Astra a fost eliminată din Cupa României şi doar o clasare pe primele trei poziţii le poate asigura participarea în cupele europene şi sezonul viitor. Cred că echipa antrenată de Protasov va juca la victorie şi are şanse mari să obţină acest rezultat. Au un lot mai valoros şi mai experimentat. Mizez 10 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,40 ne va aduce 4 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz