Toamna aduce reduceri la „plimbările” prin Europa

Articolul a fost vizualizat de 1,303 ori

Hunedorenii care nu au reuşit să plece nicăieri în vacanţă pot călători acum cu avionul plătind, cu toate taxele incluse, mai puţin de 30 de euro dus – întors, pentru o excur­sie în Europa. REPLICA vă spune care sunt intervalele cu cele mai ieftine bilete, care sunt cele mai ieftine destinaţii şi cât costă cazarea în fiecare dintre acestea.

Oraşele europene sunt o atracţie pentru un număr tot mai mare de hunedoreni, care profită de biletele ieftine pe rutele intens circulate, pentru a „evada” din cotidian şi a se bucura de „plimbări” ieftine către marile capitale ale continentului

Oraşele europene sunt o atracţie pentru un număr tot mai mare de hunedoreni, care profită de biletele ieftine pe rutele intens circulate, pentru a „evada” din cotidian şi a se bucura de „plimbări” ieftine către marile capitale ale continentului

Roma la doar 36 de euro, dus-întors, Londra la 46 sau Madrid la 55! Acestea sunt ofertele cu care companiile aeriene încearcă să ne „cumpere” timpul, astfel încât să devenim clienţi ai curselor către Italia, Anglia sau Spania, trei dintre cele mai frecventate destinaţii de către românii care călătoresc peste graniţe. Şi, cum toamna se numără bobocii, acum e momentul să vă faceţi socotelile, să adunaţi „mărunţişul” de prin buzunare şi să „daţi o fugă” până într-una dintre cele mai frumoase capitale europene. Preţurile sunt atât de mici, încât aproape că merită să cumperi „o plimbare” fie şi numai pentru a avea experienţa zborului.

Europa: între 19 şi 30 de euro

Site-urile de specialitate arată că preţurile la biletele de avion pornesc de la numai 19 euro (zboruri de la Timişoara spre Treviso şi Milano), tarif cu taxele de aeroport incluse, plus 9 euro taxa de serviciu. Singurul inconvenient este că datele plecării şi reîntoarcerii în ţară nu le fixaţi dumnea­voastră, ci companiile aeriene de la care veţi cumpăra biletul, în acest caz Wizz Air. Astfel, plecarea spre Treviso se va face în 6 octombrie, iar zborul de întoarcere este programat pentru 13 octombrie. Un zbor către Milano costă, cu Wizz Air, tot 19 euro, iar călătoriile sunt programate pentru a doua jumătate a lunii octombrie. Ca să ajungeţi până la Bruxelles, cu plecare din Bucureşti, mai adăugaţi un euro, iar pentru cei care nu vor să bată drumurile până în capitală, există varianta plecării din Cluj: destinaţiile Bari sau Cologne costă doar 25 de euro. Din Timişoara se poate pleca spre Bologna sau Frankfurt cu 25 de euro, de la Cluj spre Geneva avionul costă tot 25 de euro, în timp ce pentru Basel sau Dortmund va trebui să plătiţi 32 de euro. Pentru Varşovia sau Berlin va trebui să scoateţi din buzunar 40 de euro.

City-break, la pachet cu biletul de avion

Mai nou, însă, companiile aeriene oferă şi city-break-uri: doar 149 de euro pentru o ieşire de două, până la 5 nopţi, în Roma, cu avion şi hotel inclus, 189 pentru Istanbul, 209 euro pentru Barcelona sau 239 de euro pentru un city-break la Paris, cu o şedere de trei, până la cinci zile. Cine vrea să meargă la Veneţia va trebui să plătească chiar mai puţin: doar 139 de euro, o „ieşire” la Londra sau în Malta costă 200 de euro, iar o călătorie de câteva zile, cu cazare şi avion inclus, la Amsterdam sau Praga costă doar 269 de euro. Pentru fiecare dintre aceste voiaje, companiile aplică în această perioadă reduceri cuprinse între 15 şi 50 la sută, cea mai generoasă reducere (jumătate din preţul iniţial!) fiind făcută pentru cei care aleg ca destinaţie Milano: cinci zile în capitala modei italiene vă pot costa mai puţin de 180 de euro.

Cele mai scumpe destinaţii „ieftine”

Pentru cine are mai mulţi bani de cheltuit în această toamnă, ofertele includ destinaţii ca Florenţa (de la 279 de euro) sau Lisabona sau Copenhaga (379 de euro). Cea mai scumpă destinaţie „ieftină” rămâne Dubai: 530 de euro, cu o reducere de numai 15 la sută. În cazul în care optaţi pentru acest gen de vacanţe, însă, înainte de a vă face re­zervările trebuie să luaţi în calcul cheltuielile cu transpor­tul, mai ales în condiţiile în care cumpăraţi doar biletul de avion, fără servicii de cazare. În acest caz va trebui să vă informaţi bine înainte referitor la reţeaua de transport public urban, la costul biletelor şi, desigur, să luaţi în calcul cheltuielile cu mâncarea şi taxele de intrare la muzee (în medie, între 5 şi 10 euro, în funcţie de ţară şi muzeul de vizitat). Cazarea pentru o singură noapte, în Paris, spre exemplu, vă va costa de la câteva zeci, la câteva sute de euro, în funcţie de hotelul ales, aşa că varianta cea mai conve­nabilă rămâne tot rezervarea mixtă: bilet de avion plus cazare, adică city-break.

About Ada Beraru