A doua victorie în propriul fief

Articolul a fost vizualizat de 1,068 ori

Din 19 septembrie nu mai câştigaseră ”alb-albaştrii” pe arena ”Michael Klein”, când trecuseră de conjudeţeana CNS Cetate Deva. A fost atunci 3-1 şi au urmat nu mai puţin de trei eşecuri în faţa propriilor spectatori, 0 – 2 cu Becicherecu Mic , 0 – 3 cu ASU Poli Timişoara (ambele cu Victor Roşca pe banca tehnică) şi 2-3 cu Metalurgistul Cugir (debut cu stângul pentru actualul tehnician, Adrian Iencsi). Iată că, după aproape două luni, a răsărit din nou soarele şi la Hunedoara, gruparea de pe Cerna reuşind un al doilea succes, unul normal, dacă este să ne gândim că au întâlnit o formaţie aflată pe penultimul loc al seriei, cu doar 7 puncte şi doar un singur egal în cele şase deplasări anterioare.

FOTBAL HUNEDOARA BUNDupă acel năucitor 2-3 cu cei de la Cugir, urmat de o ”remiză” albă la Lugoj, Iencsi ne-a oferit o primă surpriză în alcătuirea ”11”- lui cu care a început jocul cu oltenii din Filiaşi. L-a lăsat pe banca de rezerve pe golgeterul echipei, Bogdan Bozian, care avea să bifeze doar ultimele 11 minute ale întâlnirii. Poate a fost doar un avertisment pentru mijlocaşul ofensiv, care demonstrează o scădere de formă, în special în meciurile disputate în faţa propriilor suporteri. Sau a fost o încercare de a vedea cum se descurcă echipa şi în lipsa lui, mai ales că adversarul întâlnit nu prea emitea mari pretenţii.

Totul s-a decis în prima repriză

Faţă de ultimele jocuri de acasă, am remarcat , în special în primele 45 de minute, o mai bună circulaţie a balonului, dorinţa de a juca cât mai repede şi, dacă se poate, dintr-o singură atingere. Au fost şi destule stângăcii, dar, per ansamblu, am avut impresia că cei trimişi pe teren îşi doresc să demonstreze că au totuşi un bagaj de cunoştinţe minime pentru a juca la nivelul acestui eşalon fotbalistic. Gazdele au început cu ”motoarele turate” şi puteau modifica tabela încă din minutul 10. A fost o centrare de pe partea stângă până pe partea opusă, portarul Lascu a ieşit aiurea, balonul trimis de Drăgoescu a ajuns din respingere la Tecsi, care a trimis spre poartă, dar Bălaşa a reuşit să scoată de pe linia porţii. Nu acelaşi lucru se va întâmpla însă după alte patru minute. A fost un ”un-doi” scurt pe flancul drept, între Drăgoescu şi Tecsi (cei mai buni fotbalişti de pe teren), ultimul a fost faultat la limita careului de fundaşul central Nicuşor Sandu, iar ”centralul” a acordat, fără nicio ezitare, penalty. Şi-a asumat răspunderea acelaşi Tecsi, care a transformat cu siguranţă, trimiţând în stânga portarului. Hunedorenii s-au menţinut în ofensivă, forţând şi cu cei doi fundaşi de bandă, Petresc şi Trăşcan, dar bazându-se şi pe viteza de reacţie a lui Drăgoescu şi pofta de gol a lui Tecsi. În minutul 23, Petresc a trimis puternic de pe la 35 de metri, Lascu respingând cu mare greutate în corner. Oltenii au avut prima acţiu­ne mai consistentă abia în minutul 24, când Fotescu (cândva jucătorul Hunedoarei) a şutat de la 16 metri, pe colţul scurt, dar Ciubotariu a fost la post. Tot oaspeţii au fost beneficiarii în minutul 29 a două lovituri de colţ, care au rămas fără rezultat, în timp ce mingea trimisă de Tecsi de la 20 de metri a trecut peste transversală (min. 30). Cei de la Filiaşi au mai dat câteva emoţii în minutul 39, când Obeanu a şutat de la 17 metri în diagonală, dar portarul a reţinut. În minutul următor, avea să cadă cel de-al doilea gol în poarta lui Lascu. Urcat în atac, Trăşcan a centrat perfect, iar omniprezentul Tecsi a trimis cu capul pentru 2-0, trecându-şi în cont ”dubla”. Un scor pe care cei de la FC Hunedoara l-au mai avut şi la Cisnădie, dar şi cu Cugirul, sfârşind prin a fi învinşi pe final. Nu a mai fost însă cazul, de această dată.

O repriză fără goluri.

Cel de-al doilea ”mitan” nu a mai fost la fel de atractiv ca primele 45 de minute, poate şi datorită faptului că nu s-a mai marcat. Antrenorul celor de la ACSO i-a lăsat la vestiare pe atacantul Bâlă şi mijlocaşul Moraru, trimiţându-i în ”avanposturi” pe Ştoiu şi Duriţă, în intenţia de a fi cât mai periculoşi în ofensivă. Chiar dacă au fost mult mai prezenţi în jumătatea adversă, oltenii nu au periclitat poarta, cele mai mari oportunităţi aparţinând tot elevilor lui Adrian Iencsi. În minutul 55, Drăgoescu, infiltrat pe stânga, a centrat în careu, dar tânărul Ioni­cescu a trimis de la 14 metri mult peste. În minutul 63, Tecsi putea realiza ”hattrick-ul, dar şutul de la 18 metri a trecut puţin pe lângă stâlpul porţii, Lascu fiind simplu spectator. A fost mai apoi ”ghiuleaua” lui Daniel Creciunesc de la 25 de metri, scoasă cu un ultim reflex, de la vinclul porţii, în corner, de goalkeeper-ul din Filiaşi. Iar ultima mare ocazie i-a aparţinut lui Petresc, care în minutul 88 l-a ”lobat” de la 17 metri pe acelaşi Lascu, dar mingea nu a prins, din păcate, cadrul porţii. Victorie meritată, una fără mari emoţii. Urmează două săptămâni de pauză, următorul adversar fiind Pandurii II Tg. Jiu, tot la Hunedoara.

About Ion Bădin