DIN LUMEA CELOR CU POLITICĂ. Transferuri, migraţii, candidaturi

Articolul a fost vizualizat de 1,186 ori

Socialiştii de tip RO pigulesc celebrităţi scăpătate de unde se nimereşte. ALDE Hunedoara mai scoate candidaţii cu forcepsul în aşteptarea lui Tăriceanu. Liberalii scapă de co-preşedinţi la oraşe şi sate prin desemnarea de candidaţi. UNPR-ul generalului Oprea nu găseşte tufa potrivită pentru camuflaj. De la PSD se aude doar toaca secretarului executiv.    

În căutarea fotoliului pierdut

Emoţiile oamenilor lui Mircea Geoană s-au risipit: deputatul PSD Mircia Muntean a semnat adeziunea de intrare în PSRO şi, pe cale de consecinţă, nu le mai poate „trage clapa” şi să-i lase fără candidat la Primăria Deva. Socialiștii varianta RO au mai făcut, recent, o achiziţie, readu­cându-l din pensie în lumea activă pe Iosif Veniamin Blaga, fostul primar PD al municipiului Orăştie, care va candida pentru recuperarea fotoliului pierdut.

ALDE Brad şi Simeria

Aldiştii au mai „picurat” două candidaturi pe scena publică. Este vorba despre Ştefan Sitaru, şef de tură la Regulatorul de Circulaţie CFR Timişoara şi istoric, candidat pentru Simeria, şi Adrian Clonda, avocat şi patron (fiul fostului comisar de poliţie Clonda Vasile), aruncat în luptă împotriva lui Florin Cazacu care „Este prieten cu noi cu toţi, dar face promisiuni din patru în patru ani şi nu realizează aproape nimic din ceea ce a promis în campaniile electorale”, după cum zice Nelu Ardelean, co-preşedintele ALDE Hunedoara. Pe de altă parte, cei din ALDE Hunedoara infirmă zvonurile cum că Marius Surgent, viceprimarul PNL al Devei, ar trece la ei.

Brigada Diversionistă în acţiune

Haralambie Vochiţoiu lucrează din greu să camufleze sigla ge­neralului Oprea sub o „Alianță pentru Hunedoara”, însă deocamdată niciun partid cât de mititel nu pare interesat să se ascun­dă în aceleaşi tranşee cu cei de la UNPR. Şi pentru că nu se poate baza pe partide, Vochiţou a decretat: „Vom aduce oamenii în prim-planul politicii hunedorene”. Senatorul se pune în capul listei de consilieri judeţeni. În caz că progresiştii prind un mandat, Haralambie Vochiţoiu va fi cel ce o să negocieze (vândă) votul pentru viitorul preşedinte de consiliu judeţean.

Fuziune (nucleară) pe bază de candidaţi în noul PNL

Doar două primării din judeţul Hunedoara au rămas fără candidat liberal pentru alegerile locale. „Este vorba de Toteşti şi Băiţa. La Toteşti sunt două persoane care îşi doresc să candideze, iar în Băiţa căutăm o soluţie care să fie cu sorţi de izbândă. Conform deciziei naţionale, candidaţii devin preşedinţii organizaţiilor din fiecare localitate. Practic, în acest moment 67 de localităţi din judeţul Hunedoara au preşedinţi unici PNL. Este un pas major pe calea încheierii fuziunii”, a declarat Bogdan Ţîmpău.

Şi pesediştii au talent

La PSD Hunedoara e o tăcere fundamentală. Nicio reacţie la a­tacurile adversarilor, nicio mişca­re de promovare a candidaţilor. Şi-n liniştea aceasta absolută, doar secretarul executiv al PSD Hunedoara, Radu Barb, a rupt tăcerea (şi gura publicului) la emisiunea de pe PRO TV „Românii au talent”, printr-o apariţie cu trupa Arhaica, păşind „pe scenă cu cel mai vechi instrument din lume: toaca”. Şi chiar dacă pesediştilor nu le place din două tururi la primari, Radu Barb a trecut în turul doi cu patru de „DA”. Felicitări!

About Marcel Bot