Săptămâna economică Nr. 665

Articolul a fost vizualizat de 982 ori

DE TOP.

Potrivit triago, Sibiul ocupă locul 6 în top 100 cele mai convenabile oraşe la nivel mondial ce trebuie explorate în anul 2016. În acest an este singurul oraş din România recomandat turiştilor interesaţi de vacanţe sau concedii avantajoase. Pentru realizarea acestui top au fost luate în considerare pentru fiecare destinaţie în parte un număr minim de 50 de unităţi de cazare, ce cuprind cel puţin 150 de evaluări ale utilizatorilor. Pe primul loc în clasament se află oraşul chinezesc Fenghuang, cu o va­loare a indicelui de 98,01%.

INVESTIŢII.

Valoarea investiţiilor străine directe în România a ajuns, în primele şapte luni din 2015, la două miliarde de euro, în creştere cu 60% faţă de perioada similară a anului trecut, a declarat Alexandru Năstase, secretar de stat în Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Pu­blic Privat, citat de presa cen­tra­lă. Datele Băncii Naţio­nale a României arată că, în perioada ianuarie – iulie 2015, din valoarea totală a investiţiilor străine directe, participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au reprezentat 1,228 miliarde euro, iar credi­tele intra-grup s-au cifrat la 856 milioane euro, net.

ECO-ŢEAPĂ.

Volkswagen (VW) “a manipulat” în Germania testele privind nivelului emisiilor la 2,8 milioane de maşini, a anunţat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt. La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Volkswagen au scăzut la finele săptămânii trecute cu 4%, la 107,65 euro. Din cauza declinului acţiunilor, VW a pierdut în ultima săptămână aproape 25 miliarde de euro (28 miliarde de dolari) din capitalizarea de piaţă.

EXCEDENT.

Execuţia bugetului general consolidat la sfârşitul primelor opt luni ale anului 2015 s-a încheiat cu un excedent de 6,5 miliarde de lei, respec­tiv 0,92% din PIB, faţă de un deficit de 1,6 miliarde de lei (0,24% din PIB) înregistrat în aceeaşi perioadă din anul 2014, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Potrivit datelor MFP, s-au înregistrat creşteri faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent la încasările din TVA (15%), impozitul pe venit (13,5%), impozitul pe profit (11%), venituri nefiscale (18,5%) şi accize (8,2%).

About Administrator