Primăria Hunedoara, Multitasking în promovarea intereselor oraşului

Articolul a fost vizualizat de 1,557 ori

Pe lângă investiţiile în infrastructură, administraţia locală din Hunedoara reabilitează locurile de joacă pentru copii, amenajează o Casă a Pensionarilor, pune datornicii la punct şi curăţă parcul Corvin de construcţii ilegale. 

MAIN investitii hdAdministraţia locală anunţă că anul acesta reabilitează nouă locuri de joacă din oraş. Printre spaţiile pentru copii pe care consiliul local le are în vedere se numără, spre exemplu, cel de pe strada Pinilor, la numărul 4, cu o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi şi a cărui rea­bilitare va costa peste 185.000 de lei. Locul de joacă va fi împrejmuit cu 80 de metri de plasă bordurată, va avea o poartă pietonală, nouă bănci, o masă cu jocuri sta­tice, dar şi două aparate de fitness pentru adulţii care-i vor însoţi pe copii la joacă. Micuţii se vor putea bucura aici de un tobogan, balansoare, de trei leagăne, de un nisipar şi o căsuţă pentru joacă. Potrivit proiectului, locul de joacă va avea şi peste 90 de metri de gard viu. Un loc de joacă similar, cu o suprafaţă de peste 700 de metri pătraţi, va fi amenajat şi pe strada Bucegi, la numărul 8. Valoarea investi­ţiei ajunge la peste 223.000 de lei. Locuri de joacă vor fi amenajate şi pe strada Trandafi­rilor, în zona blocurilor 11-12 (zona ANL), dar şi în imediata apropiere a blocului 17, de pe aceeaşi stradă. Nici centrul nu a fost exclus din listă: vor fi amenajate spaţii de joacă în zona Union, pe strada Poştei, pe strada Runcului, dar şi în Piaţa Eliberării şi pe strada Zambilelor. Toate proiectele au ajuns la faza aprobării studiilor de fezabilitate.

Casa Pensionarilor finalizată

Primarul Hunedoarei a anunţat că în luna august va fi gata şi Casa pensionarilor, realizată în fostul punct termic din apropierea Şcolii Generale Nr. 6. Edilul-şef susţine că pensionarii vor avea aici la dispoziţie săli pentru activităţi, de cinema, cabinete medicale, dar şi o curte generoasă. Pe fonduri europene am reuşit să reabi­lităm jumătate din ambulatoriul Spitalului Municipal, urmează ca printr-un proiect pe care intenţionăm să-l depunem să modernizăm întregul ambulatoriu şi spital. Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” a costat peste 4.700.000 de lei, sumele provenind de la Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi bugetul local, prin POR 2007-2013.

Sechestru pe baza sportivă Constructorul

Viorel Arion

Viorel Arion

Viorel Arion mai anunţă şi că administraţia locală va încerca să intre în posesia bazei Constructorul, care acum aparţine S.C. Tender S.A. Compania a venit cu propunerea ca administraţia locală a oraşului să plătească o chirie şi să compenseze datoriile de peste 400.000 de lei, pe care so­cietatea le are în acest moment. Edilul-şef al Hunedoarei spune, însă, că Primăria a pus sechestru pe baza sportivă, iar dacă S.C. Tender S.A. nu va achita aceste datorii, va face toate demersurile pentru a prelua această bază. Deocamdată, între administrator şi F.C. Hunedoara există un acord care permite echipei să folosească terenul de fotbal pentru antrenament. „Zilele următoare vom demara şi procedura de majorare a impozitului cu până la 500 la sută pentru clădirile abandonate”, adaugă Viorel Arion. Şi pentru clădirea ridicată ilegal în Parcul Corvin s-a găsit o soluţie: administraţia locală a obţinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă pentru demolarea clădirii. „În acest moment suntem cu dosarul la executorul judecătoresc, pentru aducerea terenului la starea lui iniţială”, adaugă Viorel Arion.

About Ada Beraru