Super Simona

Articolul a fost vizualizat de 1,176 ori

Ca orice mare iubitor al sportului, nu am făcut rabat nici de această dată, renunţând la orele dulci de somn de dimineaţă, aşa că marţi la ora 4 am deschis laptopul pentru a o vedea din nou la lucru pe cea mai în vogă sportivă a României, Simona Halep. Românca venea după cea mai bună performanţă a carierei ei de până acum, impunându-se la Indian Wells, primul din acest an din categoria “Premier Mandatory”. O învinsese într-o finală de foc pe sârboaica Jelena Jankovic, după ce fusese condusă cu 1-0 la seturi şi 5-4 în cel secund.

Simona HalepSpuneam atunci că Simona mi-a demonstrat că este o mare jucătoare, reuşind să întoarcă meciul şi să-şi treacă în cont 1000 de puncte şi un premiu financiar consistent, 900.000 de dolari. Declara atunci românca noastră că se simte obosită, dar că, spre deosebire de alte dăţi când “sărea” peste următorul turneu, se va prezenta la Miami, la cel de-al doilea turneu din aceeaşi categorie cu cel de la Indian Wells.

Aveam oarece temeri în privinţa parcursului ei, mai ales că avea un “tablou” destul de dificil. O eliminare prematură ne-ar fi întristat fără îndoială, dorindu-ne cu toţii să o vedem cât mai sus. Dar în tenis orice este posibil, iar numărul 2 mondial, Maria Sharapova, avea să fie eliminată chiar din debut de compatrioata ei, Gavrilova, cu un “sec” 2-0, aceeaşi sportivă pe care Halep o eliminase la Indian Wells în primul ei meci, greu, cu 2-1.

Din ce în ce mai bine

Cu patru zile de odihnă şi cu un prim tur liber, românca a întâlnit-o în turul doi pe cehoaica Vaidisova, care revenea în tenisul mare după o absenţă de câţiva ani. Nu a fost deloc simplu, adversara având 15 cm peste Simo şi lovituri extrem de puternice. Un prim set echilibrat, 6-4, dar în cel de-al doilea nu a reuşit să îşi câştige deloc serviciul, pe care l-a pierdut de patru ori, şi 2-6. Valoarea şi-a spus cuvântul în decisiv, când nu a mai iertat nimic, 6-1. A urmat italianca Camila Giorgi, pe care nu o mai întâlnise până acum. Chiar dacă jucătoarea noastră s-a impus în două seturi, nu a fost simplu, Giorgi dând o replică mai mult decât consistentă. A fost în final 6-4, 7-5, iar în optimi lui Simona i-a ieşit în cale o altă italiancă, Flavia Penetta, de care fusese depăşită până la acest meci de trei ori. De spus, însă, că toate cele trei succese ale lui Penetta au fost înregistrate până în 2013, an în care românca începuse să “explodeze”. Venise timpul pentru o revanşă binemeritată.

A fost cel mai bun meci din acest an al lui Halep, care a dovedit din nou de ce este numărul 3 mondial şi de ce poate ajunge pe primul. S-a jucat la intensitate maximă, cu lovituri “interzise”, românca dând dovadă de o concentrare maximă, dar şi de o revenire senzaţională. În primul set a reuşit să facă singurul “break” la momentul potrivit, când conducea cu 3-2, încheind cu 6-3 după 40 de minute. Setul secund avea să fie de altă factură. La cei 33 de ani, italianca a forţat şi s-a detaşat la 5-2, profitând de deconcentrarea lui Halep. Românca s-a certat pe ea însăşi în pauza care a urmat şi, ca o mare jucătoare, a revenit din nou senzaţional, câştigând cinci “gameuri” consecutiv şi setul cu 7-5. Urmează în “sferturi” americanca Sloane Stephens, una dintre marile speranţe ale tenisului american. Trăiesc cu speranţa că Simona Halep va face un meci la fel bun şi aşteptăm o semifinală cu numărul 1, Serena Williams, cea care la Indian Wells s-a retras în aceeaşi fază din cauza unei accidentări, Simona câştigând fără joc.

About Ion Bădin