Cei mai buni sportivi în 2014

Articolul a fost vizualizat de 1,242 ori

La sfârşitul săptămânii trecute, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport a dat publicităţii clasamentele celor mai buni sportivi ai judeţului nostru, atât la disciplinele olimpice, cât şi la cele care nu fac parte din familia sporturilor olimpice. Mai mult ca sigur că aceste clasamente vor isca anumite comentarii atât din partea colegilor din media, dar şi din partea antrenorilor şi sportivilor.

Andreea Eugenia Munteanu şi Ana Maria Gherghel

Andreea Eugenia Munteanu şi Ana Maria Gherghel

Cert este că, aşa cum ne-a obişnuit în fiecare an, DJTS Hunedoara va organiza, la o dată care va nu a fost comunicată până la ora redactării acestui material, o “Gală a sportului hunedorean”, în care vor fi premiaţi sportivii, antrenorii, dar şi cluburile care au obţinut rezultate notabile pe parcursul anului 2014.

Gimnastica revine pe podium

După un an de abstinenţă, în care atletismul a trecut în prim plan, prin talentata Florentina Marincu, gimnastica artistică feminină a revenit în forţă pe podiumul disciplinelor olimpice. Primul loc este ocupat de Andreea Eugenia Munteanu, legitimată la CNS Cetate Deva. Componentă a lotului naţional de senioare, Andreea a avut un an 2014 cu rezultate notabile în plan mondial şi european. Ea a ocupat, împreună cu echipa, locul IV la Campionatul Mondial care s-a desfăşurat la Nanning (China). Tot cu echipa a devenit campioană europeană la CE care s-au desfăşurat la Sofia (Bulgaria).

A fost medaliată cu aur la concursurile internaţionale de gimnastică artistică de la Avoine (Franţa) şi Esolo (Italia). Este dublă campioană naţională, la bârnă şi cu echipa, şi vicecampioană naţională la sol.

Pe locul doi, cu rezultate aproape identice, s-a clasat colega ei de club, Alina Ştefania Stănilă, iar podiumul a fost completat de o altă gimnastă a aceluiaşi prodigios club devean, Daniela Anamaria Ocolişan, care a făcut parte doar din echipa de la CM, dar a fost şi ea campioană naţională cu echipa de club şi medaliată cu bronz la sărituri şi paralele.

Fotbal-tenisul şi artele marţiale domină la “neolimpice”

Ca şi în anul 2013, clasamentul disciplinelor neolimpice a fost dominat de practicanţii fotbal-tenisului şi artelor marţiale. Prima poziţie în ierarhia stabilită de DJTS Hunedoara a fost adjudecată de aceeaşi talentată senioară Ana Maria Gherghel, antrenată de Dima Druncea.

Legitimată la CS Comexim Lupeni, Ana Maria a cucerit, în anul care s-a încheiat, nu mai puţin de cinci titluri de campioană mondială, la simplu, dublu, triplu, dublu mixt şi triplu mixt, la Campionatele Mondiale de Fotbal Tenis, care s-au desfăşurat la Nicosia (Cipru). Pe locul secund s-a clasat colega ei de club, Anamaria Rizescu, dublă campioană mondială la dublu şi triplu, iar pe locul trei a venit juniorul Răzvan Vornicu (CS Comexim Lupeni), campion mondial de tineret la triplu mixt, la CM desfăşurat în Cipru. Tot acolo, Răzvan a mai cucerit trei titluri mondiale de juniori, în probele de simplu, dublu şi triplu.

Ocupanţii locurilor IV-X, sporturi olimpice

Locul IV: Laura Jurca, junioară, CNS Cetate Deva- gimnastică artistică, vicecampioană europeană la individual compus, medaliată cu bronz la echipe şi sărituri la CE de junioare de la Sofia, locul IV la sărituri şi sol, la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanning (China), medaliată cu argint la echipe şi sol şi bronz la sărituri, la concursul internaţional de la Esolo; medaliată cu aur în proba pe echipe şi bronz la individual compus, la concursul internaţional de la Avoine.

Locul V: Andreea Maria Iridon, junioară, CNS Cetate Deva – gimnastică artistică, vicecampioană europeană la bârnă şi sol, medaliată cu bronz la echipe, la CE de junioare de la Sofia; medaliată cu argint la echipe şi bronz la bârnă, la concursul internaţional de la Esolo; medaliată cu aur la echipe şi individual compus, la concursul internaţional de la Avoine; vicecampioană naţională la paralele şi medaliată cu bronz la individual compus şi bârnă.

Locul VI: Oana Nicolaescu, junioară, SCM Deva – judo, locul VI la CM de judo juniori U21 – Fort Lauderdale (SUA); medaliată cu aur la Cupa Europeană de judo juniori de la Lignano (Italia), medaliată cu bronz la Campionatele Naţionale de juniori.

Locul VII: Costina Florentina Marincu, junioară, CNS Cetate Deva – atletism, medaliată cu argint la Grand Prix-ul de la Praga; medaliată cu argint la Campionatele Internaţionale de la Cluj; campioană şi vicecampioană naţională de seniori, la viteză şi lungime; campioană şi vicecampioană naţională de tineret, la viteză şi lungime; dublă campioană naţională de juniori la viteză şi lungime.

Locul VIII: Sorin Dobondi, junior, CSS Hunedoara – box, locul V la Campionatele Europene de Tineret de la Zagreb (Croaţia), medaliat cu aur la Cupa României de tineret.

Locul IX: Andrei Răzvan Deliu, junior, SCM Deva – atletism, locul V la Campionatul Balcanic de seniori, Piteşti; medaliat cu argint la Campionatele Intrenaţionale de Atletism de la Cluj; campion naţional de seniori şi tineret în sală şi aer liber.

Locul X: Alexandru Bădeaţă, junior, CSS Hunedoara – nataţie, campion naţional de seniori la 400 m mixt şi bronz la 200 m mixt; campion naţional de juniori la 400 m mixt, vicecampion naţional la 200 m spate, 200 m mixt, 50 m spate, 100 m mixt şi bronz la 100 m spate (toate în bazin de 25 de metri); vicecampion naţional de seniori la 400 m mixt şi bronz la 200 m mixt (bazin olimpic); campion naţional de juniori la 400 m mixt, 200 m mixt, vicecampion naţional la 100 m şi 200 m spate (bazin olimpic).

Locul X: Simona Băncilă, senioară, SCM Deva – tir cu arcul, campioană naţională outdoor la individual şi cu echipa; vicecampioană naţională indoor; medaliată cu aur la Cupa României.

Ocupanţii locurilor IV–X, sporturi neolimpice

Locul IV: Letiţia Bivolaru, tineret, CS Comexim Lupeni – fotbal-tenis, campioană mondială de seniori la triplu, CM de fotbal – tenis, Cipru.

Locul IV: Mariana Lica, tineret, CS Comexim Lupeni- fotbal-tenis, Campioană mondială de seniori la triplu mixt, CM de fotbal-tenis, Cipru.

Locul V: Cosmin Gabriel Pârva, junior, CS Extrem Fighting Vulcan – kempo, vicecampion mondial de juniori la full kempo şi knockdown, medaliat cu bronz la CM de kempo de la Budapesta; vicecampion european de juniori şi medaliat cu bronz la CE de kempo juniori de la Bucureşti.

Locul VI: Andra Daniliuc, junioară, CS Heian Deva – karate WKC, campioană europeană de seniori la CE de karate WKC, Verona (Italia); două titluri de campioană naţională de seniori.

Locul VII: Daniel Popovici, junior, CS Comexim Lupeni – fotbal-tenis, campion mondial de juniori la dublu la CM din Cipru; 4 titluri de campion naţional de juniori.

Locul VII: David Lica, junior, CS Comexim Lupeni – fotbal-tenis, campion mondial de juniori la triplu, la CM din Cipru; 4 titluri de campion naţional de juniori.

Locul VIII: Valentin Bozan, junior, CS Cobra Deva – taekwon do ITF, campion european, vicecampion european, medaliat cu bronz la CE de taekwondo ITF – juniori, Riccione (Italia).

Locul IX: Victoria Alexandra Pop, senioară, CSM Jiul Petroşani, – karate, medaliată cu bronz la CE de la Nove Zamky (Slovacia); vicecampioană naţională de senioare şi medaliată cu bronz la kumite individual.

Locul X: Robert Mikloş Sebeşi: junior, CSM Jiul Petroşani – karate, campion european la CE de karate de la Nove Zamky (Slovacia); campion naţional de juniori la individual şi echipe, medaliat cu bronz la kumite individual.

Tags: , ,

About Ion Bădin