A CÂŞTIGAT ECHIPA MAI PRAGMATICĂ

Articolul a fost vizualizat de 1,072 ori

La ultima partidă disputată pe propriul teren, CNS Cetate ar fi dorit, cu siguranţă, să se despartă de puţinii spectatori prezenţi în tribune cu o nouă victorie, care să confirme cele trei puncte cucerite etapa trecută, în deplasare, la ultima clasată, Millenium Giarmata (2-0). Avea, totuşi, de înfruntat o grupare aflată în lupta pentru promovare, Metalurgistul Cugir, care cu ceva timp în urmă mai făcuse o ”victimă” la noi în judeţ, trecând cu 3-2 de FC Hunedoara, după ce ”alb-albaştri” conduseseră cu 2-0.

Echilibru în prima parte…

CNS Cetate Deva-Metalurgistul Cugir (16)Prima repriză a fost una destul de echilibrată, niciuna dintre combatante nereuşind să-şi impună o anumită partitură de joc, chiar dacă gazdele au atacat mai mult ”buturile” adverse. În minutul 5, sărbătoritul zilei, Tudor Şaucă, a reluat pe plasa porţii o centrare venită de pe partea dreaptă de la Făgărăşanu, pentru ca, în minutul 27, Lintaru să trimită cu capul în plasa laterală ba­lonul venit din cornerul executat de Pribac. Oaspeţii au încercat şi ei în câteva rânduri să fie periculoşi la poarta lui Iancău, dar fără rezultat pe tabela de marcaj. Mai întâi prin Şuteu, care a trimis pe colţul scurt din careu, dar a nimerit plasa laterală, iar mai apoi, la o acţiune a ex-hunedoreanului Ionuţ Radu, care i-a pasat în centrul careului ”veteranului” Itu, însă Ungu­reanu a reuşit să îi ”sufle” mingea în ultimul moment.

…meci decis clar, pe final

Elevii lui Mircea Sîrbu au început cu acelaşi avânt şi cel de-al doilea mitan, dar fără consistenţă în faţa porţii adverse. Am notat un şut în ”blocaj” a lui Şaucă şi un gol anulat cugirenilor, Cîrstean fiind semnalizat în poziţie afară din joc. Mult mai pragmatici, cei de la Metalurgistul vor reuşi să deschidă scorul în minutul 70. Juniorul Afrapt a primit o minge la marginea careului mare şi, de la 16 metri, a trimis pe scurt, balonul intrând în plasă, pe sub braţele lui Iancău. Soarta partidei avea să fie pecetluită în minutul 82, după ce Necşulescu, aflat în careul advers, l-a învins cu un şut plasat pe goalkeeperul devean. Un succes important pentru gruparea din judeţul Alba care, profitând de eşecul liderului seriei, ASU Poli Timişoara, s-a apropiat la doar trei puncte de locul întâi, în timp ce devenii, după al patrulea eşec în propriul fief, rămân în partea de jos a clasamentului.

CNS CETATE DEVA – METALURGISTUL CUGIR   0 – 2 ( 0 – 0 )

Au marcat: Afrapt (min. 70), Necşulescu (min. 82)
CNS CETATE DEVA: Iancău – Grunţă, Dosan (min. 88, Boloş), Boldea, Ungureanu – J. Vajda (cpt), Buzducea – Şaucă, Pribac, Făgărăşanu – Lintaru (min. 74, Suciu).
Antrenor: Marius Sîrbu.
METALURGISTUL CUGIR: Tiuţ – L.Moldovan (min. 74, Huţanu), Goşa, Ş. Radu, Bold – Afrapt, Chelaru, Necşulescu, Şuteu (min. 74, Tăban) –Itu (cpt. – min. 71, Pico), I. Radu (min. 62, Cîrstean).
Antrenor: Călin Moldovan.

Arbitru: Teodora Albon

About Ion Bădin