PESEDIST, ORIUNDE S-AR AFLA. Prefectul „loveşte” politic din nou. De Sărbători

Articolul a fost vizualizat de 1,331 ori

Acuzat că a făcut jocurile PSD boicotând un proiect din municipiul Hunedoara, prefectul Sorin Vasilescu,
funcţionar apolitic, o arde iar pe politică pro PSD la Primăria Şoimuş.

Prefect pro psdVasilescu a pus în mişcare o acţiune de control, între Crăciun şi Anul Nou, pe baza unei sesizări anonime. Întâmplător, „anonimul” e consătean cu preşedintele PSD Laurenţiu Nistor, iar „anoni­ma” îl viza pe primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie. Ca din întâmplare, Nistor îl duşmăneşte pe Irimie, dar nu întâmplător a fost numit Vasilescu prefect al judeţului la recomandarea organizaţiei PSD Hunedoara.

Răfuiala politică

Sesizarea anonimă îl acuza pe primarul Mihai Irimie că depozitează abuziv şi ilegal pământ şi deşeuri pe malul Mureşului. În mod curent, astfel de anonime nu se dau în lucru, cu atât mai puţin în „febra” sărbătorilor, când tot bugetarul de obşte e cu gândul la sarmale, iar şefii lor mai „aplicaţi” ca niciodată la ciolan. În cazul primarului Iri­mie, anchetatorii au luat-o cu ruptul imediat după Crăciun. Trebuie menţionat faptul că Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara şi şeful de facto al prefectului „apolitic” Sorin Vasilescu, este în duşmănie cu primarul Irimie pentru că acesta a făcut mai multe sesizări legate de fapte de corupţie şi hoţii ce s-ar fi săvârşit la Primăria Şoimuş în perioada în care era Nistor primar.

Tehnocraţi la vârf, pesedişti la rădăcină

Rezultatele anchetei au scos la iveală că, într-adevăr, sunt depozitate pământ şi deşeuri pe malul Mureşului, dar nu din vina şi cu acordul Primăriei Şoimuş. Ancheta a eşuat, dar faţă de partid prefectul Sorin Vasilescu şi-a făcut datoria… Asta în ciuda avertismentelor. Cum guvernul tehnocrat va organiza alegerile din acest an prin intermediul prefecturilor, rolul prefectului de funcţionar apolitic este esen­ţial. Rămâne de văzut dacă celelalte partide vor reacţiona la jocurile PSD din prefecturi. Deocamdată doar PNL a avut o intervenţie publică în acest sens.

About Marcel Bot